Danske camplet-entusiaster sigter mod kolde komfortable højder

af Ann Karina
Winterchallenge 2012

Dieselvarmer, føntørrer og fadølsanlæg er med på turen, når dansk delegation igen drager til Camp-let Winter Challenge i de østrigske alper. 

Sidste år tog direktør Per Flensted og Poul Erik Langgard fra Dometic Denmark A/S på en miniferie, som de fleste formentlig ville takke pænt nej til.

Fire dage i tegnet for tænderklapren og frost i tæerne – også kendt som Camp-let Winter Challenge i de østrigske alper, hvor camplet-entusiaster fra hele Europa mødes for at holde skiferie.
For Per Flensted og Poul Erik Langgaard. har udsigten til livet under snedækket teltdug dog først og fremmest vist sig at være en kærkommen anledning til at få afprøvet noget af det udstyr inden for campingkomfort, som den danske virksomhed er importør af.

Derfor kører Dometic sammen med Camper Fritid om få dage nok engang mod alpelandet.  
– Camp-let Winter Challenge er en sjov og udforende måde at arbejde med produkttest- og udvikling. I de kolde alper finder man for alvor ud af, hvad de enkelte produkter kan tilbyde af komfort og bekvemmelighed, og hvordan de efter forholdene anvendes mest optimalt, siger Per Flensted, som sidste år kørte sydpå med en camplet, der blandt andet indeholdt ovn, kaffemaskine, føntørrer, køleboks, fryser og en 220 volt gasgenerator til at stå imod den værste kulde.

Winterchallenge 2012

Garanti: Frostfri kabine
Dengang tøvede direktøren ikke med at udråbe campletten til ”den mest veludstyrede camplet, verden endnu har set”. Alligevel sigtes der nu mod nye højder, som skal få de øvrige danske og europæiske camping-folk til at spærre øjnene op: 

-Vi har haft et helt år til at forfine komforten i vores camplet. Det indebærer blandt andet, at vi i år har taget gasgeneratoren ud og monteret et Mikuni Diesel-luftfyr, der lydløst varmer campletten op sammen med to Dometic Heat Pal varmeapparater, endvidere er der lagt gulvvarme under madrasserne. På den måde er vi helt sikre på, at vi ikke får rimfrost på indersiden af teltdugen i sovekabinen, siger Per Flensted med et smil. Vi erindre tydeligt det kolde gys at træde ud på tynd teltdug som ligger oven på den frosne jord, i år har vi isolerende gulv med som ligges ud i teltet.

Winterchallenge 2012
Her ses varmluftslangerne fra dieselfyret

Campletten fra Dometic kommer også i år til at rumme masser af strøm – i form af to batterier og en stor Combipower som er en kombineret lader og omformer– så der kan komme tilstrækkelig volt til det medbragte fadølsanlæg og kaffemaskine.

-Sidst, vi var i alperne, var vi det helt store tilløbsstykke på grund af vores lune kager. I år står den på hjemmebagt rugbrød, som vi selvfølgelig serverer med østrigsk øl direkte fra fadølsanlægget, siger Per Flensted.

Dometic deltager netop nu  på Camplet Winter Challenge 2012, og som det kan ses her, så er teamet vel ankommet efter en fantastisk tur. Fra Dometic deltager i år Poul Erik Langgaard sammen med Ole Fink Jakobsen fra Camper Fritid.

Winterchallenge 2012
Ole Fink Jacobsen foran teamets Camp-let

Winterchallenge 2012
Her er man i fuld gang med at montere den elektriske gulvarme i sovekabinen

 

Links:
Relevante Link(s) : Camper | Dometic | Camp-let

Prøv også at læse disse indlæg