Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

Familiebilen har ikke altid plads til hele familien

af Bjarne Søby
pige i autostol

Selvom familiens bil virker både stor og rummelig, kan pladsen alligevel hurtig blive trang, hvis der skal være plads til både far, mor og børn i autostole. Særligt hvis familien tæller tre børn eller flere. Det viser en ny test, som FDM har lavet i samarbejde med en række europæiske bilklubber.

Her har man siden 2010 løbende testet, hvor nemt det er at montere forskellige autostole i udvalgte bilmodeller, og hvordan stolene passer til de forskellige sæder. Årets test tæller 13 større biler, hvoraf flere har syv sæder, og det er da også tre af de helt store biler, der klarer sig bedst. Således er der de maksimale fem stjerner til Peugeot Partner, Renault Espace og VW T5 Multivan.

For at få topkarakter kræver det, at bilerne har god og sikker plads til fire børn i autostole fordelt på for- og bagsæde eller fem børn, hvis bilen har en tredje stolerække. Resultaterne blandt testens øvrige otte biler spænder fra to til fire stjerner.

Annonce (læs mere efter annoncen)

”Familier spiller ofte en fremtrædende rolle i markedsføringen af nye biler. Men som testen viser, er det ikke altid tilfældet, at familien faktisk kan være i bilen. I de større biler er det aldrig et problem at få plads til to børn i autostole, men har man behov for at kunne montere tre autostole eller flere, opstår problemerne hurtigt. Enten fordi sædernes form ikke gør det muligt, fordi sikkerhedsselerne er for korte, eller fordi der generelt er for lidt plads,” siger bilteknisk redaktør, Søren W. Rasmussen.

Blandt testens 13 biler har de fem mulighed for en tredje stolerække, så bilen får syv sæder. Det er dog ikke altid løsningen på den store families pladsproblemer. Ofte er pladsen på de ekstra sæder begrænset, hvilket betyder, at eksempelvis autostole med støtteben ikke kan monteres.

En af testens biler, Nissan X-Trail, tillader slet ikke brug af autostole på tredje sæderække.

”For familier med mange børn er det helt naturligt at tænke, at en bil med tre sæderækker er løsningen. Men som testen viser, er det ikke altid løsningen. Faktisk er sæderne på den tredje række sjældent til megen gavn, fordi de enten mangler de nødvendige Isofix-beslag til at montere autostolen, eller fordi det sikkerhedsmæssigt ikke er forsvarligt at bruge den tredje sæderække til børn i autostole,” siger Søren W. Rasmussen og tilføjer: ”Det kan lyde banalt, men det bedste råd er at undersøge nøje, om børn og autostole nu også kan være i bilen på sikker og komfortabel vis, inden man køber en bil. Det vil være ærgerligt efterfølgende at opdage, at pladsen enten ikke er god nok, eller at autostolenes placering er uholdbar.”

Læs mere om testen og se alle resultaterne på www.FDM.dk/autostole

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar