Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Nedpakning af fortelt i regnvejr

af Ann Karina
Active Image
At pakke sit fortelt sammen, er for de fleste en kedelig opgave, der skal overstås i en fart. Men når regnen siler ned, kan det være rigtig surt at tage sit fortelt ned.

Da vi efter et længere ophold på en campingplads skulle pakke sammen, havde vi sat god tid af til at rengøre vores fortelt, inden det skulle pakkes sammen. Vi have checket hos DMI, og de lovede skyer, men ingen regn.

Image
Dette er ikke sjovt at pakke sammen i regnvejr som dette

Det er ikke altid, man kan stole på DMI’s vejrudsigter. Med ét begyndte regnen at styrte ned. På under 5 min. var alt gennemblødt, og herefter fortsatte det med en stille, silende regn. Da der ikke var tegn på at vejret skulle klare op, havde vi intet andet valg end at fortsætte med at pakke teltet sammen – selvom det var vådt.

Image
Alt er vådt

Alle ved, at et fortelt bestemt ikke har godt af at blive pakket sammen mens det er vådt. Så ikke nok med at man skal stå i silende regn og pakke ned – man ved nu også, at man inden for 2-3 dage skal have teltet stillet op igen for at tørre det.

Det er selvfølgelig ikke et problem, hvis man er på vej til en anden campingplads, hvor teltet alligevel skal stilles op. Men når man som os er på vej hjem, er det ikke helt så ligetil. Vi har heldigvis en så stor indkørsel og have, at vi kan stille teltet op derhjemme. Andre, der ikke er så heldige som os, har måtte stillet campingvogn og telt på en campingplads tæt på hjemmet og lade teltet tørre der. Vi har også hørt om folk, der har hængt teltdugen op på loftet o.l.

Men lad os slå fast – et telt skal være 100 % tørt, når det pakkes ned. I modsat fald kan teltdugen blive jordslået og stænger/beslag af metal kan ruste. Så er man nødt til at pakke sammen i regnvejr, skal teltet tages frem og tørres inden 2-3 dage.

 

Prøv også at læse disse indlæg