Synes du ikke der er plads nok i de traditionelle redskabstelte, så er Forrådstelt XL fra Svenske Telt måske løsningen. Det findes i to størrelser, har masser af plads og fremstillet til at stå ude hele året.
Svenske Telt er nok mest kendt for deres Standby-telte, men virksomheden laver også andre telte. De fremstiller bl.a. helt almindelige fortelte, deltelte, læsejl og redskabstelte.
Vi har netop fået stillet Svenske Telts Forrådstelt XL op til test. Det skal stå ude det næste års tid, og vi vil se hvordan det klarer at stå ude hele året på en dansk campingplads.
Forrådsteltet findes i to størrelser. Det mindste har et bundmål på 200 cm x 150 cm, og det største har et bundmål på 200 cm x 250 cm. Det vil være en god ide, at rådføre sig med lejrchefen inden man anskaffer sig det store redskabstelt. Det er nemlig lidt større end hvad Campingrådet anbefaler, så indhent tilladelse inden at man går ud køber det.
Forrådstelt XL er fremstillet i PVC-belagt polyester. Det gør det vejrbestandigt og let at rengøre. Vi har stillet vores redskabstelt lige op af buske og træer for at se hvordan dugen klarer sig mod alger og nedfald fra træer. Men mere om det i den næste artikel om redskabsteltet.
Imponerende meget plads
Vores første indtryk af redskabsteltet er positivt, og vi vil især fremhæve tre områder:
Størrelsen er imponerende. Der er plads til både havemøbler og cykler på samme tid inde i redskabsteltet – samt en masse andre småting og campingudstyr. Og så er der ståhøjde.
Indgangen er praktisk inddelt i to sektioner. Der er tre lynlåse i fronten. Åbner man de to yderste kan hele fronten rulles op. Åbner man en af de yderste lynlåse sammen med den midterste, kan man lave en smallere indgang i siden i fronten på redskabsteltet.
Det er let at stille op, og få til at stå pænt. Det tog os lidt tid at regne ud, hvordan at stangsættet skulle sættes sammen. Alle stænger er nummereret, men vi blev alligevel lidt forvirrede over den medfølgende tegning over stangsættet. Men da vi først havde fået identificeret alle stængerne, tog det ikke lang tid at få sat teltet op. Det er også nævnes at det er let at få redskabsteltet til at stå flot med udspændt tag. Derved mindskes risikoen for at der dannes lunker i regnvejr.
Fine detaljer
Redskabsteltet fra Svenske Telt udmærker sig også på andre områder. Der er justerbare stropper til den indvendige pløkning. Det gør det let at får teltet til at stå sikkert og pænt selv på ujævne underlag. Der er ekstra stænger i loftet for at modvirke lunker og for at styrke taget ved sne.
Det skal dog siges, at redskabsteltet nok bør forstærkes med nogle ekstra ben, hvos det skal oppe hele vinteren.
Der er aflukkelige ventilationsåbninger med myggenet i begge gavle, og den udvendige græskant er bred og dækker fint i hjørne og ved samlinger.
Alt i alt virker redskabsteltet som værende af god kvalitet. Syningerne ser fine ud, og vi kunne spænde teltdugen hårdt ud, uden at lynlåse og syninger virkede overbelastede. Så nu ser vi frem til et år med masser af plads til vores campingmøbler, cykler og campingudstyr.
De vejledende priser er kr. 2.695,- for det lille redskabstelt og kr. 3.695,- for den store XL model.
Du kan få mere information om Svenske Telts Forrådstelte hos den danske importør: Dansk Teltimport