Camping i telt på Ferie For Alle 2014

af Poul Harkjær
teltcamping paa ferie for alle 2014 01

Hvordan er det at bo i telt når vejret ikke byder på sommer? Kan en petroleumsovn sikre dig behagelig temperatur i teltet? Hvad kigger man efter på Ferie For Alle, når man ikke ser på campingvogne? Det er de tre punkter som denne beretning omhandler.

Vintercamping

Vi havde besluttet at vi ville deltage på messens vintercamping, dog ikke som alle andre i campingvogn. Vi har et stort dejligt Outwell telt, én af de der ”smart air” telte, hvor man bruger luftkanaler i stedet for teltstænger. Og jeg vil gerne starte med at sige. Det er bare fremtiden. Teltet står absolut mere stabilt en traditionelle telte med stænger, også i stærk blæst, og så tager det ”no time” at stille det op.

Når vi bor i telt, har vi mere plads en i campingvognen, teltet er 6,40m langt og 3,60m altså 1,10m bredere end den vildeste vogn. Det betyder at vi kan veksle med indretningen og få plads til stor soveplads med masser af stuve plads, spisegruppe og hyggehjørne. Ja selv køkken og køleskab er der plads til.

teltcamping paa ferie for alle 2014 02

En venlig sjæl, syntes det så så hyggeligt ud med et telt, så hun stak lige en portion fastelavnsboller ind af døren, mens vi ikke var hjemme. Uhm lækkert.

Kunne vi holde varmen

Vi vidste på forhånd, at det kunne blive lidt køligt at tage på vintercamping, så vi havde allieret os med Wecamp og fik lov til at teste deres petroleumsovn, KaminX K-304 med en Varmeeffekt. 1,08 – 3,0 KW. Brændstofforbrug. 0,11 – 0,31 l/t..

Ovnen er med timer og termostat. Sæt temperaturen på den ønskede rumtemperatur og ovnen klarer resten.

Fredag aften var rimelig vindstille og ovnen formåede at holde en rumtemperatur på 18-19 grader i teltet med en ude temperatur på 4 grader, så det var muligt at sidde og spille kort og hygge sig, uden at skulle sidde i stor trøje. Lørdag morgen blæste det og regnede det. Og mens vi spiste morgen mad (kl. 7.30) kunne rumtemperaturen ikke klemmes over 16 grader.

teltcamping paa ferie for alle 2014 03

Når vi snakker rumtemperatur, snakker vi om den temperatur, der måles bag på ovnen! Den temperatur er ikke helt den man oplever når man sidder foran ovnen. Her var temperaturen væsentlig højere, og komfort temperaturen kunne vi jo således regulere ved at stille ovnen tættere hen til bordet hvor vi sad.

Ovnens ydelse var derfor tilstrækkelig. Vi brugte den også til at tempere rødvinen med. Ved at stille vinen godt en meter foran ovnen. Det skal dog siges at jeg glemte alt om flasken, og da jeg endelig tog fat i den var den meget varm. Vi åbnede ikke flasken den aften, ingen af os havde lyst til”gløgg”

teltcamping paa ferie for alle 2014 04

Ovnen er monteret med en lille blæser som fordeler varmen i rummet. Noget der absolut er et must. Den generelle konklusion, er at Petroleumsovnen lever op til vores forventninger.

At temperaturen ikke kunne klemmes højere op, skyldes nok primært, at udluftnings vinduerne i teltet ikke kunne lukkes tæt til. Så der stod en stiv kuling ind i teltet.

Vi vil til enhver tid anbefale andre teltcampister at investere i sådan en ovn og på den måde forlænge camping sæsonen med et par måneder.

Ovnen har alle mulige former for sikkerhed, vælte-sikring, overophednings-sikring, slukker ved ilt mangel o.s.v. Men når det er sagt, vi har den ikke tændt om natten, her nøjes vi med en god sovepose. Vi indstiller ovnen på timeren, så den starter en time før vi står op. Så er der dejlig lunt i teltet når du vågner.

Hvad kigger teltcampister efter på messen

Vi besøgte messen for at se hvad der var kommet af nyt udstyr. Vi gik målrettet efter de områder der har vores interesse, nemlig telt og friluftslivet. Vi kiggede da også på campingpladser og ferie ideer.
Men når der skal være plads til hygge med dem man støder på og studere alt det spændende, så er 3 dage faktisk ikke for meget.

Vi vil her med billeder og lidt beskrivelse fortælle om noget af det vi så på messen.

teltcamping paa ferie for alle 2014 05

Outwell er svær at komme uden om, når vi snakker telt. Her er næsten alt hvad hjertet kan begære, fra store familietelte til de hurtige rejse telte. Outwell leverer telte til hele verden.

teltcamping paa ferie for alle 2014 06

Der var ikke mange andre teltmærker på messen, men dette telt Isabella Columbus, med et vandsøjletryk på 5000mm, og en pris omkring 1900 kr. kunne være et godt start telt til de som lige vil afprøve teltlivet uden de store udgifter.

teltcamping paa ferie for alle 2014 07

Er du til lidt utraditionelle telte, er her et godt bud fra Nordisk på model Alfheim tipi, eller prøv lige at kigge ind i dette 24,5kvm. Telt med dobbeltseng. Et godt udgangspunkt hvis du vil starte med lidt glamping.

teltcamping paa ferie for alle 2014 08

Vi kiggede også på indretning og her var der mange fine opstillinger, som man kan blive inspireret af.

teltcamping paa ferie for alle 2014 09

Stole og borde er en videnskab for sig, Sidekomfort er vigtigt når man er på ferie.

Herunder ser i Outwells Fountain Hill stol, en bekvem stol, der ikke fylder meget når den er klappet sammen

teltcamping paa ferie for alle 2014 10

eller hvad med denne mere traditionelle campingstol fra Westfield.

teltcamping paa ferie for alle 2014 11

Det er en rigtig god ide at købe stole med lav ryg, når de skal bruges i telt, da du så kan komme længere ud til kanten af teltet uden at ramme teltdugen. Så Westfield stolen kunne være et godt bud.

teltcamping paa ferie for alle 2014 12

Skal du have en liggestol, men spare på pladsen, var denne model som vi så ved Wecamp måske være en løsning.

Der findes også et utal af bordløsninger til camping. Teltcampister går efter letvægtsborde og borde der ikke fylder så meget når de er pakket sammen. Selv bruger vi aluminiums lamel borde, og nedenstående udgave fra Brunner kunne måske være en model at prøve i fremtiden. Den så i hvert fald godt ud.

teltcamping paa ferie for alle 2014 13

Et campingbad kunne også være lækkert, men det fylder nok lige rigeligt for en nomade campist.

teltcamping paa ferie for alle 2014 14

Men når man nu ikke kan slæbe badekaret med sig, kunne man måske overveje en anden vandaktivitet. Vi blev begge vildt fascineret af ideen om en oppustelig kajak. Vægt 16 kg. Ind bag i bilen, ud til vandet, pump op og du er klar til at sejle. (ps. Vi er begyndt at spare op)

teltcamping paa ferie for alle 2014 15

Vi besøgte også Wolf Campers beklædningsshop. De har altid et godt messetilbud. Og har et stort udvalg i lækkert fritids tøj.

teltcamping paa ferie for alle 2014 16

Resten af tiden gik med at snakke med bekendte, se på feriemuligheder, campingpladser og plads til drømmeferien

teltcamping paa ferie for alle 2014 17

Tænk dig en tur i ødemarken med dette træk! Hmm. Det kræver nok for meget akrobatik for mig, at komme ind og ud af teltet. Men drømme – campingdrømme har man jo lov at have.

Du kan læse om det at tage på camping i telt på www.telt-camping.dk

 

Prøv også at læse disse indlæg