Gør det selv: Montering af AquaStop på forteltet

af Bjarne Søby
isabella drypstop 01

Fra tid til anden kan man komme ud for at der siver lidt regnvand ind der hvor teltstængerne er ført  gennem forteltets tag. Normalt løses problemet med at udskifte den gummipakning (Isabella DropStop) der slutter tæt om teltstangen. Men dette er ikke altid nok til at stoppe regnvandet fra at dryppe fra gennemføringerne. Men det er der råd for. Se her hvordan stoppe regnvand med Isabella AquaStop.

Årsagerne til at der siver eller drypper vand fra gennemføringer i forteltets tag er normalt at  gummipakningen (Isabella DropStop), der slutter tæt om teltstangen, er blevet for gammel og ikke længere slutter tæt. Prøv derfor først at udskifte pakningen. Kommer der stadig vand ind i forteltet efter udskiftning af pakningerne, skyldes problemet nok, at der er opstået utætheder omkring den metalring som pakningen sidder i.

Utætheder omkring metalringen kan let stoppes med Isabella AquaStop. I bund og grund er AquaStop en lille gummitragt der sættes på teltstangen og omslutter både metalring og gennemføring.

Isabella AquaStop leveres med 3 stk. i hver pose AquaStop er i princippet en lille gummitragt, der omslutter gennemføringen i forteltets tag

Monteringen er legende let. Pres gummitragten ned over teltstangen med den brede side ned mod teltdugen. Tragten skal presses hårdt ned mod teltdugen for at sikre at regnvand ikke kan løbe ind under gummitragten.

Isabella AquaStop presses hårdt ned over teltstangen Så er AquaStop på plads og i de fleste tilfælde vil det stoppe regnvandet fra at dryppe fra gennemføringerne

I nogle få tilfælde kan de være nødvendigt på forteltets indside også. Det er lidt mere besværligt men er alligevel ret hurtigt at gøre.

Først løsnes sænkes det ben, der skal have monteret AquaStop, 5 – 6 cm. Der næst løsnes de teltstænger, der går ud fra det pågældende ben. Nu kan teltdugen løftes af benet og AquaStop kan presses ned over benet.

Her er der sat en AquaStop pakning indvendigt. Bemærk at den brede ende af tragten vender mod teltdugen Når teltet igen spændes ud, presses AquaStop pakningen hårdt op mod teltdugen, og nu kan der ikke længere trænge vand ind

Den vejledende pris for Isabella AquaStop er 29,- kr. for en pose med 3 stk.
 

Links:
Relevante Link(s) : Isabella

Prøv også at læse disse indlæg