Ny Tesla må trække op til 1.600 kg

af Bjarne Søby
tesla y

Den er 100% elektrisk, og med udgangspunkt i Model 3 har Tesla Y fået alle Teslas gode egenskaber, og den må trække op til 1.600 kg. Den er derved et seriøst bud på en moderne, miljøbevist campingtrækker.

Model Y er en helt elektrisk mellemstørrelse SUV designet for maksimal mobilitet og sikkerhed, med førende rækkevidde, sublim ydeevne og den mest avancerede teknologi. Med op til 507 km (WLTP) rækkevidde, masser af opbevaring og et HEPA luftfilter er Model Y et godt bud på en kombination af performance og mobilitet.

tesla y map trække op til 1600 kg.

Model Y’s store glastag og høje siddehøjde giver en oplevelse af rummelighed og giver et godt udsyn fra hele bilen. Det store bagagerum i Model Y er på 2100 liter totalt, og alle bagsæde kan nedfældes individuelt, og giver fleksible muligheder for opbevaring af bagage, møbler, sportsudstyr og mere.

Indvendigt findes en 15” touchskærm til alle bilens funktioner, og ligesom Model 3 kræver Model Y ingen nøgler men opretter i stedet forbindelse til din smartphone for nem ind- og udstigning. Model Y er også forbundet til Teslas mobilapp og dets lettilgængelige funktioner såsom fjernoplåsning, Summon, opvarmning og nedkøling, placeringssporing, Speed Limit Mode og meget mere.

tesla y interiør

Model Y er designet til at være den sikreste SUV i mellemstørrelsen. Bygget fra bunden som et elektrisk køretøj, giver det lave tyngdepunkt, stive karosseri og store deformationszone enestående beskyttelse. Dens aerodynamiske design og førende batteriteknologi giver et meget effektivt energiforbrug, hvilket betyder bedre rækkevidde med mindre energi.

Model Y er også kompatibel med vores nuværende Supercharger-netværk bestående af mere en 6.500 Superchargers i hele Europa samt vores nye V3 Superchargers, som kan oplade med hastigheder op til 1.600 kilometer i timen. Som med alle modeller fra Tesla bliver Model Y bedre over tid med hyppige over-the-air softwareopdateringer.

Priserne starter fra DKK 499.412, og de første leveringer forventes i slutningen af august. Vores Design Studio indeholder to varianter af Model Y, herunder Long Range og Performance – begge med firehjulstræk.

I Danmark er Tesla Kastrup og Tesla Aarhus de første steder hvor du har mulighed for at opleve Model Y. Klik for yderligere oplysninger: Tesla

Prøv også at læse disse indlæg