Få tjekket campingvognen og kør på sikker ferie

af Pressemeddelelse
Active Image
Forårssolens lune stråler sætter gang i naturen. Fuglene synger lystigt, blomster og blade springer frem fra deres skjul. Det samme gør solhungrende danskere. Og blandt dem over hundrede tusinde campister, der trækker de rullende feriehuse ud af vinterhi.

Af lader og garager dukker campingvognene frem. Men efter de mange kolde måneder i hi er det en god idé at sikre sig, at glæderne ikke forvandler sig til mareridt. At camping-vognen klarer strabadserne, og at den holder sin værdi.

”Inden man begiver sig ud på landevejene og campingpladserne, skal man sørge for, at den grundlæggende sikkerhed er i orden. Selv om vognen holder stille om vinteren, sker der tæring på vigtige dele”, siger formanden for Camping Branchen, Peter Outzen.

”Derfor er utrolig vigtigt, at ting som gasanlæg, bremser og træktøj er i orden. Det værste er jo, at man ikke ved, hvornår tingene går i stykker. Derfor skal de gås efter i sømmene, og man bør lade en fagmand vurdere, om det er ved at være på tide at udskifte vitale dele, før det går galt. Det er fuldstændig det samme, som når man sender sin bil til service”.

Peter Outzen anbefaler, at man som minimum hvert år får lavet en autoriseret gastest. Defekte gasanlæg har været årsag til adskillige tragiske ulykker. En gastest hos en autoriseret campingforhandler koster knap 600 kroner.

Image
Efter en usædvanlig våd vinter er det en god ide at få campingvognen kontrolleret for bl.a. fugt, så man forebygger alvorlige skader.

Men som Peter Outzen siger, bør alle campingvogne årligt gennemgå et fuldt sikkerhedseftersyn, hvor campingvogn og undervogn smøres. Støtteben, træktøj og bremser skilles ad og bliver smurt. Udvendigt lys gås efter, og i prisen på godt 1.900 kroner er gastest og en efterfølgende rapport inkluderet.

Efter en ualmindelig fugtig vinter med temperaturer lidt over frysepunktet er der ingen tvivl om, at campingvognens fjende nummer ét vil overraske mange ejere af campingvogne.
”Det er utrolig vigtigt, at man tjekker sin vogn for fugt. Det kan være vanskeligt selv at få øje på, og opdager man ikke, at der er opstået fugt, kan det blive dyrt.  Vores forhandlere tilbyder derfor også at kontrollere vognen for fugt og karrosseriets tæthed, så man forebygger alvorlige skader”, siger Peter Outzen.

Med foråret dukker mange nye campister op. De køber måske en brugt campingvogn for at afprøve campingferiens glæder. Men vil man handle privat, for eksempel via Internettet, er det en god idé at sikre sig, at man ikke køber katten i sækken.

Camping Branchens forhandlere har derfor sammensat en grundig brugtvognstest, der inkluderer tilstandsundersøgelse, tjek af fejl og mangler, gastest og fugttest. Prisen for at sikre sig mod dyre overraskelser er bare 1.875 kroner.

”Men ud over de autoriserede eftersyn, er det vigtigt at folk selv sørger for grundig rengøring, smøring af gummilister, udluftning og tjek af forteltet. De skal selvfølgelig også sikre sig, at de grundlæggende forholdsregler som vægtfordeling, sidespejle og så videre er i orden, inden det går ud i det blå”, slutter Peter Outzen.

Prøv også at læse disse indlæg