Ny Supercharger i Danmark er en milepæl for el-biler

af Bjarne Søby

Nu åbner den første V3 Supercharger station i Danmark. De 12 nye standere med V3 teknologi, bygget til volumen og udbredelsen af elbiler, er placeret i Ikast i Midtjylland. Det er Tesla, der står bag stationen, og den markerer en milepæl med 10 Supercharger stationer i landet med samlet set mere end 140 Superchargers.

Den nye Supercharger åbner op for rejsen mellem øst og vest gennem Jylland med muligheden for rejse hurtigt langs vestkysten af Danmark. Teslas danske netværk har leveret mere end 104 millioner Supercharger kilometer til ejere siden den første station åbnede i 2014, hvilket indikerer at langturs rejse med elbiler er blevet det nye normale.

Et Paneuropæisk Netværk

Siden åbningen af den første Supercharger i Europa i 2013 har Tesla for nylig nået over 520 stationer i Europa og mere end 2 milliarder Supercharger kilometer er blevet leveret til europæiske ejere siden da. På kun 7 år har Tesla øget den gennemsnitlige størrelse på Supercharger stationerne til at afspejle det stigende antal af ejere. Det har medført udvidelse og opførelse af stationer som Nebbenes i Norge, som er den største station hidtil med 44 standere. Med Supercharger netværket er det i dag muligt at rejse på tværs af grænser gennem 28 europæiske lande.

V2 Supercharger teknologi tillader allerede hurtig, pålidelig og bekvemmelig langturs rejse. Tesla har også for nylig rullet en ny funktion ud til alle biler kaldet ”On-Route Battery Warm-up” som intelligent opvarmer batteriet for at sikre, at det når den optimale temperatur, til når ejere ankommer til en Supercharger. Og ligesom Teslas biler bliver V2 Superchargers løbende forbedret over tid til fordel for ejere. I slutningen af sidste år opgraderede Tesla V2 stationerne maksimale effekt til 150kW fra 120kW. Sammen er de opdateringer med til at spare ejere tid under opladning.

Annonce (læs mere efter annoncen)

V3 Supercharging, en teknologi bygget til volumen og behovet for elbiler

V3 er en komplet ny arkitektur med teknologi designet til næste bølge af elektriske bilers revolution. Med en maksimal effekt på 250kW og en direkte levering af strøm – som gør op med deling af strøm – er V3 optimeret for større volume og endnu hurtigere opladningstider.

Danmark er det fjerde land, og Ikast den syvende Supercharger station i Europa, hvor Tesla installerer den nye V3 Supercharging teknologi, som en tilføjelse til det allerede udbredte og hurtige V2 netværk. Det markerer begyndelsen på udrulningen af V3 Superchargers udenfor Nordamerika.

V3 Superchargers i Europa vil naturligvis supportere CCS adaptere og være tilgængelig for alle Tesla ejere. Model S og Model X ejere der bruger en CCS adapter vil få glæde af, at V3 ikke skal dele strøm ved ca. samme maksimale effekt som på V2 Superchargers. Den nye adapter kommer som standard med alle nye Model S og Model X og er tilgængelig som en opgradering for Model S og Model X ejere for en begrænset omkostning. Booking sker i Teslas app som vanlig.

2000 Tesla Supercharger stationer i verden

Sidste uge annoncerede Tesla sin åbning af Supercharger station nummer 2000 i verden.
-Vi er spændte på at fortsætte udviklingen af det mest omfattende og avancerede netværk, samtidig med vi sikrer at oplevelsen ved opladning forbliver tilgængelig og så nem som muligt for alle vores ejere

Annonce (læs mere efter annoncen)

Få sæsonplads på en af Danmarks bedste campingpladser

Hasmark Strand Camping er en af Danmarks bedste campingpladser. Du har allerede nu mulighed for at booke næste års sæsonplads. De er flere kategorier at vælge imellem.

Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar