Hobby Excellent 2016: Fin og alsidig campingvogn

af Ann Karina
Hobby Excellent er den perfekte rejsevogn til ethvert behov.

Som Tysklands og Europas førende campingvognsproducent ligger der et vist ansvar på Hobbys skuldre for at altid være på forkant med udviklingen og altid forny sig. Selv om fokus for Hobby i år har været den nye De Luxe Edition serie, er de andre serier ikke blevet snydt for opgraderinger.

Excellentserien kommer i 12 forskellige grundrids fra en lille kompakt rejsevogn, 455 UF, til den rummelige familierejsevogn, 560 KMFe. Blandt disse 12 grundrids, er der et bredt udvalg af grundrids både til dem der ønsker enkeltsenge, dobbeltsenge eller køjevogne med fast forældreseng.

Der er til sæson 2016 kommet et nyt grundrids til og det er 540 UFf. 540 UFf er indrettet med fritstående dobbeltseng i forenden af campingvognen, badeværelse og køkken over for hinanden i midten, samt rummelig rundsiddegruppe med mulighed for opredning i bagenden af campingvognen. Den har en totallængde på 7,34 m., en bredde på 2,3 m. samt en totalvægt på ca. 1.500 kg.

Hobby Excellent serien har til sæson 2016 gennemgået en række forbedringer både funktionsmæssige og designmæssige.Hobby Excellent serien har til sæson 2016 gennemgået en række forbedringer både funktionsmæssige og designmæssige.

De udvendige detaljer på serien er blevet forfinet med blandt andet manøvregreb i chrome, der er kommet bedre og stærkere vinduer og væggene er blevet 3 mm tykkere. At væggene er blevet tykkere giver en bedre isolering, både lyd og temperaturmæssigt.

hobby excellent 2016 03hobby excellent 2016 03

Hobby er begyndt at bruge en ny tætningsmetode af samlinger, der giver en bedre sikkerhed imod og beskytter imod indtrængen af fugt.

Hobby bruger en ny tætningsmetode ved samlinger, der giver bedre sikkerhed mod fugtskaderHobby bruger en ny tætningsmetode ved samlinger, der giver bedre sikkerhed mod fugtskader

I alle Excellentmodeller, undtaget dem med siddegruppe i forenden, er der kommet et nyt praktisk vindue. Det minder lidt om det vindue Hobby tidligere har haft i fronten, men er meget smartere integreret i væggen.

Det nye frontvindue i Hobby ExcellentDet nye frontvindue i Hobby Excellent

Omkring vinduet er der også kommet en fuldintegreret rullekassette med mørklægningsgardin og myggenet der er meget fleksibelt. På begge sider af vinduet er der kommet hylder til opbevaring og der er kommet et ekstra strømstik, hvor man f.eks. kan lade diverse elektronik.

Fuldintegreret rullekassette med mørklægningsgardin og myggenetFuldintegreret rullekassette med mørklægningsgardin og myggenet

Smart. Stik til opladning af mobiltelefoner o.l. lige ved sengens hovedgærdeSmart. Stik til opladning af mobiltelefoner o.l. lige ved sengens hovedgærde

Ved indgangsdøren er der kommet et praktisk håndtag, med Hobby logo, der kan benyttes hvis man har brug for lidt ekstra støtte når man skal ind og ud af campingvognen. Lyset i Excellentserien er blevet opgraderet og der er kommet masser af nyt LED lys.

Skabe og skuffer er også blevet optimeret. Der er kommet nye lukkebeslag, der gør at både skabslåger og skuffer nu lukker med soft-close. Så nu er det er slut med låger i overskabene der smækker hårdt i og vækker hele campingpladsen.

hobby excellent 2016 09Også de store skuffer i køkkenet har softclose

Hele Excellent serien har fået nyt designet køkken med flot, rengøringsvenligt og praktisk indretning af gasblus og vask. Vask og blus er nu i en integreret flade, så skulle der spildes fra f.eks. en gryde, er det meget nemmere at gøre det rent. I de modeller hvor det er muligt, er der også kommet et nydesignet SlimTower køle/fryseskab. Det er blevet endnu smallere, nu kun 38 cm., en smule højere og kan nu indeholde 150 l. fremfor de tidligere 140 l.. Det er praktisk indrettet, med god plads til alt fra 1,5 liters flasker til grøntsager.

Nydesignet SlimTower køle/fryseskab på 150 literNydesignet SlimTower køle/fryseskab på 150 liter

Badeværelserne har også fået et lille make-over. Der er kommet greb i sort chrome og fronterne på skabene er nu blevet i trædecor der matcher resten af campingvognen.

Hvis man ønsker det, kan man tilkøbe det nye TFT kontrolpanel med 16 bit farvedisplay, SD-kort til software opgraderinger og CI-BUS on board management system der gør det muligt at styre og kontrollere stort set alt i campingvognen så som varme, aircondition, lys m.m.

Det ny TFT kontrolpanel med 16 bit farvedisplayDet ny TFT kontrolpanel med 16 bit farvedisplay

Hobby Excellent serien byder på mange både flotte og praktiske rejsevogne. Campingvognene er meget veludstyrede og har alt hvad man har brug for af sin campingvogn for at få en behagelig ferie. Hvis man ønsker at udbygge sin Excellent campingvogn, kan der selvfølgelig også tilkøbes forskellige pakker. Men det er nu ikke nødvendigt for at komme i gang.

Få flere oplysninger om specifikationer og priser her: Hobby

Prøv også at læse disse indlæg