Fastligger-favorit i nyt flot design

af Ann Karina
Image


Selv om forteltet Commodore Royal fra den danske Isabella-fabrik er ganske anvendeligt, hvis man rejser rundt i Europa, så er det mange fastligger campisters foretrukne model. Det skyldes blandt andet den store rummelighed, som tre meters dybde giver, men også, at der findes en del ekstraudstyr, der gør fastliggerlivet mere behageligt.

Det kan også spille ind, at Commodore Royal er en gennemprøvet model, som siden sin premiere i 1999 fortsat bygger på det samme grundprincip, selv om der løbende er foretaget moderniseringer. 2008-modellen har fået et face lift med mange nye spændende og praktiske finesser.

Til fastliggerne anbefaler Isabella-fabrikken, at man anskaffer sig ekstra store pløkker, og at man monterer flere overliggere og støttestænger. Ikke fordi standardudstyret på disse områder ikke er godt nok, men fordi et fortelt, som står en hel sæson og udsættes for mange forskellige vejrtyper, vil have en langt bedre holdbarhed, hvis det hele tiden er korrekt opspændt.

Blandt nyhederne i 2008 er nye klassiske lynlåse i hele længder uden irriterende samlinger. Det gør det lettere at lyne front og gavle af, hvis man vil omdanne forteltet til et solsejl eller halvt ned, hvis man hellere vil have en veranda.

Med vinduer, som nu går helt op til kip, har Commodore Royal fået et spændende moderne udseende, der leder tanken hen på en udestue.

Det praktiske understreges ved, at der ved siden af dørene i fronten er udluftningspaneler med indbygget myggenet med lynlåslukke. Sammen med et stort oplukkeligt vindue med myggenet og lynlåslukke i højre gavl, giver det optimale udluftningsmuligheder uden at man risikerer at få forteltet fyldt med alle mulige typer uønskede insekter.

Teltdugen er i royal blue og mørk kit farvenuancer som matcher flot med en vaskbar mørkeblå sokkel. Gardinerne er nyt dessin i en afstemt lysblå nuance.

Blandt det omfattende ekstraudstyr kan nævnes et frontsolsejl, der kan forsynes med galvsider. Eller kabiner, som kan monteres på forteltets gavle. Det er også muligt at få tagrender, og i øvrigt kan Isabellas tre meter Shadow solsejl monteres i gavlenes markisestrimmel, hvorved der opstår en overdækket terrasse i forteltetsbredde.

Commodore Royal fås til stort set alle campingvognstyper. Prisen ligger på godt 14.000 kr for den mindste til knap 21.000 kr for den største type.

Læs mere hos Isabella

Pressemeddelelse / Foto: Isabella

 

Prøv også at læse disse indlæg