Isabella Shadow med Netfront

af Ann Karina
Image


Shadow markisen fra Isabella med den nye Netfront er en super anvendelig kombination med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Læs her om vores første erfaringer med Shadow og Netfronten

Vi har gennem flere år fundet de traditionelle posemarkiser både praktiske og nemme at have med at gøre. De er praktiske på korte ture, hvor man ikke får brug for sit fortelt, og vi har haft stor glæde af vores posemarkise gennem de seneste år. Jeg burde måske skrive ’posemarkiser’, for vi har haft mere end én.

Vores første posemarkise mistede vi på Nordstrand Camping for nogle år siden. Det blæste pludseligt op, og en tordenbyge kom ind over campingpladsen. Vi sikrede derfor vores posemarkise med pløkker i ben og barduner. Men et kraftigt vindstød rev markisen løs og sendte den hen over campingvognen. Den lange aluminiumsstang, hvori benene er monteret, blev flået af dugen og kastet hen over en autocamper bag os. Et kæmpe held at hverken udstyr eller personer kom til skade. Heldigvis havde vi ikke rejst vores Tv-antenne. Denne bliver nemlig typisk brækket af, når en posemarkise bliver blæst hen over campingvognen. Efter denne oplevelse, tog vi altid vores posemarkise ned, når vinden friskede til og/eller vi forlod campingvognen.

Vi har også været lidt irriteret over, at posemarkisen kun kan transporteres i campingvognens teltskinne. Det gør den besværlig at have med, når man får brug for at skifte mellem posemarkise og fortelt. Det tager tid at skrue posemarkisens stopklodser ud af teltskinnen, rulle markisen ud for at kunne tage den ned, og endelig rulle den sammen igen for at lægge den under campingvognen – et af de få steder, den kan opbevares når man er på tur.

Til sommer skal vi have flere korte ophold undervejs sydpå. Ophold hvor vi bestemt ikke gider sætte fortelt op, så her skal vi bruge en markise. Men da vi skal være 14 dage i Italien, får vi også brug for vores fortelt. Vi bestemte os derfor for at finde en markise, der ikke absolut skulle transporteres i campingvognens teltskinne.

Vi havde tidligere kigget på Shadow markisen fra Isabella, men det der med løse stænger og barduner virkede lidt for besværligt på os. Men da vi så Shadow med den nye Netfront på Ferie For Alle i Herning først på året, blev interesse vakt. Og at man nu også kunne få en Shadow med en længde på op til 5 meter, gjorde kun markisen endnu mere interessant.

Vi bestemte os for at prøve Shadow markisen med den nye Netfront i sæsonen 2008.

Et af vores krav til en markise er, at den skal være let og hurtig at stille op. På trods af at Shadow’en har løse stænger, tager opstillingen ingen tid. Første gang vi satte markisen op, brugte vi ca. 15 minutter. Efter at have prøvet det et par gange, kom vi ned på under 10 minutter – og det er med Netfront, barduner og pløkker. Markisen er let at få til at stå flot. Alle tre stænger kan reguleres i højden, så denne kan tilpasses højden på campingvognen og underlaget. Der medfølger Typhoon stormbarduner og kraftige pløkker af plastik på 30 cm.. Disse anvendes til at holde stængerne på plads og spænde markisen ud.

Vi valgte en Shadow med en længde på 5 meter. Markisen dækker således hele fronten på vores campingvogn, og vi har skygge i hele vognens længde, når solen står højest. Shadow giver også ly for f.eks. aftenduggen. Men om den også giver ly i regnvejr, kan vi ikke sige endnu. Vi har nemlig ikke haft regn, mens vi har haft markisen sat op.

Image
Den nye Netfront går i hele markisens længde

Den nye Netfront til Shadow, er rigtig smart.  Selv ved en lavtstående sol, er der skygge under markisen. Desuden skærmer den lidt for vinden og endelig giver den mere privatliv.

Image
Netfronten gør det svært at kigge ind under markisen udefra
 

Nettet i Netfronten gør det svært at kigge ind under markisen udefra, mens man sagtens kan se ud indefra.

Image
Man kan sagtens se ud gennem netfronten

Netfronten er ikke monteret på selve Shadow markisen. Man kan således selv vælge, om man vil have den på eller ej. Den monteres på de stænger, der holder markisen, og lægges under selve markisen. Netfronten har også barduner, men disse hægtes i de fleste tilfælde på de pløkke, der holder stængerne på plads. For at holde Netfronten udspændt, skal der sættes stænger mellem de stænger, der holder markisen. Disse medfølger også.

Image
Først Netfront, så Shadow, og til sidst en bardun. Det er vigtigt at den løkke på bardunen, der lægges omkring teltstangen er så stor, at stangen let kan falde ud, hvis bardunen skulle blive revet løs.

Under transport fylder Shadow og Netfronten ikke meget mere end et læsejl. De kan begge ligge i et magasin eller i bilens bagagerum. Vi kan derfor uden problemer have markise og Netfronten med samtidig med vores fortelt. De vejer heller ikke særlig meget. Alle stænger er af CarbonX og hele sættet vejer under 8 kg. 

En anden stor fordel ved Shadow, er sikkerheden i tilfælde af at kraftig blæst skulle rive den løs. Hvis en eller flere pløkke skulle give efter for vindens pres, så sker der ikke det store ved det. Stængerne er nemlig ikke gjort fast til dugen, og vil derfor falde til jorden, hvis bardunerne rives løs. Chancen for skade på personer og udstyr er derfor langt mindre end ved en posemarkise.

Det skal også nævnes, at vi har haft den oppe i ganske hård blæst. Hvor vi tidligere ville have rullet vores posemarkise ind, kunne vi lade Shadow’en stå. Den stod helt stabilt, og gav sig ikke. Vi tog den dog ned alligevel. Ikke på grund af fare for at den skulle rive sig løs, men dugen blafrede og larmede meget. Så af hensyn til egen og vores medcampisters nattesøvn, valgte vi at tage den ned.

Vi har nu prøvet Shadow markisen og den tilhørende Netfront tre gange her i foråret. Og man skal nok ikke være særlig skarp for at bemærke, at vi er blevet meget glade for denne markise. Vi tager den med på vores ture til sommer, og skal dels bruge den ved korte stop (2-3 dage) undervejs sydpå, og dels skal vi prøve at bruge den som udbygning på vores fortelt. Hvem ved – måske finder vi et par måder mere at bruge Shadow’en på undervejs.

Specifikationer:

Dybde:  200 cm 
Bredder:  240 cm, 300 cm, 360 cm, 400 cm eller 500 cm 
Materiale:   Let, belagt polyester  
Stel:   Kraftige CarbonX glasfiberstænger (240/300 cm: 2 stk. – 360/500 cm: 3 stk.) 

Links
Isabella

 

Prøv også at læse disse indlæg