Campingvogne med køjer til både små og store familier

af Bjarne Søby
I moderne campingvogne skal der være plads til børnene, og de skal have den samme sovekomfort som de voksne.

Moderne campingvogne fås med indretninger specielt målrettet til børnefamilier. Det giver god plads til samvær og hygge, men vigtigst er det at børnene har deres egen seng – deres eget domæne.

Alle skal have det godt, når man er på ferie. Det gælder også børnene. Derfor er det vigtigt, at de har deres egen seng, og de ved der også er tænkt på dem ved valg af campingvognen. Derfor har stort set alle campingvognsproducenter en eller flere campingvogne med køjesenge i deres program.

Børn skal føle sig velkomne i campingvognen

Hobby er den mest sælgende campingvogn i Europa, og lægger stor vægt på at kunne tilbyde campingvogne hvor familier med børn kan fungere optimalt sammen. Der skal være plads til børnene, og de skal have den samme sovekomfort som de voksne.

”Børn skal føle sig velkomne i campingvognen. Og de skal især føle at deres seng er deres egen. Det er der de sover, og det er der børn gerne trækker sig tilbage for at læse eller tænke over alle de indtryk og oplevelser, de får undervejs i deres ferie”, siger Ib Langkjær fra Hobby i Danmark, og han fortsætter:

”Hobby gør meget ud af indrette campingvogne så optimalt som muligt. Det gælder også køjesenge. Det er ikke nok med en plade og en madras. Moderne køjesenge skal være hyggelige, og indrettet på børns præmisser. Derfor har Hobby fået designet specielle børnelamper til køjesenge, og køjen kan omdannes til en hule ved at trække forhænget til køjen for”.

Natlampen skaber hygge og giver lys til at læseNatlampen skaber hygge og giver lys til at læse

Hobby campingvogne kan desuden leveres med 2 usb stik ved køjerne, så børnenes telefoner eller iPads kan oplades og få strøm der. Faktisk kan alle Hobbys campingvogne kan leveres med USB stik ved de faste senge mod en lille merpris.

Indbyggede USB-ladere sørger for strøm til og opladning af mobile enhederIndbyggede USB-ladere sørger for strøm til og opladning af mobile enheder

I flere af Hobbys modeller kan den nederste køje desuden klappes op, når den ikke er i brug. Derved skabes plads til leg. Og da undersiden af den nederste køje er lavet som en tavle, er der også mulighed for at børnene kan tegne og på anden måde være kreative.

Hobby campingvogne kan leveres med både to og tre køjer. Bemærk at den nederste køje kan klappes op, så der bliver plads til leg.Hobby campingvogne kan leveres med både to og tre køjer. Bemærk at den nederste køje kan klappes op, så der bliver plads til leg.

Normalt leveres en campingvogn med to køjesenge, men de fleste køjevogne kan leveres med 3 køjesenge.

Bedst til familier med små børn

Mange familier glemmer at kigge nogle år frem, når de kigger på campingvogne med køjer. Når børnene er 14-15 år, vil de ikke sove i køjesenge længere. Så vil de hellere lige i telt ved siden af campingvognen. Det skal man tage med i betragtning, når man overvejer at anskaffe sig en campingvogn med køjesenge. Man har typisk en campingvogn i 6-7 år. Er ens børn ældre end 10-11 år på anskaffelsestidspunktet, bør man måske overveje en campingvogn uden køjesenge.

Små campingvogne med køjer vinder frem

Tidligere var det primært større campingvogne, der var indrettet med børneafdeling med køjer. Men i takt med at bilerne bliver mindre og mindre, har der været et stigende behov for mindre campingvogne med børneafdeling og køjesenge.

Også her er Hobby på forkant med udviklingen, og har udviklet en af markedets mindste campingvogne med køjer – nemlig Hobby OnTour 390 KB. Det er en meget kompakt rejsevogn med plads til hele familien. Den er den ikke større end at man kan have den med stort set overalt, og kan den trækkes ubesværet af de fleste biler.

Hobby OnTour 390 KB er en af de mindste campingvogne med køjer på det danske markedHobby OnTour 390 KB er en af de mindste campingvogne med køjer på det danske marked

”Hobby er ubetinget det mest sælgende campingvognsmærke i Europa. Det skyldes dels at Hobby er tysk kvalitet til meget fornuftige priser, et stort modelprogram, og at Hobby hele tiden går forrest når det gælder udvikling og design. Det afspejles også i Hobbys store program til børnefamilier. Vognene er bygget til at holde, har et fantastisk indvendigt design, og koster ikke mere end at de fleste børnefamilier har råd til en Hobby”, siger Ib Langkjær.

Se mere om Hobby campingvogne her: Hobby

Prøv også at læse disse indlæg