Ikke bare smart, men skide-smart Camp-let

af Ann Karina
camplet_presse_maj11_01


Morten Hansen i Hedehusene har efter 8 år skiftet den over 7 meter lange campingvogn ud med en Camp-let.  Så kan Morten og Susanne nemlig også drage på camping med deres Smart som trækker.

Det er ikke bare Smart, men skidesmart, når Morten Hansen og hans familie suser på motorveje med deres lille bil og en Camp-let på krogen. Teltvognen er faktisk både længere og bredere end bilen, men det er lovligt, og så fungerer det.

Morten Hansen og Susanne Svitzers nyindkøbte Camp-let erstatter intet mindre end en 7,20 meter lang Hobby-campingvogn, som i 8 år har været rammen om et fastliggerliv. “I mange år havde vi 90 overnatninger i campingvognen hver sæson, men efter at min kone er begyndt at læse til social- og sundhedshjælper, blev det sidste år kun til 19 overnatninger, og så er det vist for dyrt at have en så stor vogn stående”, fortæller Morten Hansen.

camplet_presse_maj11_02
Så kom den endelig på krogen, den nye Camplet Royal

Han er IT-mand, men som tidligere mekaniker har han aldrig sluppet interessen for biler. For 2 år siden købte han således en Smart, og han er i dag også aktivt medlem i Smartklubdanmark.dk

“Da jeg købte min Smart, var det utænkelig at køre rundt med det ene eller det andet efter minibilen. Karosseriet er nemlig ikke stærkt nok til, at man må sætte træk på den, men det er blevet lovligt nu, efter at en tysk fabrikant har fået typegodkendt en trækkrog til Smart”.

“Så var det, at jeg fik ideen om at købe en teltvogn. Vi var ude at kigge på flere modeller, men valgte Camp-let, fordi den er nem at køre med og nem at slå op. Vi har valgt topmodellen – en Camp-let Royal med akryltelt, og forhandleren foreslog os også at købe fortelt, når vi nu skulle skifte fra en stor campingvogn. Men det er der ingen grund til. Der er masser af plads til os”, fortæller 46-årige Morten Hansen.

camplet_presse_maj11_03
Her ses den stolte nyslåede Camp-let ejer der glæder sig til sommerens mange ture med kæresten Susanne

Den sort-sølv farvede Smart må køre en påhængsvogn på max. 450 kg, med eller uden bremser.  En Camp-let har en egenvægt på kun 275 kg, så der udover vognens egenvægt er der også mulighed for en masse bagage inde i vognen. Desuden slipper man også for den årlige vægt afgift.

“Selvom vi er vant til en stor campingvogn, skal vi nok få det med, som vi har brug for. Jeg har endnu min første Camp-let tur til gode, men jeg er overbevist om, at de øvrige bilister spærrer øjnene op, når de her til sommer møder os ude på motorvejen”.

“Desuden har vi meldt os til Smart-klubbens træf, som holdes i Silkeborg her til sommer. Her er det ikke bare praktisk, at vi selv har “huset” med, men bil og vogn vil givetvis også vække en del opsigt. Der er allerede mange, der kommenteret det billede, som jeg har lagt ud på Facebook”, griner Morten Hansen.

Links:
Relevante Link(s) : Camp-let

 

Prøv også at læse disse indlæg