Så er det forår, er du klar?

af Bjarne Søby
campingbranchen foraar 14 01

Nu hvor foråret viser sin kommen, og vintergækker og anemoner mylder frem, er campingsæsonen lige om hjørnet. En del campister, har haft vinteropbevaret deres campingvogn eller autocamper på en opbevaringsplads, eller i indkørslen. Men nu er det tid, for at få den klargjort og tjekket grundigt efter i sømmene, så den er klar til de mange oplevelser her i foråret og sommerens løb.

Der er flere ting man skal være opmærksom på

campingbranchen foraar 14 07Campingvognen tjekkes for skader efter vinterhi

Vinteren i år, har budt på meget blæsevejr, og store storme. Og det er derfor en god ide, at få tjekket, om noget kan have ramt campingvognene eller autocamperen, så der eventuelt er kommet revner eller buler. Der kan også være opstået frostskader, og disse er meget vigtige at få ordnet. De kan forårsage store skader, da der kan trænge fugt ind i vognen, og den derved falder i værdi. Alle plastik- og glasfiberdele, skal også tjekkes for skader.

Vigtig med rengøring ude og inde

Som vi ved med vores hjem, når vi ikke er hjemme, bliver det støvet og lidt nusset. Selv om vognen, har været gjort grundigt rent om efteråret, så er det en god ide at give den en tur til når foråret kommer, og vognen skal i brug igen. Samtidig kan man lige få tjekket, om der er noget indvendig der trænger til en reparation.

campingbranchen foraar 14 06Indvendig reparationer

Når vognen står hele vinteren, kan det ikke undgås, at der kommer en del alger og skidt på den. Selv om den blev vasket, da den blev sat i hi. Så en rigtig grundig vask, hvor man bruger en specialsæbe med voks og/eller lakforsegler, og kommer godt ind i alle hjørner, omkring rangerhåndtag og lygterne, gaskassen o.s.v. er vigtig.

campingbranchen foraar 14 02Klar til en vask

 

campingbranchen foraar 14 03Grundig rengøring

campingbranchen foraar 14 04Campingvognens tag trænger til en kraftig rengøring

campingbranchen foraar 14 05Alger og skidt rundt ved lygterne

Få din forhandler til at give vognen et tjek

At kører sin vogn til tjek hos en forhandler, kan være en rigtig god ide. Forhandleren kan derved opdage skjulte ting, som man ikke umiddelbart kan se med det blotte øje. Vognen kan f.eks. tjekkes for fugt, og få lavet en gastest. At få foretaget en fugttest hvert år, er en god ide, da det kan forlænge campingvognens eller autocamperens levetid. Fugt er den værste fjende. Sørg også for en gastest hvert andet år, så man er sikker på, at ens gasslanger og gasanlæg er tætte.

campingbranchen foraar 14 08Serviceeftersyn hos forhandleren

Hos forhandleren, kan man også få lavet et serviceeftersyn, hvor alle bevægelige dele bliver smurt, træktøj, slingerkobling, dæk og bræmser bliver tjekket. Har man klimaanlæg, er det en rigtig god ide, at få det kikket efter og renset, da der kan gemme sig rigtig mange bakterier.

Nu hvor vognen er på værkstedet, er det også nu, det forskellige ekstraudstyr, man har besluttet sig for, kan monteres. Moveren så man er fri for at bokse med at få vognen på plads, solceller som gør, at man bliver 100 % uafhængig af strøm. Og når du rejser rundt i verden, er det også en god ide, at få monteret et vandrensningssystem, så du roligt og trygt kan drikke vandet direkte fra hanen.

campingbranchen foraar 14 09Så er det tid til hygge og afslapning

Nu står du med en vogn som er i tip top stand, og din ferie kan begynde, uden du skal have bekymringer for udstyret. Så nu er det bare at opleve, nyde og hygge sig.

Klik her: Besøg Camping Branchens hjemmeside og find din nærmeste forhandler

 

Prøv også at læse disse indlæg