LMC Scandica 551D – en lille bestseller

af Ann Karina
LMC Scandica 551 D 2012

I 2011 kom LMC med en campingvognsserie lavet specielt med det scandinaviske marked for øje. Serien blev naturligt døbt LMC Scandica. LMC Scandica serien består af 7 forskellige grundris fra den lille 471 op til den store 736. I denne artikel vil vi kigge nærmere på den populære LMC Scandica 551D, der har den nok mest populære indretning i scandinaviske campingvogne. Vognen er set hos Østsjællands Campingcenter.

Selve karosseriet er bygget uden et træskellet med 40 mm styrofoam isolering i vægge og tag og med hele 50 mm styrofoam isolering i gulvet. Det er nok den bedst isolerede vogn, som vi har set.

LMC Scandica 551 D 2012

Tværsnit af opbygningen ved overskabene i fronten. Bemærk isoleringen og luftkanalerne til luftcirkulation

Scandica-serien er opbygget med luftspalter i alle skabe, dobbeltbunde i alle magasiner og udluftningsventiler bag ryg-hynder m.m. så der er optimal luftcirkulation i campingvognen.

LMC Scandica 551 D 2012
 Hele vejen rundt den store siddegruppe er der placeret riste, så varmen kan stige op langs væggen og forhindre kulde og kondens.

 Alle modellerne har ALDE centralvarme anlæg med vandbåren gulvvarme. Det er der efterhånden mange campingvogne, der er udstyret med, men LMC er gået lidt længere end nogen andre mærker. For det første er varmesystemet et 2-kreds system med separat termostat til hhv. opholds- og soveafdeling. Dvs. at man kan regulere temperaturen individuelt i disse zoner.

LMC Scandica 551 D 2012
 Badeværelset har brusebund som standard og der er mulighed for at tilkøbe brusehoved og forhæng.

For det andet, så har LMC installeret vandbåren opvarmning af væggen i badeværelset for at hindre dannelse af kondens ved bad og hvis man f.eks. tørrer håndklæder eller tøj på badeværelset. Det er altså nytænkning, og vi glæder os til at se det i praksis.

LMC Scandica 551 D 2012
 Der er god skabsplads i badeværelset. Væggen i badeværelset er opvarmet med vandbåren varme så det at tørre håndklæder bør nu ikke være et problem.

 Ellers er LMC Scandica 551 D udstyret som en hver vintervogn bør være. Der er f.eks. klædeskab med indblæsning af varmluft, så der kan tørres tøj. Der er opvarmet og oplyst skiboks, indvendig spildevandstank på 40 liter med isoleret spildevandsventil m.m.

LMC Scandica 551 D 2012
 Klædeskab med indblæsning af varm luft. Radiatorerne er placeret så smart imellem det øverste og underste skab, at man stort set ikke mister noget skabsplads
.

LMC Scandica 551 D 2012
 Indbygget skoskab, lige inden for døren

LMC Scandica 551 D 2012
 Affaldsspand i døren

 LMC Scandica 551 D 2012
Indvendige tanke til vand og spildevand er placeret under den brede 160 cm seng. Bemærk også den smarte placering der gør at der stadigvæk er plads til campingmøbler på tværs.

LMC Scandica 551 D 2012
Ved sengen er der også god belysning, og strategisk godt placerede stikkontakt til mobiltelefon etc.

LMC Scandica 551 D 2012
 Der er masser af indirekte lys i vognen

LMC Scandica 551 D 2012
 Køkkenet er kæmpe stort  – nok et af de største jeg har set i denne størrelse vogn

LMC Scandica 551 D 2012
 Endda med stort apotekerudtræk

LMC Scandica 551 D 2012
 I køkkenet er der også stort dobbelt emfang med indbygget stikkontakter og lys

LMC Scandica 551 D 2012
 Og stort køleskab med udtagelig frostboks

LMC Scandica 551 D 2012
 Udvendig er der udtrækkelig skiboks med lys og servicerum med strøm m.m.

 Desuden leveres Scandica modellerne med Doucomfort og Secomotion gasflaskeomskifter, samt batteri og lader, vandtank og batterimåler som standard.

Links:
Relevante Link(s) : Østsjællands Camping Center|LMC

Prøv også at læse disse indlæg