Vi har haft den store OutdoorChef Ascona 570 til test siden foråret. Den fungerer som udekøkken ved vores Adria, og vi bruger efterhånden grillen til at tilberede al vores varme mad på. I denne artikel kigger vi nærmere på det omfattende udstyrsprogram, som kan tilkøbes til grillen.
Næst efter den store grillrist er Universalpanden nok det stykke ekstraudstyr, vi bruger mest. Den fungerer både som en stor stegepande og kan sammen med Pizzapladen også anvendes til at bage med – præcis som i en ovn.
Anvendes Universalpanden sammen med Pizzapladen, kan man bruge grillen til at bage på også. Afhængig af hvor meget direkte varme man ønsker, kan Universalpanden anvendes både ved direkte eller ved indirekte varme.
Ligesom de andre grills fra Outdoor Chef, er også Ascona 570 baseret på det geniale tragt-system. Tragt-systemet består i sin enkelthed af to tragte, der sættes i forlængelse af hinanden. Den mindste tragt er placeret direkte over ringbrænderen og beskytter brænderen mod snavs og fedt.
Den store tragt kan så anbringes på to forskellige måder. Anbringes i direkte forlængelse af den lille tragt – altså så begge tragte udgør én stor tragt – vil der blive grillet med indirekte varme.
Varmen vil nemlig blive ført op i kuglegrillens top på ydersiden af tragten, og maden bliver derfor ikke udsat for direkte varme fra brænderen.
Hvis man vender den store tragt om, vil grillen fungere med direkte varme, idet varmen fra brænderen vil blive ledt uden om den lille tragt og efterfølgende koncentreres i den store tragt.
Noget af osten fra lasagnen dryppede ned på Pizzapladen. Den viste sig heldigvis at være meget let at rengøre.
Man kan tilkøbe en aromapande til sin OutdoorChef . Det er en lille pande af støbejern med en diameter på 23 cm. Panden bruger til at give smag til det kød, man griller.
Panden kan fyldes med f.eks. vin, krydderier o.l. der så vil afgive smag til det kød der ligger på grillristen højere oppe i grillen.
Man kan også tilkøbe er såkaldt Gourmet-halvmåne sæt. Det består af to halvmåne-formede skåle af emaljeret stål. Den ene skål har perforeret bund og bruges til f.eks. tilberedning af grøntsager og til at dampe fisk i.
Den ikke-perforeret skål kan anvendes til f.eks. gratin, brasekartofler, bage små aperitiffer m.m.
Her bruger vi den ikke-perforerede skål til at lave flødekartofler i.
Et stykke tilbehør vi også bruger meget, er støbejernspladen. Den har en diameter på 39 cm. og anvendes til hurtig bruning ved høj varme eller til korttidsstegt kød, fisk eller grøntsager osv.
Med det rette ekstraudstyr kan man udvide sin OutdoorChef Ascona til et næsten komplet udekøkken. Vi slipper for lugtgener og stegeos inde i campingvognen, og får samtidig glæden ved at kunne lave mad under åben himmel.
At grillen opvarmes med gas gør at den er klar til brug på få minutter, og man skal ikke tænke hverken på optænding af briketter eller bortskaffelse af aske og gløder efter madlavningen. Det er både sikkert og nemt.
Den vendbare tragt inde i kuglen beskytter mod de stikflammer der kan opstå p.g.a. madfedt og mod ubehagelig røgudvikling. OutdoorChef er den eneste gasgrill, der reducerer stikflammer med 100%. Den kan anvendes til grilning, stegning og bagning, og det brede udvalg af tilbehør sikrer, at der kan tilberedes en lang række måltider året rundt.
Links: | |
Relevante Link(s) : | OutdoorChef |
Læs også: | Vi prøver: OutdoorChef Ascona 570 – Stor, multifunktionel grill |