Norge er bedst for begyndere

af Bjarne Søby
line paa ski

 

Børn og nybegyndere starter ofte deres skieventyr i de norske fjelde. Børnevenligheden er i højsæde, og der er udfordringer for stor, såvel som små, nybegynder og hærdede skiløbere.

Ifølge en undersøgelse blandt 1.138 danskere, foretaget af DFDS Seaways, foretrækker danskerne Norge, som deres ski destination. Hver fjerde dansker har minder fra deres egen skidebut i de norske fjelde, og det fylder meget når årets skiferie skal planlægges. 

Blandt de børn, som allrede er blevet introduceret for ski, topper Sverige og Norge listen. Det viser en undersøgelse DFDS Seaways har foretaget blandt 1.138 danskere.

Hver fjerde dansker (26 pct.) har selv haft deres skidebut i Norge. Og mere en fire ud af ti (43 pct.) vælger Norge som deres destination, når poderne skal have deres skidebut. Så minderne fra barndommens skiture, den megen børnevenlighed og snegarantien, gør at danske børnefamilier valfarter til Norge.

Norge har noget for alle

Knap hver tredje (30 pct.) vælger Norge, når børnene skal prøve at stå på ski for første gang. Såvel børn som voksne kan få deres lyst styret, da der er udfordringer for både voksne og børn.

Cirka hver sjette (13 pct.) tager til  Norge på grund af skiskolerne. Og hver femte (18 pct.) vælger de norske fjelde, på grund af de dansktalende instruktører og skiguider, som tager børnene ved hånden og lærer dem tips og triks.

Kevin Helsinghof, Country Manager for DFDS Seaways fortæller. “Norge er noget for alle. Når man har børn med på skiferie, er det vigtigt, at der bliver taget hånd om dem, og at det er folk som de kan forstå. Mange bruger en dag eller to på pisterne, når børnene skal prøve at stå på ski første gang, Fordi mor eller far, er vilde med at stå på ski, er det jo ikke sikkert resten af familien er. Endnu en god grund til at rejse nord på, for så kan skituren fint kombineres med en storbyferie.”

 

Prøv også at læse disse indlæg