Vi prøver: Crocodile Peggy spændeklemme

af Bjarne Søby
Crocodile Peggy spændeklemme

Crocodile Peggy er en multifunktionel og trinløs indstillelig spændeklemme med et meget kraftfuldt greb. Vi har haft spændeklemmen med på tur, og anvendelsesmulighederne er næsten utallige.

Crocodile Peggy spændeklemme kan klemmes fast på et utal af emner – som f.eks. spændebånd, stropper og seler, presenninger, markiser, telte, pavilloner, vind- og læskærme, insektnet, tæpper og så videre, og så videre. Så længe tykkelsen på der materiale man sætter spændeklemmen på ikke er tykkere end ca. 10 mm., så sidder klemmen fast – og vi mener det – den sidder virkelig fast.

Vi har f.eks. prøvet at sætte klemmen fast i teltdugen på vores fortelt, ogderefter hængt et drivvådt badehåndklæde op i krogen nederst på klemmen. Spændeklemmen gav sig ikke – den sad fast. Vi tog dog hurtigt håndklædet væk igen, da vi ikke var sikre på om teltdugen kunne holde til vægten.

Crocodile Peggy spændeklemme
Selv et vådt badehåndklæde kan ikke rive den løs

At klemmen sidder så fast, som den gør, skyldes to ting. For det første er klemmens kæber forsynet med 8 ‘tænder’ – 4 på hver kæbe. Disse er forskudt i forhold til hinanden, så det materiale klemmen sættes i, presses imellem tænderne. Tænderne er afrundet, så materialet beskadiges ikke. Tænderne betyder også at klemmen kan sættes fast over f.eks. en vulst på teltet e.l.

Crocodile Peggy spændeklemme
Tænderne gør at klemmen sidder godt fast

For det andet, så kan spændeklemmen indstilles til det materiale, den skal sættes fast på. Når du én gang har indstillet klemmens greb til det materiale, der skal holdes, kan du fremover nøjes med at bruge klemmelåsen, når materialet skal løsnes eller spændes fast.

Crocodile Peggy spændeklemme
Her er klemmen anvendt til at spænde gulvtæppet ud med, Bemærk at der kan sættes en pløk gennem det store hul i klemmen

Vi er blevet meget glade for spændeklemmen. Vi har fundet på mange anvendelsesmuligheder, og kommer stadig på nye. Den er blevet en fast del af vores rejseudstyr.

Crocodile Peggy spændeklemme
Her holder klemmen en bardun til et solsejl fast

Klemmen er fremstillet af glasfiberforstærket, UV-beskyttet polyamid, så kvaliteten er i top, og klemmen kan klare en høj belastning. Prisen for en pakke med 4 stk. er kr. 112,-.

Crocodile Peggy spændeklemme
Crocodile Peggy spændeklemme leveres i pose med 4 stk. klemmer

Links:
Relevante Link(s) : DCT

 

 

Prøv også at læse disse indlæg