Helt nye standarder i 2012 for alle Knaus autocampere

af Bjarne Søby
Helt nye standarder i 2012 for alle Knaus autocampere


De to nyudviklede SKY TI og SUN TI er hjertet i Knaus´s flåde af autocampere til sæson 2012. Fyldt med innovation – selv udvendig har de to modeller fået et helt nyt look med deres ”hybrid” baglygter med små glødende elementer. Et andet definerende element i den nye generation af autocampere er det nye svale motiv i 3D som pryder alle modeller lige fra Box Star til SUN TI.

De to serier. SKY TI og SUN TI har komfort og funktionalitet i en grad som man aldrig har set det før i deres prisklasser. Startende med et komplet nyt baderums koncept, Knaus 3D baderum, og fortsættende med en kløgtig TV-løsning, samt et optimeret opbevarings koncept deler disse delintegrerede autocamper nu mange detaljer, som før ellers kun var set i de noget dyrere Liner klasser.

Det nye ansigt på Knaus 2012 generationen.
Hybrid baglygterne med de små glødende elementer som er udviklet af Knaus selv, er en absolut unik detalje på markedet for autocampere. Dette giver bagenden på de nye Knaus biler et let genkendeligt ”familie” look. Placeringen af den 3. bremselygte, og den flotte kromliste mellem de to baglygter, er kun med til at harmonisere det nye look. Siderne er også blevet standardiseret med det nye produktmotiv. I 2012 flyver Knaus svalerne både på SKY TI og alle andre Knaus autocampere i 3D.

Det innovative Knaus 3D baderum
Det nye Knaus 3D baderum består af et separat toiletrum med håndvask og et separat bruserum med skydedør i glas. Pladsen mellem baderummet og soveværelset er meget rummeligt. Dette er muligt på grund af den fleksible og mobile bagvæg på toiletrummet. Med denne kan rummet gøres smallere eller bredere. Døren til toiletrummet opfylder 2 funktioner: Som basis lukker den af til toiletrummet, og men den kan også bruges til at lukke mellem bilens opholdsdel og baderummet.

Den nye SKY TI: En masse funktionalitet til små penge
Et absolut højdepunkt på den nye SKY TI er Knaus serviceboksen: Påfyldning af friskvand, aftapning af frisk- og spildevand, ventil til Boiler og 230 V stik – alt sammen samlet i en smart og overskuelig løsning, dette er også helt unik i en bil i den prisklasse.

Derudover har SKY TI en masse andre smarte og praktiske løsninger, nogle af dem følger her:

  • 6 forskellige grundrids (600 MG, 650 MEG, 650 MF, 650 MG, 700 MEG, 700 MX) alle på Fiat Ducato basis.
  • SKY TI har isoleret og opvarmet frisk- og spildevandstank som standard
  • Forteltlampe med bevægelsessensor, og en indgangsdør i absolutte højeste kvalitet
  • Gennemtænkt opbevaringssystem i garagen med fikserskinner som standard, og som option kan tilkøbes Knaus Orga Fix, der er et system med forskellige opbevaringsløsninger
  • Opvarmede opbevaringsrum i gulvet, kan benyttes indefra bilen Højkvalitets dør konstruktion i Knaus ”Wood style”, og baldakiner på alle overskabe (i kombination med L-siddegruppen) Bord som kan justeres i X-Y-Z akser og med rigtig trekanter
  • LED belysning som hoved lyskilde
  • Køkken med ekstra store skuffer, og som option med kaffemaskine – derudover ekstra dyb vask med højt armatur og krydderihylder
  • TV-løsning med opbevaring bag sofa, som option 
  • GFK coatet undervogn

SUN TI: Flagskibet med markedets største soltag
Det Knaus Autocamper flagskib hedder SUN TI. Med en størrelse på 220 x 110 cm. har Knaus udviklet et soltag som uden tvivl er markedets største. Panorama soltaget er en kombination af to individuelle soltag. Den ene et krank drevet Seitz soltag på 90 x 90 cm, og det andet en Midi Heki. De to er samlet i en flot ramme.

Helt nye standarder i 2012 for alle Knaus autocampere
Indvendig sætter den nye SUN TI helt nye standarder for en bil den prisklasse

Multi anvendelig dobbeltbund, og ekstra isolering
Det andet store højdepunkt i den nye SUN TI er den 30 cm høje dobbeltbund, som er 100 % træfri! Lavet i ren GFK glasfiber er gulvet helt rådningsfrit.
Den opvarmede dobbeltbund giver plads til ekstra opbevaring, som kan nås udefra via sidedørene. I kombination med den nye XPS skum isolering i gulv og sider er denne autocamper også ideel til vinterbrug.

Ekstra stor serviceboks
Den nye Knaus serviceboks i førersiden er integreret i den smarte dobbeltbund. Her er det muligt at få adgang til, påfyldning af friskvand, aftapning af frisk og spildevand, og der er også adgang til kedlen. Et batteri samt 230 V tilslutningen er der også blevet plads til, og der er desuden mulighed for et ekstra batteri. Den ekstra store serviceboks i SUN TI giver desuden mulighed for opbevaring af en kabelrulle, og en vandslange.

Derudover har SUN TI mange andre smarte og praktiske løsninger, nogle af dem finder du her:

  • Seitz vinduesrammer som sørger for ekstra sikkerhed
  • L siddegruppe med sofa overfor – som option med TV-løsning bag sofaen
  • Tredimensional dør i Knaus look, med integreret håndtag og krom applikationer
  • Flot glasskab med plexiglasdøre som bryder overskabene i køkkenet – som option med mulighed for kaffemaskine
  • L køkken i de bedste kvalitetsmaterialer og soft luk på skuffer
  • Ekstra dyb vask med højt armatur
  • LED belysning i køkken
  • 190 ltr. køleskab er muligt i følgende modeller, 650 LF, 650 LG, 700 LX og 700 LEG.
  • Knaus 3D baderum i følgende modeller, 650 LG, 700 LEG og 700 MX
  • Nyt baderumskoncept, men nyt stort bruserum (650 LF) 
  • Fransk dobbeltseng som er 142 cm i hovedenden (650 LF)

De nye autocampere fra Knaus kan ses i løbet af efteråret hos PB Autocamper i Allingåbro. Her står Peter Borup klar med masser af erfaring og vejledning til de interesserede.

Links:
Relevante Link(s) : Knaus

Prøv også at læse disse indlæg