2010 Nyhed: Læsejl Armour fra Isabella

af Ann Karina
Isabella Læsejl Armour

En af årets nyheder fra Isabella, er det nye læsejl “Armour”. Vi har haft det med på vores sommertur i år, og her er de første erfaringer med det nye læsejl.

Hånden på hjertet… vi er ikke de store brugere af læsejl. Vi har tidligere haft et Isabella Flex læsejl, men det har vi foræret væk. Godt gav det rigtig god læ for vinden, men vi syntes det var for tungt og for besværligt at slå op. Så det lod vi som regel blive hjemme.

Men vi er blevet rigtig glade for det nye læsejl fra Isabella. Og til vores egen overraskelse, har vi brugt det flittigt på denne tur. Vi har brugt det som afskærmning i vores ‘hyggekrog mellem telt og campingvogn, og sidst har vi brugt som ly mod vind og regn sammen med vores Shadow. Det hverken fylder eller vejer noget særligt, så det vil nok få sin faste plads i vores campingvogn.

Armour kan minde lidt om læsejlet Crystal. Også Armour er med fire fløje, er 460 cm langt og 120 cm højt, har et stangsæt af CarbonX, og fremstillet i PVC og netmateriale. Forskellen på de to læsejl er dels mængden af netstof og hvor dette er syet ind i læsejlet.

Isabella Læsejl Armour
Netstoffet gør det let at se ud. Man føler sig derfor ikke ‘muret inde’ som ved andre læsejl

Armour har nemlig en del mindre netstof end Crystal. Samtidig er netstoffet tilføjet så det danner et stort V. Man kan altså stadig se ud igennem læsejlet, og samtidig giver Armour en smule mere læ for vind og regn end Crystal.

Hvad design angår, så er Armour mere moderne og futuristisk end det mere traditionelle Crystal. Men Armour falder bestemt i folks smag. Vi så tit folk stoppe op for at kigge på læsejlet, og det fik ofte anerkendende blikke med på vejen.

Ud over at læsejlet giver god læ uden at man føler sig ‘muret inde’, så er det næstbedste ved læsejlet at det er pærelet at sætte det op. Det tager under 5 min – inkl. drikkepauser.

Alt man skal gøre, er at lægge overliggerne ud på jorden i den form, man vil stille læsejlet op i. Dernæst slås de kraftige holdere til de lodrette stænger i jorden. Og så er der kun tilbage at sætte dugen på og pløkke den. Det er det – super nemt og meget hurtigt.

Isabella Læsejl Armour
Først lægges overliggerne i den form, man ønsker at læsejlet skal have

Isabella Læsejl Armour
Så bankes jordspydene i jorden der hvor overliggerne støder sammen. Jordspydene skal bankes i ned så kun 8-9 cm rager op over jorden.

Isabella Læsejl Armour
Overliggerne føres i dugens løbegange, og lægges ned over de lodrette stænger

Isabella Læsejl Armour
Og så der kun tilbage at pløkke dugen

Armour leveres komplet med dug, stænger, pløkke og barduner.

Isabella Læsejl Armour
Der medfølger pløkke og barduner

Så vidt vi ved vil prisen blive 1.895, når det engang kommer i butikkerne.

Isabella Læsejl Armour
Her er Armour læsejlet sat op sammen med vores Shadow, og det giver god læ for Vestenvinden.

Links:
Hjemmeside: Isabella
Send til Facebook  

Prøv også at læse disse indlæg