Kabe nyheder i 2012

af Bjarne Søby
Kabe nyheder i 2012


Sidste år kom Kabe med så mange nyheder, at de fleste nok havde forventet at der ikke skete det helt store i år. Men sådan er det bestemt ikke. Kabe har igen i år lanceret nyt – og det både hvad modeller, udseende, komfort og sikkerhed angår.

Udvendigt stråler nyhederne i ens øjne. Først og fremmest har Kabe i 2012 fået en bred sølvtribe på begge sider af campingvognen. Desuden er der kommet nye stafferinger på både front og bagende.

Kabe nyheder i 2012
Den brede sølvstribe på siden sender et tydeligt signal om en eksklusiv 2012 model. Bemærk også LED-lyset integreret i alu-profilen

Kabe nyheder i 2012
Nye stafferinger på front og bagende

En nyhed fra Kabe i 2012 som vi hilser meget velkommen, er den nye dør. Både døren og dørkarmen er udviklet i et tæt samarbejde med Seitz, og resultatet er endt op med en 5 cm. bredere dør med ny lås og integreret myggenet.

Kabe nyheder i 2012
I 2012 er døren gjort 5 cm. bredere og har fået ny lås

Kabe nyheder i 2012
Integreret myggenet

Det er muligt at få 3-lags vindue eller spejl i døren (ekstraudstyr). 3-lags vinduet er unikt i branchen, og sætter nye standarder for en vinterisoleret helårs-vogn.

Kabe nyheder i 2012
Den nye 3-lags vindue er unikt for campingvogne

Kabe nyheder i 2012
Praktisk med et stort spejl i døren.

Ved indgangsdøren er der desuden kommet nyt dørtrin med indlagt varme. Det sikrer en god varmefordeling, og man undgår kuldebro ved døren.

Som noget nyt har Kabe integreret LED belysning i alu-profilen på campingvognens højre side. Standard er 1 meter, men mod merpris kan man få sin Kabe leveret med lys i hele vognens længde.

Kabe nyheder i 2012
LED belysning integeret i siden på campingvognen. Smart ny-tænkning.

Nyt er også at man som ekstraudstyr kan sin Kabe leveret med udvendig belysning med bevægelses sensor, som tænder en lampe inde i vognen ved aktivering.

Kabe nyheder i 2012
Den udvendige bevægelses-sensor giver både komfort og tryghed

I det hele taget har Kabe gjort meget for at forbedre sikkerheden i deres 2012 modeller.

Der er kommet længere trækstang på 30 cm.. Det giver bedre køreegenskaber, og afdækningen er fremstillet i kraftigt frostsikkert plastmateriale. Kabe leveres selvfølgelig også i 2012 med stabilisatorkobling

Kabe nyheder i 2012
I 2012 leveres Kabe campingvogne med en 30 cm. længere trækstang

Tidligere var Kabes anti-slingersystem ekstratudstyr, men sådan er det ikke mere. I 2012 modellerne er anti-slingersystemet (som også kaldes ”Kabe Safety Driving System”) standard udstyr. Det består bl.a. af iDC (intelligent Driving Control)og er et aktivt system med sensorer som registrerer pludselige retningsforandringer i vognen, og bremser hjulene direkte gennem påløbsbremsen. Et system, der ligner det, der findes til almindelige personbiler. Kabe vælger nu at montere udstyret som standard i hele vognprogrammet, både for enkel og dobbeltakslede vogne. Desuden kører alle Kabe-vogne på 8-lagsdæk for at klare belastninger endnu bedre

Men det er ikke kun udvendigt, at der er nyheder. Også indvendigt er der meget nyt i 2012 modellerne.

Mest markant er nok at man i Royal -serien mod merpris kan tilvælge et køkken helt i hvidt. Dvs. at komfur og ovn er hvidlakerede. Skabe og skuffer er ligeledes holdt i hvidt laminat med en stærk overflade. I de andre serier kan man ligeledes tilvælge et hvidt køkken, dog ikke et hvidt komfur.

Kabe nyheder i 2012
Det nye hvide køkken med komfur helt i hvidt

Kabe nyheder i 2012
Indirekte belysning under køkkenbordpladen

Desuden er der kommet  indirekte lys under bordpladen i køkkenet samt underlimet håndvask. Kabe sætter nye standarder for bo-komfort ved at tilføje nye detaljer, som øger både komforten og oplevelsen ved at opholde sig i en Kabe. Se blot disse eksempler:

Kabe nyheder i 2012
Trådkurve i garderobeskabet

Kabe nyheder i 2012
Underlimet håndvask

Kabe nyheder i 2012
Sengekasse med dobbelt gasstøddæmpere

Desuden leveres Kabe i 2012 med dobbelte temperaturfølere, 6 forskellige tekstilkollektioner samt yderligere 3 i skindkollektioner. Dertil kommer de valgfrit gardiner, puder og sengetæpper. Og så er der blevet mere plads på toilettet.

Kabe nyheder i 2012
Det er flot med det hvide køkken og lyst læder – det oser langt væk af stil og luksus.

Der er også kommet nye grundrids og især 2 nye grundrids i Royal serien er interessante for Danmark.

Mange vil gerne have den ultimative luksus som Royal-serien giver. Men ikke alle har mulighed for at køre rundt med de store Royal-vogne. Det har derfor længe været et ønske hos den danske importør Intercamp, at også Royal-vognen kom i lidt mindre ‘størrelser’. Og det sker så nu. Kabes udviklingsafdeling har lyttet til Intercamp, og kan i 2012 præsentere 2 ‘små’ modeller i Royal-serien – nemlig 560 LGLE og 590 GLE

Royal 560 LGLE er utrolig godt indrettet. Vognen er med enkeltsenge, badeværelse, stort L-køkken og siddegruppe.

Kabe nyheder i 2012
Kabe Royal 560 LGLE

Kabe nyheder i 2012
Stort L-køkken med komfur og masser af skabe

Kabe nyheder i 2012
Enkeltsenge og masser af skabe

At man har fået plads til så meget skyldes en speciel udformning af siddegruppen. Selvom siddegruppen er placeret forrest i campingvognen, er den ikke udformet som en rundsiddegruppe. I stedet for udgøres siddegruppen nærmest af to chaiselonger med et bord imellem.

Kabe nyheder i 2012
Siddegruppen i Royal 560 LGLE

Der er plads nok til at to personer kan flyde i sofaerne, og der er plads nok til at 4 personer kan spise middag. Bordet er stort, og der er rigelig plads til service m.m.

Det er nytænking og resultatet er efter vores mening rigtig godt.

Kabe nyheder i 2012
Kabe Royal 590 GLE

Hvor 560 LGLE kun fås i en og samme indretning, så indgår den lidt større Kabe Royal 590 GLE i Kabes Flex-program. Dvs. at man stort set selv kan bestemme hvordan den skal indrettes. Den model, som vi så på Elmia, var indrettet præcist som 560 LGLE – dog med den forskel at her var der en ‘rigtig’ rundsiddegruppe forrest i campingvognen.

Kabe nyheder i 2012
Soveafdelingen i Kabe Royal 590 GLE

Kabe nyheder i 2012
Flot og funktionelt badeværelse

Kabe nyheder i 2012
I Kabe Royal 590 GLE kan leveres med en ‘rigtig’ rundsiddegruppe

Ellers er både Kabe Royal 560 LGLE vog Royal 590 GLE udstyret som alle de andre campingvogne i Royal serien. Vi skal ikke skrive hele listen over standardudstyret her, men den er lang og indeholder luksusting som f.eks. byvandstilslutning, aircondition, ALDE-varme, vandbåren gulvvarme, fantastisk indeklimakontrol, LED-lys osv. osv. Listen er lang, og kan ses på Kabe’s hjemmeside.

Inden vi forlod Kabe’s stand på kiggede vi lige forbi afdelingen med de store Royal Hacienda vogne.

Kabe nyheder i 2012
Kabe Royal Hacienda campingvognen er store – meget store. Den mindste har et kassemål på 880 cm.

Kabe nyheder i 2012
Et kig ned igennem Royal Hacienda 1000. Vi står i døren til badeværelset og tager billedet.

Kabe nyheder i 2012
Se lige et køkken. Der er designer komfur og bl.a. opvaskemaskine

Kabe nyheder i 2012
Siddegruppen er enorm

Selv om det er campingvogne, så virker de mere som helårshuse på hjul. Her er der tale om uhørt luksus og oceaner af plads. Prisen er også derefter, men man har da lov at drømme…. 🙂

Links:
Relevante Link(s) : Kabe

Prøv også at læse disse indlæg