Isabella Transit – i dybden!

af Ronny
transit ronny 2014 01

Vi har i flere år kørt rundt med en Fiamma zip markise, først en almindelig Fiamma posemarkise, og senere skiftede vi den ud med en Zip Markise (altså hvor front og sider kan lynes på). Vores problem var dog desværre at selve posen som hænger på vognen, simpelthen lavede 3 buler ind på vognen. Vi syntes heller ikke Zip’en havde en god dybde som ”fortelt”. Kort sagt så var vi nogenlunde tilfreds – men ville egentlig godt prøve noget andet.

Da vi så skiftede campingvogn, (som ikke havde 3 buler på siden) besluttede vi at der skulle ske noget andet. Valget faldt på Isabella’s Shadow. Den er super hurtig at sætte op, og vejer intet! Mennnnn, problemet var jo så at der hverken er sider eller front til. Man kan godt tilkøbe sider, men de er simpelthen ikke stabile nok til at klare en frisk vind (hvis man spørger os). Så jagten var egentlig gået ind på en ny løsning – eller måske til et almindeligt fortelt?

Hen over sommeren snakkede vi så med AltOmCamping.dk teamet. Og de sagde begge to: ”Jamen hvorfor ikke prøve Isabella Transit?”. Så efter et par uger modtog vi teltet til test.

For dem der ikke kender en Transit, så er det en blanding af et solsejl, og et universal telt (letvægts telt).

transit ronny 2014 02

Lidt fakta til at begynde med

Isabella Transit fås i 2 størrelser – dvs. længden. Den fås i 4,20m og 3,40m.

Når man køber en Transit, så følger der KUN et tag med, og 4 stænger.

Så hvis man ønsker sider skal man tilkøbe 1 sæt sider, hvor der så medfølger 2 stænger.

Ønsker man sig en front, så er det igen et tilkøb, hvor der medfølger 2 stænger.

Derforuden så vil det være en god ide at få et sæt puder + stænger, som skal sættes på siderne ind på campingvognen – og ja det er også ekstra udstyr! (Det sidste sæt hedder campingvogns tilslutning)

Så basalt set, så burde man kunne købe et tag og bruge dette alene – for herefter at tilkøbe resten eller noget på ”sigt” – men kan man nu også det???

Det hele kommer i en typisk Isabella pose.

transit ronny 2014 03

Her ses alle delene lagt ud.

transit ronny 2014 04

Egentlig så var vi jo godt tilfreds med vores Isabella Shadow solsejl – men ønskede det blot lidt dybere + muligheden for at sætte en side på, på sigt. Så det var taget vi var mest interesseret i, da det netop er 2 meter dybt. Så op i glideskinnen på campingvognen, og på med det ene FixON beslag (Ja du læser rigtigt, 1 x FixON beslag) som skal sidde i midten. Og fra den, en midterstang ud til stangen i midten af teltet. Derforuden skal de 2 andre stænger, en i hver side, blot tøjres med barduner.

transit ronny 2014 05

Her ses min hurtige tegning til hvordan det ser ud oppe fra. De 3 røde streger er stænger ned til jorden, og den grønne steg er så en midterstang ind til campingvognen.

Resultat ser således ud:

transit ronny 2014 06

Det skal siges at vores barduner var fuldstændig strammet ud, og alligevel så syntes vi ikke helt at vi kunne få taget strammet op. Så hvis det skal strammes 100% op, så skal man egentlig bruge stængerne fra side- og front sættet.

transit ronny 2014 07

Igen, de 3 røde streger er stænger ned til jorden, og de grønne er stænger der går ind til campingvognen, mens de blå stænger stabiliserer stængerne ned til jorden.

Her ses resultatet, den side til venstre har ikke en ”blå” stang på – det har den til højre.

transit ronny 2014 08

Så hurtig konklusion er at man enten tilkøbe sider og front sættet eller tilkøbe ekstra stænger til sider og front, hvis man vil have alle stængerne til taget.

Og ja siderne skal på først, og man skal have sider på hvis du vil have front stykket sat på også.

Her ses hvordan det, efter vores øjne, burde have set ud med de stænger der fulgte med.

transit ronny 2014 09

Nå nok om taget, vi skal videre til selve siderne samt campingvogns tilslutningen.

Selve siderne er meget enkle. Man monterer et FixOn beslag i hver side, kører den medfølgende stang ind i teltdugen og herefter klikker den ene ende fast i FixOn beslaget, og den anden ende føres ind i den TectumPro tilslutning der findes på stængerne der står lodret.

transit ronny 2014 10

transit ronny 2014 11

Herefter lukker man åbningen mellem side og tag med velcro der er syet på, og lukker siden omkring stængerne, også med velcro – rigtig smart og yderst holdbart !!

transit ronny 2014 12

transit ronny 2014 13

transit ronny 2014 14

Og her ses den færdige side monteret (dog uden campingvogns tilslutning – endnu)

Læg mærke til de store vinduer på Transit’en, de er virkelig store og flotte! De er næsten ligeså gode som campingvognens egne. Yderligere så er der fastmonteret ”rulle” gardiner – rigtigt smart tænkt!

transit ronny 2014 15

Næste step er campingvogns tilslutningen. Husk på at dette er et ekstra tilkøb.

(Ønsker man ikke at tilkøbe så er ideen at man simpelthen tager en bardunsnor fra taget, hvor der sidder et lille øje, og ned til jorden.)

Man starter med at glide de medfølgende plastikrør på, som senere skal bruges til at klikkes ind på de medfølgende stænger.

transit ronny 2014 16

Af en eller anden uransagelig grund, så har Isabella valgt at den svulst man glider plastikrøret på, skal være syet ind i stof. Vi har endnu ikke kunnet se fidusen i det, da stoffet blot bliver utroligt hurtigt slidt, til forskel fra den svulst som man kommer i glideskinnen på sin campingvogn.

transit ronny 2014 17

Når man har monteret plastik røret, så glider man selve puderne på – som skal ind på campingvognes side.

Når det så er gjort, så monterer man den medfølgende stang på den øverste stang der holder siden. Læg mærke til at den skal skubbes så langt ind imod siden af campingvognen – for netop at presse puderne ind mod vognen.

transit ronny 2014 18

Og til sidst, justeres længden.

transit ronny 2014 19

Næste step er fronten, der er ikke så meget at sige til den, andet end at den monteres på samme måde som siderne. Så billederne siger alt 🙂

transit ronny 2014 20

transit ronny 2014 21

transit ronny 2014 22

Efter at have monteret fronten, får man jo også brug for en indgang. Desværre har Isabella valgt en dårlig løsning her. Problemet er at man altid tager fat nederst i telt duen for at lyne op og i. Men Isabella har valgt og lade selve lynlåsen være løs. Dette betyder at man SKAL tage fat på selve lynlåsens kant, for at lyne op og ned – ellers vil man simpelthen rive fronten i stykker med tiden.

transit ronny 2014 23

transit ronny 2014 24

transit ronny 2014 25

transit ronny 2014 26

Og til sidst får man så resultatet – et ”fortelt”

transit ronny 2014 27

transit ronny 2014 28

En anden lille god ting er man kan rulle selve fronten ned, og på den måde have et ”solsejl” uden at skulle sætte fronten op og tage den ned hele tiden.

transit ronny 2014 29

transit ronny 2014 30

Vores konklusioner med teltet

Det er et super fint ”telt”. Vi syntes ikke at det dur som tag alene (pga. de manglende stænger) men hvis man sætter sider og front op – så er det et super godt universalt fortelt. Og grunden til at det aldrig bliver et fortelt, er simpelthen at siderne ind til campingvognen ikke er lige så stabile som et alm telt. Puder og støtte stænger bliver aldrig det samme som et telt inde i en skinne på campingvognen.

Den har dog en super god dybe – både som telt og som markise!

Og dens vinduer er bare SUPER! Også med ”rullegardiner”, som er super smarte!

Vores ønsker til teltet

Vi kunne mægtigt godt tænke os at der var mulighed for at komme ind i teltet ved siderne. Det er i vores øjne simpelthen en design fejl at man kun kan komme ind af fronten.

Lynlåsene er for dårlig monteret.

Campingvogns tilslutningen er ikke helt gennemtænkt (med svulsten).

At alle stænger følger med taget alene. Eller at det hele skal sælges som et komplet telt i stedet for at alt er tilkøb.

Ville vi anbefale det til andre?

Ja bestemt! Der er ting der er lidt dårlige, men som erstatning for f.eks Fiamma markise eller Isabella Shadow – så syntes vi at det er et super ”telt”! Dog skal man ikke forvente at få et fortelt, eller den stabilitet som vi kender fra Isabella’s fortelte, hvis man køber en Transit. Det er som Isabella selv siger: ”et let rejsetelt”, og ikke et ”fastligger”-telt.

Ville vi selv købe det?

Nej desværre. Og grunden er at de 2 størrelser ikke passer på vores 5,10 meter campingvogn. Forstået på den måde at hvis man har 2 vinduer på siden af vognen, som vi har, så vil en eller i vores tilfælde begge campingvogns tilslutninger (altså puderne samt støtte stænger) dække for 2 vinduer. Jeg er med på at det er puder – men på sigt så vil vinduerne blive ridset!

Spørgsmål? – Skriv endelig!

Se mere om Transit og Shadow på Isabellas hjemmeside

 

Prøv også at læse disse indlæg