Vedligeholdelse og kontrol af campingvognens tagluger er en god ting

af Lars Sundorf
Her er det lille stykke uden fuge, hvor fugten er kommet ind

Vi syntes selv vi passer godt på vores ting, og sørger for at vedligeholde dem, men her før jul fik vi en lille grim oplevelse. Campingvognens værste fjende – fugten – viste sit grimme ansigt i vores vogn.

Vi opdagede det på sengen. Pludselig var der en lille plamage i et hjørne på sengen, lige under loftlugen. Da vi trak myggenettet ud, var der dråber i dette. Af med rammen med myggenet og mørklægningsgardinet, og synet der var ikke rart- Der var nemlig ren vand i rammen.

En hurtig tur på taget, og problemet var fundet. Som det ses på billedet mangler der ganske enkelt et stykke fuge. Vores egen teori er at det er fugle, der har fjernet fugen.

Vi har selv monteret denne luge, og ved at den har været tæt. Men i år har der været meget livlig aktivitet på taget af diverse fugle, og med en dejlig varm sommer, så har lugen ofte stået åben, så fuglene har haft frit spil.

Som det kan ses, så er det en meget minimal revne. Det sted, hvor vandet trængte ind, var revnen 2mm lang. Altså ikke noget særligt, men alligevel nok.

Der skal ikke meget til at udbedre skaden, og tidsmæssigt tager det heller ikke lang tid, men sikken en skade den kunne have forvoldt, hvis man ikke får den opdaget i tide.

På billedet her har det fået tætningsmasse – også lidt mere end bare lige hvor revnen er. Vi var her heldige og kunne reparere skaden uden og skulle have lugen af. Hvis det havde været nødvendigt, var det lige pludselig et væsentligt større arbejde.

Så er revnen lukket med ny fugemasseSå er revnen lukket med ny fugemasse

Så husk, når du fx vasker og polere vognen kan det være en god ide lige og tjekke lister, fuger og den slags for utætheder, og husk – der skal ikke ret meget til før vand kommer ind.

Du kan læse flere campingartikler og gode råd på Lars og Karins egen hjemmeside

Tak for det gode råd og den fine historie, red

Prøv også at læse disse indlæg