Vi prøver: Cobb Grill – Del 3

af Bjarne Søby
Vi prøver: Cobb Grill – Del 3


Vi har haft vores Cobb grill med på vores ture hele sommeren, og vi er stadig meget glade for den kompakte og meget alsidige grill.

Vi bruger vores Cobb grill til al madlavning hvor der enten skal steges, grilles eller bages. Også sammenkogte retter i wok’en bruger vi grillen meget til.

Når vi skal forsøge os med en ny grill, er en vores faste test at lave sprøde svær på en flæske steg. Det kræver nemlig en høj og vedvarende varme.

Vi tilberedte vores flæskesteg på den medfølgende grillplade. Ovenpå grillpladen havde vi anbragt den høje stegerist. Stegeristen er meget velegnet til indirekte stegning af større stykker kød samt marineret kød. Den høje kant forhindrer at kødet ikke falder ud hvis grillen skal flyttes.

Vi anvendte Quick BBQ som varmekilde. Den er hurtigt at optænde og brændetiden er ca. 1 time. Det er ikke helt nok til vores flæskesteg, så vi måtte ud og smide en briket mere på under tilberedningen. Det er der nu heller ikke noget problem i. Med det medfølgende håndtag løftes både grillplade og flæskesteg op, og en ny briket lægges oven på den gamle. Den nye briket antændes med det samme, og er klar til brug efter ca. 1 minut. Så er det bare at lægge grillpladen med stegen tilbage på grillen og fortsætte stegningen.

Det eneste man skal være opmærksom på er, at lægge den nye briket så ‘luftkanalerne’ i den nye briket passer med kanalerne i den gamle. Ellers vil der ikke være god luftgennemstrømning – og dermed varme – i grillen.

Vi fik ikke sprøde svær på hele flæskestegen. Der var et hjørne med lidt bløde svær. Men det er ok. Det er ikke nødvendigvis grillens fejl. Dels blæste det meget hvor grillen stod og dels lå stegen ikke helt lige.

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Wokgryden anbringes direkte over briketterne

Wokgryden er et af vores foretrukne stykker tilbehør. Man kan både stege og koge i wok, og den er derfor mere end velegnet til f.eks. sammenkogte retter. Vi bruger wok’en meget til orientalske retter med kylling. Først bruner vi kyllingen i wok’en, så lynsteges grøntsagerne og derefter for hele retten lov til at simre under låg.

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Vi bruger wok’en til mange forskellige slags retter

Det er let, og det smager super godt. Det eneste man skal være opmærksom på med wok’en er, at bunden er tykkere end den umiddelbart ser ud til. Det sikrer en jævn varme med god fordeling, men den er ca. 10 – 15 minutter om at blive varm nok til f.eks. lyn-stegning.

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Når maden er færdig, kan hele wok’en sættes ind på bordet (husk bordskåner)

At Cobb grillen er gennemtænkt ned til mindste detalje afspejles også i Cobb’s stegetermometer.

Stegetermometeret er fremstillet rustfrit stål og hjælper til dig til den korrekte tilberedningstid. Man

kan læse på stege termometeret, hvor lang tid de forskellige kødvarer skal have på grillen, og som ved alle andre stegetermometre skal sonden anbringes midt i kødet, så temperaturen måles der.

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Stegetermometeret føres gennem et af udluftningshullerne og videre ind i kødet

Cobb’s stegetermometer er udformet så det kan føres igennem et at lågets udluftningshuller, og videre ind i kødet. Der er genialt, for så kan man aflæse kødets temperatur uden at skulle løfte på låget (og derved miste varme)

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Temperaturen kan aflæses uden at man skal løfte låget

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Resultatet er en perfekt tilberedt steg. Den kan så lægges på skærebrættet og holdes varm under grillens låg mens den trækker

Som sagt bager vi også på vores Cobb grill. Vi har ikke forsøgt os med hverken brød eller bagværk endnu, men lasagne og andre ovnretter har vi god erfaring med.

Vi bruger grillpladen og stegeristen når vi bager. Disse to i kombination giver nemlig en rigtig god indirekte varme.

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Lasagne tilberedt på vores Cobb grill. Det er let campingmad, og så smager det godt 🙂

Vi mangler at omtale et stykke ekstra udstyr mere – nemlig stegepanden.

Cobb panden er fremstillet af højkvalitets rustfri stål med indkapslet aluminiumsbund, som sikrer en ensartet varmefordeling. Desuden er indersiden af panden behandlet med et “slip-let” materiale.

Man kan stege stort set alt på stegepanden. Vi har lavet bacon og æg, pizza og pandekager. Den lille kant gør at fedtstof ikke løber ud over grillen, og ‘slip-let’ overfladen gør den legende let at rengøre.

Vi prøver: Cobb Grill – Del 3
Her laver vi stegt flæsk på Cobb panden

Cobb er en systemgrill – dvs. at den kan udvides med ekstraudstyr. Men det betyder også, at man er sikret erstatningsdelel o.l. hvis noget skulle blive væk eller blive ødelagt.

Vores datter skulle vaske op, og glemte nogle dele til vores Cobb grill i campingpladsens køkken. Da hun gik op for at hente dem, var de væk. Nogen mente åbenbart at de havde mere brug for dem end os. Resultatet var, at vi stod med en masse ekstraudstyr til en ubrugelig grill pga. af de manglende dele.

Men heldigvis kan man hos Cobb Scandinavia købe reserve- og erstatningsdele. De er lagerførende i hele Cobb’s program, så der gik kun et par dage inden vi igen kunne bruge vores grill.

Vil du vide mere om Cobb Grill, så kan du på Cobb’s danske hjemmeside se deres grill og alt udstyr. På hjemmesiden er der desuden priser, tips og opskrifter.

Links:
Relevante Link(s) : Cobb Grill
Gå til del: Vi prøver: Cobb Grill – Del 1 | Vi prøver: Cobb Grill – Del 2

Prøv også at læse disse indlæg