Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

ADRIA MACH er meget mere end bare en app

af Bjarne Søby

Adrias nye app MACH indeholder flere funktioner og muligheder end nogen anden tilsvarende app til styring og overvågning af ens campingvogn eller autocamper, så med MACH sætter Adria ny standard for app-udvikling.

 

I en tid hvor vi ofte hører, at vi skal slukke vores mobil i ferien, og for at skabe tid til samvær og nærhed, kan det virke som et paradoks, at et stigende antal producenter udvikler apps til styring og overvågning af funktioner i biler, campingvogne og autocampere.

Men det giver nu mening alligevel. Vores smartphones er blevet en del af vores hverdag, og vi bruger dem på ferien til informationssøgning, valutakurser m.m., så hvorfor ikke også til overvågning og styring af funktioner og forbrug i campingvognen eller autocamperen?

Det har Adria i hvert fald taget til sig, og har lavet en app til Alpina og Astella campingvogne og til Sonic autocampere til 2020 sæsonen. Og på papiret sparker den app faktisk lidt r.. i forhold til tilsvarende apps. Den er nemlig fyldt med nyttige og innovative funktioner.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Intelligent styring og overvågning

Først og fremmest kan man med MACH styre og overvågne funktioner i vognen som f.eks:

  • Styring af lyset
  • Varme
  • Aircondition
  • Køleskab
  • Vand
  • Gas

Udover at tænde og slukke for de forskellige funktioner, så kan MACH også overvåge dem. Dvs. den kan f.eks. holde øje med hvor meget strøm, vand eller gas, du har brugt gennem en periode, og så give en prognose på, hvor meget strøm, vand eller gas, du vil få brug for i den kommen periode. Det er smart, og nok det først skridt til indbygning af intelligente funktioner i campingvogne og autocampere.

Styring af Aircondition er dog begrænset til den model, som man har købt af Adria som ekstraudstyr ved bestilling af campingvognen eller autocamperen.

Navigation målrettet til Adria-ejere

MACH har indbygget GPS Navigation. Men til forskel fra kortsystemer som Google Maps og Apples Kort, så har Adria lagt en masse POI (Point of Interest) ind i MACHs navigation. Der er lagt POIs ind over steder hvor man kan benzinstationer, steder hvor man kan tømme spildevand af og få frisk vand på vognen, seværdigheder, campingpladser, parkeringspladser, restauranter m.m. Og selvfølgelig er alle Adria forhandlere lagt ind som POIs også.

MACH er som nævnt så ny, at jeg endnu ikke har haft mulighed for at prøve den, men jeg håber at det også er muligt at angive ens vogntogs længde, bredde og vægt, og at ruteplanlægningen tager højde for det. Det ville virkelig være en god feature for campister.

Interaktive funktioner

MACH indeholder også interaktive manualer til campingvognen eller autocamperen. Det gør det let at finde information, hvis man får brug for hjælp. Du kan også se alle tekniske informationer, og der er endda et elektronisk vaterpas, der gør det let at få vognen i vater.

Mulighed for WiFi

MACH kan styres på to måder. Enten lokalt via Bluetooth eller fjernstyring via mobildata. MACH skal derfor have et SIM-kort isat for at man kan fjernstyre funktioner i vognen.

Der er plads til man kan sætte endnu et SIM-kort i enheden. Sætter man et datakort der, så får man mulighed for WiFi i og omkring vognen.

Gas eller ikke gas

MACH kommer i to versioner. Standardversionen kaldes for MACH, og indeholder alt hvad der hidtil er nævnt her.

Der kommer også en MACH +GAS version, der tillige gør det muligt at overvåge vognens forbrug af gas. Det er smart, for dels kan man se ens aktuelle forbrug, men kan man også se en historik over gasforbrug, og en prognose for forbruget i den nærmeste kommende periode. Det er en virkelig nyttig funktion, der i mine øjne berettiger en merpris på 1000,- kr. for +GAS versionen.

MACH skal tilkøbes, men er ikke for alle

MACH systemet og app’en kan leveres til Alpina og Astella campingvogne og Sonic autocampere fra 2020 kollektionen. Desværre kan det ikke kan benyttes på vogne bygget før 2020 sæsonen. Årsagen er, der kræves en kompliceret ledningsføring, der ikke er tilstede i vogne bygget før 2020 kollektionen.

Prisen for MACH er kr. 5.998,- og kr. 6.998,- for MACH +GAS

Du kan finde flere oplysninger om MACH her: www.adria-mobil.com/mach. Adria har lavet en reklamefilm om MACH. Den kan du se her:

Annonce (læs mere efter annoncen)

 

Isabella Buddy markisetelt

Lav et lukket opholdsrum under din markise

Isabellas nye markisefortelt, Buddy en nem og fleksibel løsning, når du har behov for at skabe læ under markisen på din autocamper eller campingvogn.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg