Testet på tur: Caravelair Artica 496 Family

af Bjarne Søby

Vi skulle egentlig have været til Italien og Østrig med en Caravelair Artica 496 Family og det nye Dometic Kampa Winter luftfortelt. Men det stoppede Covid-19, så vi ændrede destination til en mere hjemlig egn.

Denne artikel er lavet i samarbejde Camping Agenten og er annoncørbetalt indhold.

Med på tur havde vi en ny Caravelair Artica 496 Family og det helt nye Dometic Kampa Winter luftfortelt. Vi havde nok håbet på at teste udstyret i sne og kulde, men det blev i stedet for på den Sønderjyske muld.

Ærgerligt, for vi ville virkeligt gerne have testet Artica’en i stærk kulde. Alle Caravelairs campingvogne fået Styroform isolering. Caravelair kalder deres version for XPS isolering, og i Artica serien udgøres den af 29 mm isolering i loftet, 30 mm isolering i væggene og hele 42 mm i gulvet. Det gør Artica serien egnet til camping hele året.

Der er dog stadig træ i konstruktionen i Artica serien. Men der er limet en kompositliste på siden af alle trælister. Det kombinerer komposittens styrke med træs smidighed. Det giver en let og meget stærk konstruktion. Teknologien kalder Caravelair for i.R.P, og teknologien er afprøvet i bl.a. Chausson autocampere gennem flere år, hvor den har vist sig som både stærk, smidig og let.

i.R.P teknologien giver også bedre isolering af bunden, reduktion af kuldebroer samt bedre distribution af varmen.

Men selvom vi temperaturen kun sneg sig ned i nærheden af frysepunktet en enkelt nat, så var der et så behageligt indeklima i campingvognen, at vi slet ikke er i tvivl om, at både isolering og udluftning fungerer rigtig godt i Artica serien.

Det lille oppustelige Winter fortelt fungerede også rigtig godt. Det var hurtigt at varme op, og hyggeligt at opholde sig i.

Det var lidt underligt at være på camping i en periode, hvor grænser og seværdigheder lukkede ned, men vi havde alligevel en rigtig god tur. Du kan se vores rejsefilm fra turen herunder. Her kan du også se meget mere om både campingvognen og forteltet

Caravelair Artica 496 Family koster kr. 177.500 og har en totalvægt på 1700 kg. Dometic Kampa Winter luftfortelt koster kr. 10.495.

Få flere oplysninger om både Caravelair Artica 496 og Family Dometic Kampa Winter luftfortelt her: Camping Agenten

Prøv også at læse disse indlæg