På Weekend Camping med emnet: ”Smag og behag”

af Ronni Jørgensen
smag og behag blommehaven aarhus 01

Indrømmet, det virker lidt skudt ved siden af og tage på camping i den samme by som vi begge arbejder i til daglig. Men vi ville egentlig blot have en hyggelig weekend – uden at skulle bruge en masse tid på transport.

Så valget blev Aarhus, nærmere betegnet DCU Blommehavens Campingplads. Faktisk så var det åbnings weekend for pladsen, så der var vildt mange sæson campister som rykkede ind på pladsen. Yderligere så har DCU campingpladserne altid ry for at være fyldt med børn fordi de er gratis hvis man er DCU medlem – men det syntes jeg faktisk ikke man mærkede noget til.

Selve pladsen er opbygget i forskellige plateauer – i meget forskellige størrelser. Faktisk så var nogle af dem så små at man overvejer om det kunne være en ”ikke fortelt plads” 🙂

Nogle af pladserne har faktisk under 10 meter til havet, så har man en indre lystfisker – eller en kajak kaptajn gemt i maven, ja så er der rig mulighed. I sommerhalvåret bliver der angeret kajak kurser fra pladsen.

smag og behag blommehaven aarhus 02Der er en flot udsigt over vandet fra mange af enhederme

Nå, tilbage til emnet ”smag og behag”. Egentlig så er vi 3 hold af sted. Og de sidste par gange vi har været af sted, har vi hver især aftalt at vi skiftes til at lave henholdsvis forret, hovedret og dessert, og på den måde så kunne lave en 3 retters menu på camping – smart ik’? 🙂

Yderligere så har vi alle 3 hold hang til speciel øl – gerne fra lokale byggerier.

Fredag aften bliver skudt i gang med en gang øl smagning. På vores vintercampingtur til Østrig fik vi indkøbt 10-12 forskellige øl. Et af de andre hold havde bagt Mette Blomsterberg Sarah Bernard-kager. Så der er lagt op til en hyggelig aften.

smag og behag blommehaven aarhus 03Øl smagning og hjemmelavede Sarah Bernard kager

Mens øl og kager nydes aftaler vi hvem der laver hvilken ret til lørdagens 3 retters menu. Det vender vi tilbage til senere.

Lørdag formiddag ville vi ind i midt Aarhus for at shoppe lidt. For dem der aldrig har været i Aarhus, så er det værd at sige at der findes den ”store gå gade” midt i byen. Men man skylder også sig selv at prøve og gå ned i Latiner-kvarteret i Aarhus. Det er en blanding af små butikker – smykker og designertøj, kaffe og the, chokolade, caféer m.m. Kort sagt butikker med sjæl. Som f.eks. denne lokale café.04

smag og behag blommehaven aarhus 04En af de hyggelige caféer i Århus Latinerkvarter

Se lige menuen – så bliver det ikke mere dansk! 🙂

smag og behag blommehaven aarhus 05Nystegte fiskefrikadeller – mere dansk bliver det vist ikke

Vi valgte nu godt nok og gå videre, fordi vi havde aftalt at vi skulle spise amerikansk. Der ligger nemlig en rigtig amerikansk diner, ”The Diner” hedder den – og den ligger bag Bruns Galleri (et stort shoppingcenter).

Indrømmet, man skal IKKE tænke på vægt tab eller slankekur sådan et sted, man skal simpelthen nyde den is kolde Vanilla Coke (meget sød Coca Cola) – og store 200 – 300 grams bøf, svøbt ind i 3-4 skiver ost – for til sidst at blive holdt sammen på den meget svampede bolle. Man kan simpelthen kun drømme sig til USA for en stund!

smag og behag blommehaven aarhus 06Amerikansk Burger i Århus

Resten af dagen brugte vi på lidt shopping – og ellers lidt indkøb til fest middagen senere på dagen.

Fest middagen blev fredag aften lavet således at:
• Hold 1, tog sig af forret
• Hold 2, tog hoved retten
• Hold 3, tog desserten

Forretten blev spanske tapas, varmet flutes, med tørret cuvette steg, chorizo pølse med urter og salami med pistacienødder – alle med pesto i bunden og ellers lidt parmesan ost på toppen.

smag og behag blommehaven aarhus 07Lækre Tapas til forret

Hovedretten, ja det blev lidt af et tilløbsstykke – men det var stegt flæsk med persille sovs – selvfølgelig lavet på grill!!

Jeg har netop anskaffet mig sådan en ”quick grill starter”

Netop den grillstarter skulle efter sigende kunne starte et grillrør op på 5 minutter. Selvfølgelig så lover de altid mere end de holder. Men… efter 8-10 minutter, så er der fuldt fart på de kul.

smag og behag blommehaven aarhus 08Dimsen – min ny Quick Grill Starter

Dimsen er sådan en lille boks, som har batterier i bunden. Så lægger man 2 -3 tænd blokke op i toppen – for herefter og fylde et grill starter rør op med kul og placere den oven på – for til sidst og tænde for den.

Efter 10 minutter ser det således ud:

smag og behag blommehaven aarhus 09Så er der gang i optændingsrøret

Så der er ingen undskyldning for at bruge gas grill mere 🙂

Jeg havde anskaffet mig sådan nogle flæske-holdere, så de skulle også afprøves.

smag og behag blommehaven aarhus 10Det første forsøg med min nye Flæskeholder

Ca. 50 minutter efter var resultatet:

smag og behag blommehaven aarhus 11Så er der Stegt Flæsk

Og nøøøøøj – det smagte godt!!

Desserten har jeg desværre ikke nogle billeder af – men den bestod af ”p-tærte”, med god is og syltede jordbær.

Velbekommen!

Så selvfølgelig er der tale om ”smag og behag”, men for os så er mad og hygge alfa og omega for om vi har en god campingtur. Det sjove syntes vi netop er, at bruge de lokale – bryggerier, slagtere, bagere osv. – og så bruge sine kreative evner i et begrænset køkken som en campingvogn er.

DCU Blommehaven i Aarhus er bestemt en campingplads vi kan anbefale! Dens beliggenhed er helt perfekt hvis man ønsker havet og skoven tæt på samtidigt med at man har byen tæt på.

smag og behag blommehaven aarhus 12 Vores Cabby på DCU Blommehaven i Aarhus

 

Prøv også at læse disse indlæg