Isabella præsenterer Det Eventyrlige fortelt på Ferie For Alle 2014

af Bjarne Søby
isabella presse 280114 eventyr 01

 

Eleverne på Vejle Kunst og Designskole har igennem længere tid, haft et af Isabellas fortelte stående i Spinderihallerne. Her har eleverne arbejdet på at gøre det til et helt andet fortelt, end det oprindeligt var.

 

Det er Vejle Kunst og Designskole der som et projekt har givet deres elever om at give deres bud på hvordan et Isabella fortelt også kan se ud. Og det er blevet meget anderledes.

Torsdag den 23. januar fik Isabellas salgschef Tommy Boisen, en dekoratør og chefen for udviklingsafdelingen hos Isabella, præsenteret resultatet af de mange måneders arbejde. På en fernisering i Spinderihallerne fortalte daglig leder af Vejle Kunst og Designskole Marianne Schneider om tankerne bag, det de kalder ”Det Eventyrlige fortelt”.

Eventyr og pastelfarver

Eleverne valgte, at temaet for forteltet, skulle være H.C. Andersens eventyr, da det er noget af det mest danske man kan forestille sig. De mente, at det passer godt sammen med Isabella og camping, som jo også er tæt forbundet med det danske. Et eventyr blev valgt til hver side af forteltet – ”Svinedrengen”, ”Hyrdinden og Skorstensfejeren” og ”Kejserens nye klæder”.

isabella presse 280114 eventyr 02Det eventyrlige fortelt ligner ikke noget man har set magen til før

Da det kom til valg af farver, fravalgte eleverne hurtigt de stærke klare typiske campingfarver. Det var for oplagt. Også grå, sort og hvid blev fravalgt. Det ville være mere interessant at arbejde med nogle farver, der er det stik modsatte af camping. Derfor blev det sarte pastelfarver, der i sidste ende blev valgt som forteltets nye farver. Det endte ud med en helt sart gul, en rosa og en lys blå. Tre farver der er for sarte og upraktiske til, at ville kunne bruges i campingsammenhæng, hvor praktik er i højsæde.

I stedet for at male eventyrmotiver på teltet, valgte eleverne at male alt det udenom, og på den måde skabe eventyrenes motiver. Dermed blev der skabt et spændende udtryk, hvor figurerne har samme farve som forteltets oprindelige farver. Figurerne er dermed også gennemsigtige, der hvor forteltet har vinduesfolie og man kigger igennem figurerne.

Marianne Schneider udtrykker det på denne måde ”Faktisk sker der det sjove, at når man kigger ud eller kigger ind igennem teltet, så kigger man igennem figurerne, igennem eventyrene, igennem fortællingen”

Mødelokale i et fortelt?

Hvad kan man så bruge sådan et fortelt til nu hvor det er færdigt? Det har de spurgt hinanden om mange gange i Spinderihallerne. Et godt bud på det spørgsmål har været, at det kan bruges til mødelokale – for findes der et hyggeligere sted at holde møde end i et fortelt?

Desværre er teltet for lille, og da sådan et telt jo er fremstillet i stof, er det ikke særlig lydtæt. Så fremtiden i Spinderihallerne byder måske på, at fremstille et større og bedre lydisoleret fortelt, der kan bruges som mødelokale. Marianne Schneider og eleverne på Vejle Kunst og Designskole har i processen holdt mange hyggelige møder i forteltet og vil komme til at savne deres Eventyrlige fortelt.

Det Eventyrlige Fortelt, vil blive forsøgt fremvist på Ferie For Alle 2014 messen i Herning, i dagene den 21. til d. 23. februar 2014.

Se mere til de andre fortelte fra Isabella ved at klikke her

 

Prøv også at læse disse indlæg