Fendt giver udvidet sikkerhed mod fugtskader

af Bjarne Søby
Indsivning af vand og fugt kan gøre stor skade på en campingvogn, men det er ejere af Fendt campingvogne sikret mod op til 6 år.

Fendt giver købere af nye Fendt campingvogne udvidet sikkerhed mod fugtskader. I op til 6 år er køberen sikret, hvis man skulle være så uheldig at få en fugtskade i sin campingvogn.

Ved køb af en fabriksny Fendt campingvogn, vil Fendt dække udgiften til udbedring af skaden i op til 6 år, hvis man skulle være så uheldig at få en fugtskade campingvognen. Det kræver dog, at man overholder de årlige fugteftersyn hos en af Fendts autoriserede forhandlere.

Når det er ved at være tid til at ens Fendt campingvogn skal fugttestet, sender Fendts agent i Danmark en påmindelse til ejeren af campingvognen. Så skal man bare tage kontakt til en autoriseret Fendt forhandler, og bestille tid til fugttest. Og når campingvognen alligevel skal til forhandleren, så kan man jo samtidigt få lavet andre tests som f.eks. gastest, montering af nyt udstyr eller lignende. Så skal man ikke undvære sin campingvogn mere end højst nødvendigt.

De årlige eftersyn er vigtige

”Campingvogne kører rigtig mange kilometer hvert år. Det sker på både på fine motorveje og på små biveje med elendig vejbelægning. Ujævne veje, fartbump og huller i vejbelægningen gør at campingvognens karrosseri udsættes for store belastninger. Det er campingvogne bygget til at kunne klare, men i nogle få tilfælde bliver belastningerne så voldsomme, at der kan opstå små utætheder i karrosseriets samlinger. Sådanne utætheder kan være årsag til at der trænger fugt ind i campingvognen, og det er netop sådanne skader, vi gerne vil undgå med den udvidede sikkerhed mod fugtskader”, siger Ib Langkjær fra Fendt i Danmark.

De fleste forsikringsselskaber dækker ikke fugt- og råd skader forårsaget som følge af indsivning af vand. Derfor er det selvklart meget vigtigt at overholde disse fugttests, da det ellers kan det blive en dyr omgang at få udbedret skaden. Overholder man ikke de påkrævede tests, kommer man sandsynligvis selv til at betaler for udbedring af skaden.

Der må højst være 13 mdr. imellem de årlige fugttests, og de skal udføres af en autoriseret Fendt -forhandler. Man skal selv afholde udgiften til fugttesten. Påvises der fugt i ens Fendt campingvogn, skal skaden være relateret til indsivning af fugt i karosseriets samlinger. Den udvidede sikkerhed mod fugtskader gælder ikke i forbindelse med andre skader på karosseriet.

Se mere om Fendt her: Fendt

Prøv også at læse disse indlæg