Annonce (læs mere efter annoncen)

TripplePhone – let ip-telefoni

af Ann Karina
Image


Når man er væk hjemmefra, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at holde kontakt med familie og venner via sin mobiltelefon. Men sådan behøver det ikke at være…

Har man en computer med på rejsen, og kan man få forbindelse til internettet, kan man ringe meget billigt til familie og venner med ip-telefoni. Det lyder som værende både teknisk besværligt og omstændigt. Men det er langt fra tilfældet. Med TripplePhone får man telefoni i høj kvalitet til få øre i minuttet. Man kan ringe til fastnet, mobiltelefoner og andre ip-telefoner i hele verdenen.

TripplePhone er ikke det billigste system til ip-telefoni. Mange har nok hørt om Skype. Dette produkt er billigere, men kvaliteten er slet ikke så god som ved TripplePhone.

Image
Telefon til USB port, Headset og vejledning. Mere skal der ikke bruges til IP-telefoni

Annonce (læs mere efter annoncen)

Image
Selve ‘telefonen’

TripplePhone er let at installere. Vi installerede den på Windows XP, og havde slet ingen problemer. Første gang vi satte TripplePhone i en USB-port på pc’en, installerede den sig selv. Efter ca. 2 minutter blev vi bedt om at genstarte pc’en. Da dette var gjort, var TripplePhone klar til brug.

Image
*Telefonen tilsluttes pc’en i en alm. USB port

Når TripplePhone sættes i en USB-port, vises der kort efter en telefon på skærmen. Herefter bliver man bedt om at indtaste sit brugernavn og et password (disse udleveres med telefonen). Endelig skal det medfølgende headset tilsluttes TripplePhone, og så er man klar.

Image
Sådan ser telefonen ud på computerskærmen

Vores første opkald var til min far. Han bor i Norge, og jeg ringede til hans mobiltelefon. Man kan indtaste telefonnummeret med museklik på telefonen på skærmen eller ved hjælp af nummertasterne på Pc’ens tastatur. Opkaldet gik hurtigt igennem, og vi havde begge tydelig tale og gengivelse. Vi sludrede et par minutter, og jeg følte at jeg talte i en almindelig telefon. Jeg kunne i hvert fald ikke mærke forskellen på en almindelig telefon og ip-telefoni med TripplePhone.

Image
Lille og diskret Headset

Efter jeg havde talt med min far, gik jeg på opdagelse i systemets muligheder. Der er en del ‘knapper’ på den telefon, der vises på Pc’ens skærm – og min medførte nysgerrighed bød mig at undersøge, hvad de kunne bruges til. Der var en del knapper, der resulterede i beskeden ‘Feature not available’, når man trykkede på dem. Det er åbenbart knapper til fremtidige funktioner. Man kan skue op og ned både for højtaler og mikrofon, man kan let få en oversigt over ens samtaleforbrug, der er en knap til genopkald og endelig en knap, der bringer en til TripplePhones hjemmeside. Her finder man online-support – både som ’Spørgsmål og Svar’ og som direkte telefonisk kontakt.

Mit andet opkald, skulle være til min mor, der bruger ip-telefoni fra FullRate. Men her løb jeg ind i problemer. TripplePhone ringede fint op, og jeg kunne da også høre min mor svare mit opkald. Men hun kunne ikke høre mig. Jeg havde åbenbart fået pillet ved noget, der gjorde, at min tale ikke kom igennem. Det problem blev hurtigt løst ved at jeg genstartede telefonen. Så kom jeg igennem til min mor, og vi kunne begge både høre og tale med hinanden.

Men ellers har jeg ikke oplevet nogen problemer med TripplePhone. Opkald og samtaler sker let og uden besvær. Det skal nok siges, at kvaliteten af lyd og tale er afhængig af kvaliteten af ens internetforbindelse.

Image

Med TripplePhone får man også et telefonnummer, så folk kan også ringe til en. Eneste ulempe er at man skal sidde foran sin pc for at tale i telefon. Men prisen taget i betragtning, så er det ok.

Og det er især priserne, der gør TripplePhone meget interessant. Det er nemlig rigtig billigt at ringe med TripplePhone. Ringer man til f.eks. Italien koster det 29 øre i minuttet, til Spanien 19 øre i minuttet og USA til 25 øre i minuttet. Priserne kan ses på TripplePhone.dk

Jeg vil tage TripplePhone med på vores ture rundt i Europa her til sommer, og teste produktet yderligere. Men indtil videre er jeg positivt overrasket. Produktet er let at bruge, og virker overbevisende.

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg