Kampa Brean Air 4 og Kampa Hayling Air 4

af Poul H
Kampa poul artikel 230415 01

Et nyt seriøst teltmærke er kommet på det dansk marked. Vi har fået lov til at prøve et par af deres telte. Kampa er en engelsk teltproducent, som siden sidste år er stormet frem i Danmark med deres oppustelige kvalitets fortelte til campingvogne.

Nu udvider de sortimentet, med almindelige telte i mange varianter, krydret med tilbehør fra borde, stole, lamper og mange flere spændende produkter. Alle produkterne kan købes gennem et net af campingforhandlere.

Vi har lidt erfaring, fra 60 overnatninger, med oppusteligt telt. Det vil sige et telt hvor stængerne er erstattet med oppustede rør. En genial løsning, som giver et stærkt og stabilt telt. Så vi var spændte på at prøve nogle Kampa AIR telte.

Kampa Brean Air 4

Det første telt vi prøvede var model Kampa Brean 4 AIR et lille nemt 4 personers rejse telt med en vægt på 17 kg.

Kampa poul artikel 230415 02Kanpa Brean Air 4

Teltet har dobbelt sovekabine og der er en god bred plads på 75 cm pr. person i bredden, mens det kniber lidt mere med længden som kun er 200cm, ikke det store problem, hvis man ligger på liggeunderlag eller lave luftmadrasser, men man skal nok ikke vælge en feltseng til dette telt.

Kampa poul artikel 230415 03Sovekabinen med plads til 4 personer

I opholdsrummet er der dejligt lyst, med store panorama vinduer, og gardin, som kan trækkes for når man ønsker lidt privatliv, Der er en sidedør og udgang i den lodrette gavl med et stor overdækket areal som beskytter mod regn.

Kampa poul artikel 230415 04I teltet er der godt med lys fra de store panorama vinduer

Et fint lille telt, som fint kunne gå til en lille familie på to voksne og et barn. Hvis man er 4, syntes vi nok pladsen bliver lidt klemt.

Kampa Hayling Air 4

Det næste telt vi skal prøve, tager vi med på weekend til Skyttehusets camping, ved Silkeborg. Vi er heldige, det er et dejligt solskins vejr, og vi finder en lille lomme med læ ved en flok campingvogne.

Teltet hedder Kampa Hayling 4 Air og er lidt større end det første telt vi havde slået op. Rejsevægten er 22,5 kg. Der er den samme gode bredde i sovekabinen og længden er øget med ti cm til 210cm så her kan du også bruge feltsengen og de høje luftmadrasser.

Teltet pakkes ud. Først ligger vi en tilpasset presenning ud som beskytter teltet mod snavs og fugt. Der efter rulles teltet ud og de 4 hjørnepløkke bankes i.

Kampa poul artikel 230415 05Teltet sættes fast i de fire hjørner, inden “stængerne” pustes op.

Så begynder oppumpningen. Det volder os lidt problemer at finde ud af hvor ventilen vi skal pumpe luft i er. Først tænkte vi Nå ja det er jo et engelsk telt, så det er nok på den modsatte side som det telt vi selv har, men nej!

Så startede vi fra en ende af og hele vejen rundt. Men nej der var ingen ventil studs. Endnu engang rundt om teltet, og så opdagede jeg en lille lynlås i det bagerste hjørne. Åbnede og stak hånden ind og minsandten der var ventilen

Kampa poul artikel 230415 06Omsider fandt vi ventilen, men den var godt gemt.
Der inde bagved godt beskyttet mod eventuelle vandaler der kunne finde på at pifte luften ud. Vi fik ventilen skruet i og pumpet teltet op. Ved næste rør, samme procedure. Ved det sidste rør, måtte vi godt nok ind gennem fordøren for at komme til ventilen. Men det lykkedes os at få rejst teltet.

Kampa poul artikel 230415 07Ventilerne sidder indvendig, så eventuelle vandaler ikke kan finde på at lukke luften ud af stængerne.

Så var det tid for at pløkke teltet færdig og få strammet bardunerne. Her efter lægges gulvtæppet på og det er tid til at besigtige teltet. Opholdsrummet er på 2,00 x 3,20 meter og udenfor dette et overdækket åbent rum, hvortil der kan tilkøbes en front så rummet bliver på på 2,40 x 3,20.

Kampa poul artikel 230415 08Godt med lys og plads i teltet.
Hvis man udvider teltet med fronten, får man efter vores mening et godt telt, hvor der er plads til 4, også selvom man skulle få et par regnvejrs dage.
Når man kun er to af sted, er der fin plads til luftmadras og bagage

Kampa poul artikel 230415 09Når man ligger på luftmadrasser er der fint plads til bagagen
Der er to indgange til teltet, sidedøren, som og har mulighed for at stå åben, kun med myggenet, der savner vi dog en regn sikker overdækket indgang. Det har vi til gengæld i den lodrette gavl.

I døren i gavlen kunne vi godt have brugt et vindue, for udsynets skyld, men når vi ser bort fra det, er teltet fyldt med store panorama ruder som giver et godt udsyn og et lyst telt 

Kampa poul artikel 230415 10Her kunne vi godt have tænkt os der var et vindue.
I det yderste opholdsrum, er der plads til et udekøkken, eller et par stole hvor man i læ kan sidde og nyde aftensolen efter en måske begivenhedsrig dag.

Kampa poul artikel 230415 11I det yderste opholdsrum er der fint plads til et udekøkken.

Vi kan godt mærke vi er lidt forvente, med teltstørrelse. Når vi er på camping bor vi i et 6 mands telt og det passer syntes vi, lige til to mennesker.
I Kampa Hayling 4 Air, kan der sagtens bo en familie på 4 og de får her et moderne ”luft”telt til en fornuftig pris.

Tilpasser man så med nogle af Kampa´s møbler og ikke vælger de aller største. Ja så er man godt på vej til en god campingoplevelse.
Men vi ville nok alligevel ofre de omkring 1000 kr. ekstra og købe et Kampa Hayling 6 air til en familie på 4. Det er vores erfaring at det altid er rart med god plads også på campingture.

Kvaliteten lever op til de krav der stilles til moderne telte. Vi har ikke testet det i regnvejr, men producenten har testet teltet til et vandsøjletryk på 6000mm, så der bør ikke være nogen problemer.

Det kan være svært at vurdere kvalitet, uden at bo i et telt gennem længere tid. Men vi vurderer teltet til at ligge i den bedre ende, et sted mellem mærker som Easy camp og Nakano

Nu var det jo telte det drejede sig om, men syntes lige jeg vil slutte med et stemningsbillede fra pladsen her på Skyttehusets camping. Pladsen har for i øvrigt et dejligt område reserveret til teltcampister, lige ned til vandet.

Kampa poul artikel 230415 12Utroligt smukt på Skyttehusets camping.

Læs flere spændende ting på telt-camping.dk

 

Prøv også at læse disse indlæg