Mere end 20 år på bagen – men still going strong

af Ann Karina
Image

Trods mere end 20 år på bagen er den danske forteltfabrik Isabellas karakteristiske fortelt Penta still going strong. Det er ikke alene Isabellas mest solgt fastliggerfortelt, men formodentlig efterhånden også det mest udbredte store fastliggerfortelt i Europa. I hvert fald er det svært at finde en campingplads i Europa, hvor Penta ikke er repræsenteret.

Nu skal det retfærdigvis siges, at der gennem de mange år er sket en fortsat produktudvikling, som betyder at det fem-kantede Penta stadig karakteriseres som forteltenes Rolls Royce.

Pentas popularitet skyldes flere ting. Den gode rummelighed uden en irriterende støttestang midt i forteltet betyder meget for mange mennesker, tillige med det meget lyse indre grundet to lysfelter i taget.

Men også det smukke design med de blågrå og mørkeblå facader og de kraftige stilrene hvide gardiner er væsentligt for mange campister. Dertil kommer, at den høje Isabella-kvalitet i materialer og forarbejdning gør, at man har en Penta i mange år, hvis man behandler det korrekt.

Trods sin størrelse er Penta rimelig ukompliceret at opstille, hvis man blot følger vejledningen. Enten på tryk eller på video hos forhandleren eller på Isabellas hjemmeside.

Et godt fif til opstillingen er også, at man ved at spraye med imprægneringsvæske i vognskinnen inden monteringen lettere kan trække Penta på campingvognen. Desuden er det en god ide at anskaffe sig en Herkules teltopstrammer.

Trods sin størrelse står Penta meget stabilt, selv når vejrguderne viser sig fra deres lidt mere uvenlige side. Det skyldes konstruktionen uden høje hjørner og med det fem-kantede design, som betyder at vinden ikke rigtig kan få fat. Men vil man både gå med livrem og seler, så er et stormopspændingssæt med ekstra barduner og kraftige pløkker en mulighed.

Designmæssigt er Penta også karakteriseret ved det omløbende udhæng, som både sikrer at snavs fra taget ikke løber ned ad teltsiden i regnvejr, og at det i stærk solskin virker som en lille markise.

Der er indgangsmuligheder i både højre side, og i venstre skråhjørne. Front og gavle kan lynes helt af, så man kan få markedets største solsejl eller terrasse om man vil.

Hvis man trods den megen plads gerne vil have lidt mere, så er der mulighed for som ekstraudstyr at anskaffe sig en udbygning med indertelt til montering i en af gavlene.

Man kan også montere et Shadow solsejl på fronten eller på en af gavlene, hvis der er behov for det.

Links
Isabella

Pressemeddelelse / Foto: Isabella

 

Prøv også at læse disse indlæg