7-årige Oliver henter sine pokaler hjem i en Camp-let

af Ann Karina
Camp-let


Oliver Klockmann Christensen på 7 år er hjemmefra i 20 weekender hver sæson i jagten på endnu flere danske mesterskaber. Han og resten af familien oplever nærmest Camp-let’en som deres andet hjem.

Ikke mange Camp-let’er bruges til så mange forskellige formål som den familien Klockmann Christensen fra Gram i Sønderjylland kører rundt med. Den fungerer først og fremmest som sommerbolig, men omdannes i en snæver vending også til speedwayværksted og udstillingslokale for de pokaler, som sønnen Oliver kører hjem.

Han er bare syv år og har efter tre år som speedwaykører allerede to flotte pokaler i hus fra blandt andet et dansk mesterskab i holdkørsel. Oliver er en stille og genert dreng uden de store armbevægelser, men så snart han får kørerdragten på og sætter sig cyklen, tager pokker ved ham. Så ryger gashåndtaget i bund, og så går det derudaf med op til 60 kilometer i timen.

Olivers far, Per Christensen, 39, arbejder på rensningsanlægget i Gram, mens mor, Marianne Klockmann, 33, er ansat i Helse- og Beauty Huset i samme by. Begge har altid været interesseret i speedway, men interessen er indtil videre kun smittet af på Oliver og ikke lillesøster Emilie på fem.

“Når man har en dreng, der kører speedway, er det hele familien, der kører speedway. Vi er af sted i 20 weekender hver sæson, og henover en sæson tager sporten så meget tid, at en familie skal være fælles om det.Derfor er vi også vilde med vores Camp-let. Der er gode sovekabiner, et godt køkken og god plads i forteltet, og når vi ankommer til et stævne en fredag aften, tager det kun 10 minutter at gøre ‘boligen’ klar, mens andre bøvler i op til flere timer med campingvogn og fortelt”, fortæller Per Christensen.

Familien har investeret i en kassevogn, hvor der omme bagi er plads til Olivers to små motorcykler, ekstra dæk, reservedele og værktøj. Kassevognen er således ryttergård, mens Camp-let’en er beboelse, men på de dage, hvor regnen tonser ned, omdannes forteltet også til speedwayværksted.

Speedway er ingen billig hobby, så familien har fået mormor og morfar samt farmor og farfar samt en stribe lokale virksomheder og forretninger som sponsorer. Og så står der naturligvis også Camp-let hen over styret på Yamaha’en med de 50 ccm.

Cemp-let
Oliver med sine pokaler

“Vi gør så at sige intet i sportssponsorater, men denne her lille fyr kunne vi alligevel ikke stå for. Og så har der altid været et slægtsbånd mellem Camp-let og motorsporten, siden vi var hovedsponsor for racerkøreren Kris Nissen i starten af og et langt stykke tid hen i hans karriere. Det ligger i blodet på vores familie”, siger direktør Hans Jørn Nissen.

Pressemeddelelse

Links:
Relevante Link(s) : Camp-let

 

 

Prøv også at læse disse indlæg