Vask af fortelt – opfølgning

af Bjarne Søby
vask af fortelt opflg 1

Vi har tidligere skrevet en artikel om det at få sit fortelt vasket. Som lovet følger vi op på artiklen her, og fortæller om vores erfaringer med forteltet efter vasken.

Vi fik vores fortelt sat op kort tid efter at det havde været til vask. Allerede da vi pakkede det ud, kunne vi se en tydelig forskel – nemlig at det så rent ud. Taget føltes også anderledes. Det virkede ikke så stift længere.

Det tog os lidt længere tid end normalt at sætte teltet op, da alle skydere til lynlåsene skulle på igen (og vi kunne altså ikke lige huske, hvordan de alle havde været placeret).

Da teltet endelig var kommet op og stå, gik vi rundt og snusede inde i teltet. Men der var ingen lugt at imprægnering e.l..

Teltet stod flot, og virkede generelt som et nyt telt. Kun en anke fandt vi under opsætningen. Campingshoppen havde skrevet et ordrenummer på hjulafdækningen på den sider, der vender udad. Det er ikke pænt, men vi kunne da fjerne det med sprit.

Nu var der blot tilbage at se om teltet var tæt.

14 dage senere kom der en uge med op til 20 mm. regn dagligt. Vi var naturligvis spændte på om vores fortelt kunne holde regnen ude. Heldigvis var teltet tæt. Men der var et par steder, hvor imprægneringen efter vasken ikke var helt god. Den ene gavl sugede lidt vand ved lynlåsen og der var et par våde pletter på en af dørene i fronten.

Image
De lyse pletter er indtrægning af regn 

Det er lidt ærgerligt, at det ikke var helt tæt. Nu må vi i gang med at efter-imprægnere.

Image
Det nummer kunne de godt have skrevet på bagsiden

Men alt i alt er vi tilfredse med resultatet. Vores telt er ikke længere jordslået eller grønt af alger. Det dufter rent, og er pænt og se på.

Læs artiklen om at vaske fortelt ved at klikke her.

 

Prøv også at læse disse indlæg