En historie om camping fra det virkelige liv

af Ann Karina
Familien Dam Kristensen elsker camping

Familien Dam Kristensen er en helt almindelig dansk familie fra Greve med 2 voksne og 3 børn. Familien har camperet i egen vogn siden år 2000.

Faderen Jimmy fortæller, I 2000 købte vi farmor og farfar´s gode “gamle” Hobby campingvogn, en Prestige 440. Den sommer gik turen til Sanne´s familiecamping på Bornholm. Det var ikke nogen stor campingvogn, men børnene var på det tidspunkt ikke mere end 11, 5 og 4 år, så det gik fint. De 14 dage vi holdte ferie der, er noget børnene stadigvæk husker den dag i dag. Vi griner og hygger os meget med minderne fra den tur, når ferieminder lige er oppe og vende.

Dog kunne familien godt se at pladsen nok blev lidt for trang med tiden.

-Vores “gamle” lille Hobby campingvogn kunne vi godt se var lidt lille til en familie med 2 voksne og 3 aktive drenge. Vi ledte efter en større model og fandt en Hobby Elegance 510 som vi byttede den gamle ud med. Forhandleren tog den gamle campingvogn i bytte, vi følte vi gjorde en god handel og var klar til den næste ferie i Danmark, fortsætter Jimmy med at fortælle.

Hobby har hele tiden været familiens foretrukne campingvognsmærkeHobby har hele tiden været familiens foretrukne campingvognsmærke

Dog ville de gerne have faste senge til alle familiens medlemmer, så deres Hobby Elegance blev efter et par år skiftet ud med en helt ny Hobby køjevogn.

Jimmy fortsætter med at fortælle, Da vi efterhånden synes vi havde besøgt mange campingpladser i Danmark, var tiden kommet til at prøve noget andet. Vi ville gerne have lidt sol og sommergaranti, så vi begyndte at køre til Gardasøen. Her faldt vi pladask for campingpladsen Piani di Clodia. Denne campingplads blev for de 2 mindre drenge, vores store teenager dreng og os selv, et stort vendepunkt. Her mødte vi år efter år de samme dejlige campister fra hele Danmark. Faktisk var vi som én stor familie når vi var dernede. De 3 uger vi var der, var årets højdepunkt.

Det er altid rart med en pause når man har 3 aktive drenge med på bilturDet er altid rart med en pause når man har 3 aktive drenge med på biltur

Campingpladsen har haft stor betydning for især den ældste drengs liv:

-Vores ældste dreng levede livet og festede igennem om aftenen og natten, sammen med de mange andre unge mennesker på campingpladsen. De unge mennesker samledes hver aften og havde det sjovt. Vores ældste dreng mødte sin nuværende kæreste dernede. Nu kører de selv til Italien for at holde ferie.

Året efter de mødtes kom de ned for at holde ferie sammen med resten af familien. Det betød jo også at vores familie nu voksede med endnu et medlem. Derfor måtte vi udvide forteltet med et anneks så de unge mennesker kunne have deres privatliv. Den sommer var vi 6 personer på en standplads i 14 dage i høj sol og sommer – se det er camping, fortæller Jimmy og fortsætter

Man møder altid nye mennesker når man er på campingMan møder altid nye mennesker når man er på camping

-Tiden flyver som sagt af sted. Nu er vores ældste søn flyttet hjemmefra, sammen med sin kæreste som han mødte på campingpladsen i Italien. Sjovt nok, har vi senere fundet ud af, har de som små leget sammen ude på Roskilde Camping. Som 3-årige rendte de hånd i hånd ind og ud af hendes bedsteforældre og mine forældres fortelt. I dag er de selv blevet forældre til en dejlige pige. Det er da en dejlig campinghistorie fra det virkelige liv, fortæller Jimmy smilende.

-Nu da vi selv er blevet farmor og farfar og børnene efterhånden er ved af flyve fra reden, har vi investeret i en rigtig du og mig campingvogn. Vi har altid været glade for Hobbys campingvogne, så selvfølgelig skulle det være en Hobby campingvogn igen. Denne gang blev det et ny Hobby Prestige 540.

Svigerdatteren faldt hurtigt til i familien Svigerdatteren faldt hurtigt til i familien

Vi nyder stadigvæk campinglivet. Nu er vi bare begyndt at bruge campingvognen noget mere end tidligere, hvor vi hovedsageligt brugte den i hovedferien. Nu nyder vi foråret og efteråret på Roskilde Camping som sæsonliggere, og når de unge mennesker kommer og besøge os og nyder både de og vi den frihed og hygge der er ved vores nye campingliv.

Annekset er en praktisk udvidelse af pladsenAnnekset er en praktisk udvidelse af pladsen

I hovedferien kører vi stadigvæk sydpå til sol og varme. Vi har dog skiftet Piani de Clodia ud med Union Lido på Lidoen ved Venedig. Hvis de yngste drenge er med, er det nu dem der sover i annekset i forteltet, fortæller Jimmy grinende og fortsætter,

-Vi har igennem tiden camperet mange steder, både i Danmark og i det store Europa. Vi synes at det er en fantastisk ferieform hvor vi altid kommet i snak med vores naboer. Det ender næsten altid med at vi sidder til langt ud på natten og snakker, griner og morer os, imens vi alle fortæller røverhistorier om alt det vi har oplevet på vores ture. Camping er frihed og afslapning og mulighed for at danne venskaber, på tværs af nationaliteter, for livet.

Gode venner kan man ikke få for mange afGode venner kan man ikke få for mange af

Jimmy afslutter med af fortælle, Vi er ikke mennesker der kunne trives med at tage på charterrejse. Vi tror at vi ville kommer til at kede os på et hotel. Bare tanken om at kun have et værelse med en altan til rådighed. Så sidder man ligesom bare der. Så kunne vi ligeså godt være hjemme i vores eget hus.

Klik her hvis du vil læse mere om familien Dam Kristensens yndlings campingvognsmærke, Hobby

 

Prøv også at læse disse indlæg