Vi prøver: Cobb Gril – Del 1

af Bjarne Søby
Vi prøver: Cobb Gril - Del 1

Vi har i mange år udelukkende haft gas-grill med på vores rejser. Vi fandt at det var for besværligt at have en kulgrill med – altså indtil nu. Vi har haft den populære Cobb grill med på tur siden april, og vi er blevet rigtig glade for den.

Cobb grill er egentlig et lidt misvisende udtryk. Cobb udekøkken er en mere korrekt betegnelse, da man kan tilberede stort set al sin mad på denne grill.

Når man køber en Cobb grill medfølger der en Base, en inderskål, en kurv til briketter, grillplade og et låg.

Basen er udformet så den ikke bliver varm når grillen er i brug. Man kan altså flytte grillen uden at brænde hænderne. Det kan man hurtigt få brug for på camping – f.eks. hvis grillen skal i ly for regn eller blæst. Det er genialt og rigtig godt design.

På den medfølgende grillplade, kan kan grille de fleste madvarer på traditionel vis. Men når man udvider sin Cobb med tilbehør som pande, wok, grill-roaster, lågforhøjer, kyllingeholder, stegerist mm., så for man et regulært udekøkken.

Andre grill-fabrikater kan også udvides på denne måde, så det er der sådan set ikke noget specielt ved. Ulempen ved ekstraudstyr er, at det fylder. Men her også her er Cobb systemet lidt genialt. Både grill og ekstraudstyr kan nemlig pakkes i en og samme taske. Det er simpelthen så smart, at vi uden tøve vil påstå, at vi aldrig før har set en grill, der kan pakkes så kompakt. Prøv bare at se billederne herunder:

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Grill og ekstraudstyr fylder en del, når det er pakket ud. Men det kan pakkes sammen i en enkelt og kompakt taske.

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Først sættes Basen med inderskål og briketkurv ned i tasken

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Lågforhøjeren sættes oven på Basen

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Så lægges låget ned i lågforhøjeren / inderskålen

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Tilbehør som stegetermometer, kyllingeholder, stegerist lægges i låget

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Så er alle de små ting pakket i grillen

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Grill-roasteren lægges ovenpå lågforhøjeren

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Så skal grillpladen ovenpå roasteren

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Ovenpå roasteren lægges panden

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Panden kan lægges omvendt for at beskytte teflon-belægningen

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Og endelig lægges wok’en ovenpå panden

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Det var det – nu er grill og ekstraudstyr pakket forsvarligt og meget kompakt

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Alt kan være i en enkelt taske

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Og tasken passer præcist i en gasflaskeholder, hvor den kan spændes fast.

Om der er plads i gaskassen afhænger naturligvis af, om man har en eller to gasflasker med på tur. Men det praktisk af have sin Cobb grill der, da den er let at komme til, og frigiver plads til andre ting i bil eller campingvogn.

En Cobb grill kan benyttes med helt almindelige briketter. 6- 8 briketter er nok til de fleste former for grillning. Vi har nu udelukkende anvendt Cobbs egne grill-briketter – nemlig Quick BBQ. En briket er nok til ca. 40 min. grillning, og den er legende let at have med at gøre.

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Quick BBQ briketter leveres i en pakning med 5 briketter

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Quick BBQ briketten anbringes i briketkurven og antændes i midten. Der skal ikke anvendes optændningsblokke eller tændvæske

Når briketten ikke længere afgiver flammer, er den klar til brug. Så er på bare om at få det grilludstyr på grillen og lade det varme op i ca. 10 – 15 min.

Vores første forsøg med Cobb grillen var noget så simpelt som grillning af to gode bøffer.

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
På under 2 minutter er hele briketten antændt og klar til brug.

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Vores første forsøg med grillning på en Cobb grill

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Vi bruger som regel altid låget når vi griller. Men med bøffer kan det ind i mellem være nødvendigt at fjerne låget for at få den ‘rigtige’ overflade på f.eks. bøffer

Vi vil have Cobb grillen med på alle vores ture denne sommer, og vil løbende skrive om vores erfaringer med selve grillen, madlavning og rengøring af denne. Men vi kan da godt medgive allerede nu, at grillen er rigtig let at gøre ren. Se f.eks. her hvor let det er at komme af med de udbrændte rester af briketten.

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Velbekommen

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Den udbrændte briket ligger pænt i briketkurven

Vi prøver: Cobb Gril - Del 1
Og er lige til at smide i affaldsspanden (når man altså er HELT sikker på, at der ikke er flere gløder tilbage)

>

Links:
Relevante Link(s) : Cobb Grill
Se også: Vi prøver: Cobb grill – Del 2 | Vi prøver: Cobb grill – Del 3

Prøv også at læse disse indlæg