Nye vinterdæk er skabt til dansk vinter

af Bjarne Søby
fdm presse 1012 vinterdaek

Dyb sne, lave temperaturer, sjap og våde glatte veje. Vinteren kommer i mange nuancer og med lige så mange krav til vinterdækkenes egenskaber. Tidligere har det betydet, at man ofte har måttet gå på kompromis i valg af vinterdæk, men nu er det imidlertid lykkedes de store dækproducenter at få anderledes greb på vintervejene. Det viser sæsonens store test af 35 vinterdæk, som FDM har lavet i samarbejde med tyske ADAC.

”Valg af vinterdæk har ofte været et spørgsmål om enten eller. Eksempelvis om dækket skulle have gode egenskaber i sne eller på våde veje. Men som vores nye test viser, imponerer flere dæk nu med fremragende egenskaber på både våd vej og i vinterføre. Det er med andre ord muligt at kombinere det bedste fra to verdener. Nemlig vinterdækkets egenskaber i vinterføre og sommerdækkets gode evner på våd og tør vej ved lave temperaturer,” siger bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen.

Ifølge Søren W. Rasmussen er flere vinterdæk fra den seneste kollektion dermed som skabt til den danske vinter, hvor de dels skal kunne klare dage med rigtigt vinterføre, dels bevare de gode egenskaber på tør og våd vej.

De 35 vinterdæk, FDM har testet, fordeler sig på tre størrelser på henholdsvis 14 tommer og to forskellige på 16-tommer. De store dækproducenter har formået at skabe de dæk, der klarer opgaven på de danske vinterveje bedst, mens enkelte dæk fra mindre kendte producenter ryger helt ud i kulden. Egenskaberne på sne og/eller våd vej er ganske enkelt ikke gode nok for et vinterdæk.

”Markedet for dæk kan være svært at finde rundt i. Derfor er det en god idé at dykke ned i FDMs vinterdæktest og resultaterne for de enkelte dæk. For det er langt fra sikkert, at testvinderen er det dæk, der passer til ens behov. Grundlæggende anbefaler FDM dog, at man går efter et dæk, der klarer sig godt på våd vej. Det er ganske enkelt et spørgsmål om sikkerhed,” siger Søren W. Rasmussen.
Se hele FDMs vinterdæktest og video om de nye vinterdæk på FDM’s hjemmeside.

Links:
Relevante Link(s) : FDM

Prøv også at læse disse indlæg