Termoloft til Isabella Forum Etna

af Bjarne Søby

Endelig kom det! Termoloftet til vores Isabella Forum Etna. Det tog lidt tid at få det sat op, men nu er slut med dryppende kondens og så isolerer det dejligt.

Navnet termoloft er egentligt lidt misvisende, for det er ikke isolereret. I bund og grund er det blot et stykke stof, man spænder ud under forteltets loft. Måske er det derfor at det også kaldes for en Inderhimmel. Men det har nu en isolerende effekt alligevel, da det skaber et lille mellemrum med luft mellem termoloftet og forteltets tag. Og det isolerer en smule.

Termoloftet dækker hele forteltets tag

Men selvom man ikke får den store isolerende effekt, så øger det alligevel komforten i forteltet – og det endda ret meget. 

Når luften i forteltet varmes op – enten af solen eller af en varmeovn – og det er koldt udenfor, så dannes der kondens under forteltets loft. Er der meget koldt uden for teltet og rimeligt varmt indenfor, så kan der dannes så meget kondens, at de ligefrem drypper fra loftet. 

Det er selvsagt ikke rart at opholde sig i, og netop der kan et thermoloft hjælpe. Det forhindrer nemlig at kondens drypper ned i forteltet. I stedet ledes kondens ud til teltets sider, hvor det så løber ned.

Isabellas termoloftet er let at sætte op. Det monteres med Termofix-holdere i forteltets vulst til FixOn-beslag, med Ophængskroge på teltstængerne langs tagets kanter, og med bånd til opbinding til stængerne i loftet. 

isabella-thermoloft
Thermoloftet klikkes fast i vulsten med de medfølgende beslag
thermoloft-montering
Termoloftet sættes fast med klips i vulsten

Termoloftet er forberedt til vintersikring. Der er udskæringer til støttestænger, og der er endda udskæring med lynlås til loftslampen. Der er godt tænkt.

Så har det en isolerende effekt? Ja – det synes vi. Det gør også teltet lidt mørkere, da lyset fra forteltets tag reduceres. Men vi vil ikke undvære det alligevel. Vi elsker nemlig at sidde og hygge i forteltet, og der er intet der dræber hygge hurtigere end når der drypper koldt kondensvand fra forteltets tag. 

Se denne video for vi fortæller mere om vores nye termoloft.

Du kan se priser og få mere info om Isabellas thermolofter på Isabellas hjemmeside

Prøv også at læse disse indlæg