Restriktioner på weekendkørsel i Tyskland

af Bjarne Søby
Restriktioner på weekendkørsel i Tyskland

 

Det er ikke kun lastbiler, der har kørselsforbud på de tyske motorveje om søndagen. I nogle tilfælde omfatter dette kørselsforbud også varebiler med anhængere. Men kørsel med campingvogn er ikke omfattet af disse restriktioner.

På de tyske motorveje er der året rundt kørselsrestriktioner på alle tyske veje og motorveje om søndagen og på tyske helligdage. I juli og august gælder disse restriktioner også om lørdagen fra kl. 07.00 til 20.00 på motorveje og enkelte hovedveje.

Disse restriktioner betyder, at alle lastbiler over 7500 kg og lastbiler med anhængere har kørselsforbud på vejene i de nævnte perioder.

Derudover gælder kørselsforbuddet også for visse varebiler med anhænger. Hvorvidt en varebil med anhænger er omfattet af kørselsforbuddet afhænger af anhængerens type. Benyttes anhængeren til fritids- eller sportsformål, er vogntoget ikke omfattet af kørselsforbuddet.

Det betyder i hovedtræk, at en varebil med følgende anhængertyper ikke er omfattet af kørselsforbuddet på søn- og hellidage:

  • Camplet
  • Campingvogn
  • Hestetrailere
  • Bådtrailere

Derimod vil en varebil med følgende anhængertyper have forbud mod at køre søn- og helligdage samt lørdage i juli og august.

  • Almindelige trailere
  • Trailere til transport af biler (med undtagelse af hobbybiler som gokarts mv.)

Med hensyn til definitionen af varebil vil det i sidste ende være registreringsattestens beskrivelse af køretøjet, der er afgørende for, hvorvidt der er tale om en varebil eller ej. Og kørselsforbuddet gælder både erhvervsdrivende og privates kørsel uanset totalvægten på varebil, anhænger eller det samlede vogntog.

Bøde for kørsel i strid med kørselsforbuddet er 75 Euro til føreren og 380 Euro til ejeren af køretøjerne. Man vil desuden blive forbudt videre kørsel. Kører man videre alligevel, risikerer man således endnu en bøde

Kilde: FDM

Links:
Relevante Link(s) : FDM

 

 

Prøv også at læse disse indlæg