På bjergtur i Norge med en Camp-let – svære veje

af Ann Karina

Efter nogle rigtige dejlige dage i Camp-let ´en i Geiranger, går turen videre. Vi skal nu til at køre nogle af Norges sværeste og mest krævende veje og stigninger. Det bliver spændende at prøve med Camp-let på krogen af Kia Xceed ´en. Men mon ikke det går?

Vi hyggede  rigtigt meget i Geiranger. Vi lærte Camp-Let´en at kende, spiste god mad, legede på fjorden og planlagde resten af turen.

Vi skal nu køre fra Geiranger til Åndalsnes. Ud over en færge, indbefatter den tur nogle veje som er frygtet af rigtigt mange danske campister, nemlig Ørneveien og Trollstigen. De veje og stigninger kan også virke lidt frygtindgydende, men kører man dem rigtigt, er de faktisk ikke så slemme. Og med vores træk med Camp-Let på 500 kg. og en Kia Xceed Hybrid/Plug-in der må trække 1.300 kg. tænker vi at det nok ikke bliver det store problem.

Udfordrende veje

Nu er det sådan, at der  kun er tre veje ind og ud af Geiranger- til vands, eller via Geirangerveien, der også har en del hårnålesving, eller Ørneveien der er berygtet. Så man har ikke så meget valg hvis man vil besøge dette skønne sted. Og udsigten fra begge veje er trods alt helt spektakulær. 

Efter at have nydt den smukke udsigt fra toppen af Ørnestigen, var der ikke andet valg end at køre ned af den – i hvert fald hvis vi ville nå Åndalsnes den aften. 

Åndalsnes Camping fandt vi en fin plads til Camp-Let´en. Vi fik hurtigt stillet op og hyggede i forteltet om aftenen. Vi glædede os vildt til dagen efter,  hvor vi skulle opleve noget helt fantastisk – og meget  hårdt, da vi var for nærige til at tage den nemme vej ;). Vi fandt til gengæld ud af, at den norske natur kan være udfordrende 😉

Husk du kan se det første afsnit her

Prøv også at læse disse indlæg