Widepathcamper – Ny dansk produceret cykelcamper

af Poul Harhjær

For første gang i mange år, kan vi nu prale med at der igen produceres ‘campingvogne’ i Danmark.

Vi er selvfølgelig lidt nysgerrige, og får skabt en kontakt til iværksætter og idémanden til projektet. Mads har sat os stævne, på Gammelmark strand camping. Pladsen ligger dejligt lige ud til vandet og med udsigt til Sønderborg, så lige her,bag ved hækken, har Mads og kæresten cykelcamperen stående. Mens de sidste rester fra morgenmaden ryddes væk, gør vi klar til at høre mere om dette spændende projekt.

WidepathCamper

Mads Johansen har udviklet denne campingvogn, helt fra bunden, og det er måske gået op for de fleste, at vi ikke snakker om en stor campingvogn til at spænde efter bilen. Men derimod en super kompakt cykelcamper. Så nu er det slut med at slæbe telt og liggeunderlag med på cykelturen, og velkommen til cykelferie med komfort som i de større campingvogne.

WidepathCamper

Det er ikke bare lige at opfinde en cykelcamper, og så sætte den i produktion, der er rigtig mange ting, som skal undersøges. Vidste du at der var lovkrav til hvor stor sådan en camper må være?

Mads har undersøgt sagen, og derfor opfylder cykelcamperen lovens krav. Så glæd dig nu kan du snart få muligheden for en cykelferie med campingvogn.

WidepathCamper
(støttebenene har Mads selv udviklet, med autolås, så vognen står stabil)

Campingvognen, er lavet således at man kan klappe den sammen til halv størrelse og samtidig have alt udstyr til 2 personer inde i vognen når man kører med den. Selve vognen er bygget i glasfiber og vejer kun 45 kg.

WidepathCamper

Inde i vognen, er der en siddegruppe, med klapbord og god plads til 2 voksne.

WidepathCamper

Bordet kan skrues af og siddegruppen klappes sammen, hynderne ligges ud og omdannes til en dobbelt seng. Når man skal pakke sammen og cykle til næste destination, stuver man grejet ned i magasinet under sengen, tager sofastativet og sætter ovenpå sammen med hynderne.

WidepathCamper

Og med et snuptag, foldes campingvognen sammen og er klar til at montere på cyklen. Det tager ikke 2 minutter at slå støttebenene ned og vippe camperen op, så den er klar til beboelse.

WidepathCamper

WidepathCamper

WidepathCamper

Som Mads selv siger, kommer der stadig nye ideer til udvikling af cykelcamperen, udfordringer på vægt og materiale, så man har et solidt feriehus. Tanker om et solsejl, forbedring af bordet, reflekser/ lys bag på, kombineret med solceller. Jo der er nok af ideer til de næste års modeller.

Mads har kørt en lille kampagne i sensommeren, hvor man kunne låne cykelcamperen en weekend og så komme med indput til funktionaliteten på vognen. Og det er planen at den skal sættes i produktion i løbet af vinteren. Det blive efter princippet med at der produceres på ordre. Materialer ligges på lager, og vognene samles i den udstrækning som de sælges. Mads har også kontakt med e’n lokal cykelhandler om at tilbyde cykelcamperen som udlejning, i det sønderjyske.

WidepathCamper
( camperen hægtes nemt på cyklen)

Ifølge Mads, er det ikke besværlig at køre med cykelcamperen, hvis kondien ikke er i top, kan man jo eventuel trække camperen med en tandem, eller investere i en el cykel.

WidepathCamper

Skal man så være millionær, for at blive ejer af en cykelcamper? Prisen er ikke helt fastsat endnu, men vil ligge i prislejet omkring kr. 15.000, så det er jo ikke dyrere end hvis Man skal ud og investere i et ordentlig kvalitets telt.

Er du interesseret i at følge projektet, har Mads oprettet en Facebook side med navnet widepathcamper, hvor han jævnligt opdaterer på udviklingen.

Der er ingen tvivl om at vi snart vil møde mange af disse campere ude i sommerlandet.

Hvor er det dejligt givende at se der er nogen der brænder for en sag og skaber udvikling i en branche hvor en ny farve på dørhåndtaget efterhånden er en sensationel nyhed. Bare vent og se, det er ikke det sidste vi hører til Mads.

Du kan se mere om Widepathcamper her

Prøv også at læse disse indlæg