Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Vi prøver: Isabella Penta med Mega Frame

af Bjarne Søby
Vores Penta med det nye Mega Frame fra Isabella

Vi har som de nogle af de første i Danmark haft mulighed for at sætte et Isabella Penta fortelt op med Isabellas nye Mega Frame stel. Og det endda i et af de helt store fortelte med et omløbsmål på 1200.

 

Sidste år havde vi et Penta fortelt på vores Adria Classica 743. Det er et stort og dejligt fortelt med masser af både plads og lys. Selve teltet og dets fine egenskaber har vi skrevet om tidligere, så det skal vi ikke kommer yderligere ind på her.

Læs også:Vi Tester: Penta 2012

Annonce (læs mere efter annoncen)

I denne sæson skal vi have det samme telt på vores Adria – dog med den undtagelse at stellet er skiftet ud med det nye og meget stærke Mega Frame.

At Mega Frame stellet udelukkende er tiltænkt fastliggere, står helt klart allerede når man får stellet leveret. Mega Frame stellet er fremstillet i 32 mm. rør og røret har en godstykkelse på 1,5 mm. De dimensioner gør stelle ekstremt stærkt, men også tungere end normalt.

Hvor et ‘normalt’ Zinox stålstel til vores telt bliver leveret i to kasser, så fylder Mega Frame hele 4 kasser, og vægten på stellet alene er over 70 kg.

Vi fik fragtet det nye stel ned til Western Camp på Lolland, hvor vores Adria står fast denne sæson. Kasserne blev lukket op, og vi gik i gang med at lægge stængerne ud, der hvor de skulle være i teltet.

Så er alle stængerne lagt ud, hvor de skal brugesSå er alle stængerne lagt ud, hvor de skal bruges

Der var et par stænger, der ikke lignede noget vi kendte fra tidligere, så der måtte vi have opstillingsvejledningen til hjælp. Vejledningen er fin og let at forstå, så vi fik hurtigt et overblik over, hvordan at stellet skulle samles.

Gad vide hvor denne stang skal sættes?Gad vide hvor denne stang skal sættes?

Et Penta fortelt med Mega Frame sættes op på præcis samme måde som ved et almindeligt Zinox stel. Dvs. man starter med krydset i midten af teltet, og arbejder sig ud mod teltets gavle. Herefter sættes hjørnerne og tilsidst fronten.

Så taget og gavle på pladsSå taget og gavle på plads

Krydset under tagets midte er det bærende og centrale punkt i Pentas konstruktion. Det er stærkt, og det kan bære hele taget uden normalt at skulle understøttes. Krydset er fuldsvejset, og her er der også nyt i forholds til det ‘gamle’ stel.

Krydset i Mega Frame stellet er imponerende i sin konstruktionKrydset i Mega Frame stellet er imponerende i sin konstruktion

Fra krydset går der i hver side en lang teltstang ud til hvert hjørne. Stangen har en krog i hver ende, og monteres ved at krogen sættes i et øje i hhv. hjørnet og ved krydset. Mega Frames kryds har ikke et øje, men en lille skinne med to huller hvori at stangen monteres. Hvorfor at der er to huller, ved vi ikke. Vi forsøgte os med teltstangen i begge huller, og valgte det hul hvor vi fandt at stangen sad bedst.

Beslaget til teltstangen til udspænding af hjørnerneBeslaget til teltstangen til udspænding af hjørnerne

Krogene på den lange teltstang fra krydset ud mod hjørnerne, er desuden udformet så at krogene skal sættes i øjerne – både i krydset og i hjørnet - før at stangen samlesKrogene på den lange teltstang fra krydset ud mod hjørnerne, er desuden udformet så at krogene skal sættes i øjerne – både i krydset og i hjørnet – før at stangen samles

Der medfølger en Hercules med Mega FrameDer medfølger en Hercules med Mega Frame

Den bliver der god brug for, når de tunge stænger skal spændes udDen bliver der god brug for, når de tunge stænger skal spændes ud

Selvom stængerne i Mega Frame stellet er tungere end normalt, så tager det ikke længere tid at sætte teltet op. Det er stadig let og intuitivt at gå til.

isabella mega frame penta 2013 10Alle Mega Frame stænger har dobbelt bespænding

Krydset med alle stænger monteret. Efterfølgende flyttede vi stængerne ud mod hjørnerne til det andet hul, da de sad bedre fast derKrydset med alle stænger monteret. Efterfølgende flyttede vi stængerne ud mod hjørnerne til det andet hul, da de sad bedre fast der

Tallet 32 indikerer at her er der tale om 32 mm teltstænger i stålTallet 32 indikerer at her er der tale om 32 mm teltstænger i stål

Ikke alle stænger er i 32 mm. Stængerne til udhænget inde ved campingvognen er standard Zinox stænger. De er til gengæld udstyret med det nye T-Tex beslag

Det ene hjørne i Pentaen. Det er er en stærk konstruktion, og det skal nok kunne modstå det danske vejrlig – hele året!Det ene hjørne i Pentaen. Det er er en stærk konstruktion, og det skal nok kunne modstå det danske vejrlig – hele året!

Vi glæder os til at opleve vores Penta med Mega Frame steller gennem den forestående sæson. Vores første indtryk er, at det er stærkt. Det giver sig ikke når man forsøger at trække i det, og man kan uden problemer støtte sig til det.

Men stellet er ikke stivere end at Pentaens selvudspændende egenskaber er bevaret. Så vores første indtryk er, at dette telt kan modstå stort set hvad som helst. Om vi har ret, må de næste måneder vise.

Så er vores Penta sat op med det nye Mega Frame stelSå er vores Penta sat op med det nye Mega Frame stel

Links:
Relevante Link(s) : Isabella
Annonce (læs mere efter annoncen)

 

Isabella Buddy markisetelt

Lav et lukket opholdsrum under din markise

Isabellas nye markisefortelt, Buddy en nem og fleksibel løsning, når du har behov for at skabe læ under markisen på din autocamper eller campingvogn.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg