Kabe Travel Master 810 QB, 2012 model

af Bjarne Søby
Kabe Travel Master 810 QB

Kabe er kendt i Danmark velkendt for sine veludstyrede helårs campingvogne, men fabrikken laver også autocampere i lige så høj kvalitet. Den nyeste af disse er Travel Master 810 QB. Det er en hel-integreret  autocamper der er designet til at kunne bruges hele året.

Kabe Travel Master 810 QB er en meget eksklusiv autocamper. Umiddelbart ser den ikke meget anderledes ud end andre hel-integrerede autocampere. Den er udstyret med et vinkelkøkken, opholdsstue, dobbeltseng, og hæve/sænkeseng forrest i vognen. Men når man begynder at kigge nærmere på de mange smarte og gennemtænkte detaljer i camperen, så ser man hvor gennemtænkt og smart Travel Master 810 QB er bygget.

Kabe Travel Master 810 QB er som nævnt en hel-integreret autocamper. Dvs. at det er Kabe selv, der har bygget karrosseriet. 

”For at kunne skabe en autocamper, der kan anvendes selv i hård frost, var vi nødt til at bygge karrosseriet efter samme principper som vores campingvogne. Vi har derfor måtte konstruere en høj-isoleret førerkabine, der samtidig indgår i et samlet med hele med resten af camperen”, forklarer 
Klas-Göran Nilsson fra Kabe.

Kabe Travel Master 810 QB
Klas-Göran Nilsson fra Kabe demonstrerer hvordan sideruderne kan dækkes til.

Ofte er førerkabinen et svagt punkt, når det gælder isolering i en autocamper. Dels er der mange kuldebroer, og dels kan man ikke udskifte forruden med en termorude pga. af trafiksikkerheden. De mange kuldebroer er Kabe blevet kvit ved selv at bygge førerkabinen og ved at etablere vandbåren varme med radiatorer helt ud i førerkabinen. 

For at løse problemet med kulde fra den store forude ved camping i hård frost, har Kabe lavet en smart detalje. Der er indbygget et isolerende plissé-gardin ved forruden. På hver side af gardinet blæses der varm luft op, og kuldebroen fra forruden elimineres næsten helt. I tilgift opnår man den fordel, at til-isning af vinduerne forhindres.

Kabe Travel Master 810 QB
Bemærk ventilationsristene øverst på instrumentpanelet. Der er en på hver side af plissegardinet og kulde fra forruden forhindres effektivt.

Travel Master 810 QB er desuden udstyret med dobbeltbund, vandbåren centralvarme og -gulvvarme, indvendig spildevandstank m.m., og er på en hver måde optimeret til brug hele året – sommer som vinter.

Kabe Travel Master 810 QB
Der er opbevaringsrum i dobbeltbunden

Kabe Travel Master 810 QB
Et kig ind i garagen. Bemærk radiatoren i hele vognens bredde.

Travel Master 810 QB er indrette med soveafdeling bagerst i vognen. Sengen er en fritstående dobbeltseng. Sengen er hævet en anelse, og der er derved blevet plads til garage og skab under sengen. Det er rigtig god pladsudnyttelse, og man lægger næsten ikke mærke til at sengen er hævet lidt. Faktisk gør det ind- og udstigning af sengen meget lettere. Sengen har desuden indstilleligt hovedgærde, og der er skabe og kommoder på begge sider af sengen.

Kabe Travel Master 810 QB
Soveafdelingen i Travel Master 810 QB (undskyld at tæppet ligger så sjusket på sengen, men der var så mange der ville ind og se camperen, at vi ikke havde tid til at lægge det pænt på sengen).

I midten af camperen er der indrettet badeværelse med vask, toilet og brusekabine.

Kabe Travel Master 810 QB
Badeværelse med brusekabine

Køkkenet er udformet som et vinkelkøkken. Også her ser man mange af de gennemtænkte løsninger, man kender fra Kabe’s campingvognen. Bl.a. er der indlagt LED-belysning under bordpladen, og væggen bag køkkenbordet er udført i acryl med indlagt lys. Ellers er køkkenet indrettet med masser af skabe og skuffer (med soft-close), bageovn, komfur og vask.

Kabe Travel Master 810 QB
Det store vinkelkøkken med indirekte lys under bordpladen

Siddegruppen er i denne model betrukket med skind, men der kan vælges mellem 9 forskellige tekstilvarianter. Der er plads til 4 personer i siddegruppen, og der er selepladser til i alt 4 personer.

Kabe Travel Master 810 QB
Siddegruppen har plads til 4 personer og er her i mørkt skind

Udover den store dobbeltseng bagerst i camperen, er der en hæve/sænkeseng over førersæderne. Når denne sænkes ned, bliver der soveplads til 2 personer mere. Selve sengen bemærkes stort set ikke når den er hævet op under taget. Der er indlagt lys, og langs siderne er der indbygget skabe, så den indgår som et naturligt hele med den øvrige indretning.

Kabe Travel Master 810 QB
Her er sengen hævet op under taget i camperen

Kabe Travel Master 810 QB
Sengen sænkes elektronisk og giver yderligere 2 sovepladser

Jeg nævnte i starten af denne artikel, at det er når man begynder at kigge nærmere på de mange smarte og gennemtænkte detaljer i camperen, at ser man hvor gennemtænkt og smart Travel Master 810 QB er bygget. Og med det mener jeg valg af materialer, måden hvordan kabler og rør er ført på, hængsler og greb på skabe, placering og montering af lamper osv. osv. Der er ikke gået på kompromis nogen steder, og alt virker gedigent og i usædvanlig høj kvalitet.

Desværre har kvalitet og luksus også en pris. På danske plader koster Travel Master 810 QB kr. 1.745.900,- . På grænseplader er prisen kr. 872.900,-. 

Kabe Travel Master 810 QB har en totallængde på 810 cm, totalbredden er 231 cm. og totalhøjden er på 295 cm. Egenvægten er på 3950 kg., så der kræves stort kørekort for at køre den. 

Links:
Relevante Link(s) : Kabe

Prøv også at læse disse indlæg