Danmarkspremiere: Side til Isabella Shadow

af Ann Karina
Side til Isabella Shadow


Vi var så heldige at få mulighed for at teste den nye side til Isabella Shadow. Læs her om de allerførste indtryk af og erfaringer med siden. Vi er meget glade for vores Shadow markise. Den giver skygge i solskin og holder jorden foran campingvognen tør i regnvejr. Men vi har nogle få gange oplevet lige lovlig megen blæst under markisen. Så stor var vores glæde, da vi sidste år erfarede at Isabella havde planer om at fremstille en side til Shadow markisen.

Og nu har vi så haft chancen – som nogle af de første i Danmark – til at afprøve den ny side sammen med vores Shadow under virkelige forhold. Dvs. i dansk forårsvejr på en dansk campingplads.

Siden til Shadow fås til både højre og venstre side af markisen. Man kan altså ikke ikke nøjes med at købe et enkelt side og så selv vælge hvilken side af markisen, man vil sætte siden.

Vi havde fået en side med til markisens højre side. Og det passede heldigvis netop med den side, der vendte ud mod Limfjorden – og dermed hvorfra vinden kom. Vi ville altså få en god mulighed for at afprøve i hvor stor grad siden giver læ for vinden.

Selve opsætningen gik let. Alt hvad man skal bruge medfølger i æsken.

Først skal man montere en holder til siden overligger. Denne monteres på Shadow’ens stang i den side hvor siden skal sættes. Holderen skal presses ned over stangens top indtil den sidder fast. Der skal bruges kræfter for at få den presset på plads.

Når stangholderen er monteret, sættes Shadow markisen op som normalt, og når denne er sat, kan siden monteres.

Først sættes et FixOn beslag på Shadow’ens vulst ved forteltsskinnen i den side hvor siden skal sættes.

Side til Isabella Shadow
FixOn beslaget sættes i Shadow’ens vulst

Dernæst føres sidens overligger (teltstang) igennem løbegangen i toppen af siden. Det er ikke ligegyldigt hvordan vendes. Der er et låsebeslag på overliggeren, og det skal være i løbegangens åbning, så overliggeren kan spændes ud og sidenhen låses.

Side til Isabella Shadow
Låsebeslaget skal være i løbegangens åbning

I hvert hjørne i sidestykkets top er der en lille metalring. Overliggerens spidser skal føres igennem disse ringe for at sidestykket kan spændes ud.

Side til Isabella Shadow
Siden sættes fast på overliggeren ved at føre metalringene ind over overliggerens ender

Sæt nu overliggeren fast – først i FixOn beslaget og dernæst i holderen på Shadow’ens stang.

Spænd dernæst overliggeren ud, så Shadow’en er helt spændt ud. Herefter tilpasses højden på Shadow’en, så siden står pænt og flugter med jorden. Siden skal ikke røre jorden, men ‘svæve’ et par centimeter over underlaget.

Side til Isabella Shadow
Først sættes overliggeren i FixOn beslaget

Side til Isabella Shadow
Dernæst sættes overliggeren i holderen på stangen

Så er der bare tilbage at pløkke siden, og så er man færdig.

Side til Isabella Shadow
Der skal kun bruges få pløkker

Det tog os ca. 15 min. at sætte sidestykket første gang. Det kan vi gøre meget hurtigere nu, hvor vi kender fremgangsmåden.

Side til Isabella Shadow
Siden set udefra

Siden til Shadowmarkisen giver rigtig god læ. Stillede vi os uden for markisens side, kunne vi tydeligt mærke den kolde forårsblæst, der stod fra Limfjorden. Men trådte vi et skridt tilbage ind bag markisens side, var vi i læ for vinden. Så vi fik hurtigt at par stole og et lille bord frem, og nød at kunne sidde ude i den dejlige vejr og i den smukke natur – og så endda i læ for den kolde vind.

Side til Isabella Shadow
Også om aftenen kunnen vi sidde ude i læ for regn og vind. Selv om regnen står lige ind på siden af markisen, mærker jeg ikke noget til den

Vi synes at siden til Shadow er flot. Den er i diskrete farver og designet er helt i tidens ånd. I starten var vi lidt tvivlende overfor den store net-indsats midt i siden. Vi frygtede at nettet ville slippe for megen vind igennem. Men vores tvivl blev gjort til skamme. Nettet slipper stort set hverken vind eller regn igennem. Til gengæld gør nettet at der kommer lys igennem.

Side til Isabella Shadow
Man kan se ud gennem nettet i siden

Afhængig af hvorfra lyset kommer, så kan man kun se igennem nettet fra den ene side. Vi oplevede, at vi kunne se ud, mens man ikke kunne se ind.

Siden til Isabella Shadow er lavet i den velkendte Isabella kvalitet. Alt er lavet i gode materialer og forarbejdningen er som altid perfekt. Siden er ligesom Shadow og netfronten beregnet til at blive brugt i mange år – også i det til tider barske nordiske klima.

Side til Isabella Shadow
Shadow og Siden er nu fast inventar i vores campingvogn

Isabellas Shadow er allerede fast inventar i vores campingvogn. Vi kører ganske enkelt ikke på tur uden den. Og sådan vil det også være med den nye side. Den får også en fast plads i campingvognen.

Links:
Hjemmeside: Isabella

Prøv også at læse disse indlæg