Adria 2016: Mange spændende nyheder i flere serier

af Ann Karina
Det fedeste børneværelse i Adria Adora 613 PK

Den nye Adria Alpina samt Adrias jubilæumsmodeller har taget meget fokus i pressen hen over sommeren. Men Adria har også flere andre nyheder til sæson 2016 som absolut også er værd at kigge nærmere.

Adria har stort set fået elimineret fugtproblemer, bl.a. pga. den nye I-shape teknologi og har derfor udvidet deres tæthedssikring fra 5 til 7 år på alle modeller der har I-shape. Dette forudsættes selvfølgelig af, at alle fugteftersyn overholdes.

Den lille rappe til de to på tur

En af de mest spændende nyheder i år er nok den lille Altea 4two. En lille kompakt rejsevogn der i sin indretning minder meget om en Action eller 4four der kom sidste år. Denne har dog udformning som en ”almindelig” campingvogn og ikke Actions særegnede form eller 4fours farverige muligheder. Adria 4two har Adrias glasfiberfordele med glasfiber sider og tag samt den praktiske I shape front og bagenden. Den er bygget på et AL-KO chassis og har det flotte skylight der giver et fantastisk lysindfald.

Adrias I-Shape for- og bagende er så tæt at fugtindtrængning nu stort sæt er saga blotAdrias I-Shape for- og bagende er så tæt at fugtindtrængning nu stort sæt er saga blot
Adria 4two er i hovedtræk beregnet til to personer. Der er to enkeltsenge, der om natten fungerer som enkeltsenge og om dagen som bænke i den rummelige siddegruppe. Hvis man ønsker det, er der sengeudvidelsesmulighed med den indbyggede lameludtræk der kan trækkes ud imellem enkeltsengene. På den måde får man en tredje soveplads, eller en stor kingsize seng.

Adria Altea 4two er indrettet med to lange bænke der nemt redes op til to enkeltsenge om nattenAdria Altea 4two er indrettet med to lange bænke der nemt redes op til to enkeltsenge om natten Der er mulighed for at lave de to enkeltsenge om til en stor kingsize dobbeltseng ved hjælp af lamel sengeudtrækketDer er mulighed for at lave de to enkeltsenge om til en stor kingsize dobbeltseng ved hjælp af lamel sengeudtrækket
Køkkenet er meget rummeligt campingvognens kompakte størrelse taget i betragtning. Her er brugt Adrias Smart kitchen med kogeblus og vask ud i et hvilket gør rengøring meget nemmere. Kogeblussene har samtidigt en god afstand til hinanden således at der nemt kan stå tre gryder ved på samme tid. Selve enheden med vask og kogeblus er trukket tilbage på køkkenbordet, hvilket også giver god arbejdsplads foran blussene. Der er også blevet plads til Thetfords 145 l. slimfit køleskab med fryseboks.

Køkkenet er rummeligt, campingvognens kompakte størrelse taget i betragtningKøkkenet er rummeligt, campingvognens kompakte størrelse taget i betragtning

Bemærk hvordan kogeblussene er trukket tilbage så det giver god arbejdsplads foran i Adrias Smart KitchenBemærk hvordan kogeblussene er trukket tilbage så det giver god arbejdsplads foran i Adrias Smart Kitchen

I en kompakt campingvogn som denne er der også blevet plads til et badeværelse. Det er ikke et af de største, men der er hvad der skal være. Der er brusebund, toilet og Adrias ERGO badeværelsessystem hvor håndvasken klappes op når den ikke bruges. Dette er meget pladsbesparende og giver mulighed for at få badeværelser selv i de mest kompakte campingvogne.

Det kompakte Ergo badeværelse har alt hvad man behøverDet kompakte Ergo badeværelse har alt hvad man behøver

Der er god opbevaringsplads til to på tur. Bemærk også de fine lysdetaljer med LED lysDer er god opbevaringsplads til to på tur. Bemærk også de fine lysdetaljer med LED lys

Overalt i campingvognen er der god opbevaringsplads til to på tur.  Og campingvognen kan sagtens bruges selv om det skulle være koldt udenfor. Den varmes op med Trumas S3004 gasvarme med blæsevarme, så varmen bliver godt fordelt rundt i hele campingvognen.

Der er mange smarte finesser. Her er der f.eks. USB stik til opladning af telefoner m.m.Der er mange smarte finesser. Her er der f.eks. USB stik til opladning af telefoner m.m.
 Altea 4two har en egenvægt på ca. 965 kg samt en totalvægt på 1.300 kg. og vejledende udsalgspris er 129.980,- ekskl. leveringsomkostninger.

Nyt til børnefamilien

Adria præsenterer til sæson 2016 også spændende nyt til børnefamilierne der godt kan lide god plads. I år kommer der et nyt grundrids i Adora serien, 613 PK.

Den nye Adria Adora 631 PK er en flot campingvogn til børnefamilienDen nye Adria Adora 631 PK er en flot campingvogn til børnefamilien
Adria Adora 613 PK er en familie campingvogn med separat børneværelse med 3 køjer. Børneværelset byder også på meget andet en ”bare” køjerne. Der er også en siddegruppe til børnene, så de får deres helt eget værelse. Det er praktisk placeret lige inden for døren, så børnene kan hygge sig på ”deres” værelse i mens forældrene sidder i forteltet eller under markisen. Børneværelset kan gøres ekstra spændende med en ”Adventure-pakke” der indeholder farverige spil og redskaber til at gøre børneværelset endnu mere børnevenligt.

Børneværelset uden Adventure PakkenBørneværelset uden Adventure Pakken Børneværelset med Adventure PakkenBørneværelset med Adventure Pakken
 Ud over børneværelset er vognen indrettet med rundsiddegruppe i midten over for køkkenet og fransk dobbelt seng i forenden ved siden af badeværelset.

God plads til hele familienGod plads til hele familien
 Adora serien gennemgik til sæson 2015 en kæmpe opgradering og fremstår nu tip top moderne i lækkert lyst design. Adora serien er udstyret med skylight i de modeller hvor muligt og har en masse andre finesser som standardudstyr.

Der er Skylight i de Adora modeller hvor det er muligtDer er Skylight i de Adora modeller hvor det er muligt
Adora serien kommer med glasfiber tag og sider og Adrias specielle I shape system til front og bagende der gør at ikke hele forenden eller bagenden skal skiftes hvis der skulle komme en skade. Da det er modulopbygget, kan man nøjes med ar skifte den del der er skadet. Samtidigt er for – og bagenden blev mere modstandsdygtig for fugtindtrængen og derfor giver Adria nu 7 års tæthedsgaranti.  Fordelen med glasfiberkonstruktionen er, at skader fra hagl, stenslag, campingmøbler eller andet der rammer siderne eller taget på campingvognene er stort set udelukket. Genstanden skal komme med mere end 300 km/t før end at der kommer en alvorlig skade.

Modulopbygget forende og bagende – I shape, giver en tættere konstruktion hvor risikoen for fugtindtrængning er stort set elimineretModulopbygget forende og bagende – I shape, giver en tættere konstruktion hvor risikoen for fugtindtrængning er stort set elimineret 
Modulopbygget forende og bagende – I shape, gør det nemmere ved evt. skader, da kun enkelte sektioner skal udskiftes og ikke hele forenden eller bagendenModulopbygget forende og bagende – I shape, gør det nemmere ved evt. skader, da kun enkelte sektioner skal udskiftes og ikke hele forenden eller bagenden 
Den er bygget på et AL-KO chassis og har slingrekobling som standard.

Køkkenet er rummeligt med store skuffer og overskabe til opbevaring af køkkenting. Køkkenet er Adrias Smart kitchen med kogeblus og vask ud i et hvilket gør rengøring meget nemmere. Kogeblussene har samtidigt en god afstand til hinanden således at der nemt kan stå tre gryder ved på samme tid. Selve enheden med vask og kogeblus er trukket tilbage på køkkenbordet, hvilket også giver god arbejdsplads foran blussene. Der er også blevet plads til Thetfords 145 l. slimfit køleskab med fryseboks.

Køkkenerne i Adria Adora serien er Adrias Smart Kitchen, hvor blussene og vasken er ud i et og blussene er trukket tilbage på bordpladen således at der kommer arbejdsplads foranKøkkenerne i Adria Adora serien er Adrias Smart Kitchen, hvor blussene og vasken er ud i et og blussene er trukket tilbage på bordpladen således at der kommer arbejdsplads foran

Badeværelset er Adrias ERGO badeværelse der giver nye muligheder for pladsudnyttelse på badeværelser i campingvogne. I badeværelser med ERGO systemet, klappes håndvasken op når den ikke bruges. Dette giver en god rumfornemmelse selv på kompakte badeværelser.

I de fleste Adria Adora er der Ergo badeværelseI de fleste Adria Adora er der Ergo badeværelse I enkelte modeller er der tværstillet badeværelse i bagenden. Findes både i enkelt – og dobbeltsengsvogneI enkelte modeller er der tværstillet badeværelse i bagenden. Findes både i enkelt – og dobbeltsengsvogne
 Adria Adora kommer med en masse udstyr som standard så som:

  • Elektrisk gulvvarme

  • TV-arm

  • Soft close skuffer i køkkenet

  • Elevationssengebunde

  • Og meget mere…

Hvis man ønsker det, er det muligt at tilkøbe Alde centralvarme. Dette skal bestilles fra fabrikken, så det kan ikke tilføjes senere. Alde centralvarme er et varmesystem der fordeler varme jævnt i hel campingvognen via vandbåren varme. Der er placeret radiatorer og varmerør rundt langs væggene i hele campingvognen. Alde centralvarme giver en varme der er mere lig den varme du har derhjemme og kan termostatstyres på grader.

Adria Adora 613 PK har en egenvægt på 1.450 kg og en totalvægt på 1.800 kg. Den vejledende udsalgspris starter ved kr. 174.980,-.

Adria Adora serien fås nu i 10 forskellige indretninger. Der er alt fra den lette rejsevogn til to personer til den rummelige familievogn.

Opgraderinger i alle serier

Alle Adrias serier har til sæson 2016 fået opgraderinger i større eller mindre grad.

Adria Aviva

Adria Aviva serien er Adrias mest prisbillige serie med priser der starter på 98.980,-. Disse campingvogne har alt hvad man skal bruge til en dejlig campingferie, men har lidt mindre ekstraudstyr i forhold til de andre serier.

Adria Aviva er Adrias mest prisbillige serie. På trods af det, er der stadigvæk en masse ekstraudstyr og fordele så som glasfibertagAdria Aviva er Adrias mest prisbillige serie. På trods af det, er der stadigvæk en masse ekstraudstyr og fordele så som glasfibertag
 Køkkenerne er praktiske med gode løsningerKøkkenerne er praktiske med gode løsninger 

Den nye tekstil er flot og praktisk. Den passer stort set til alle farver, så det er nemt at sætte sit personlige præg på campingvognen med pynt og puderDen nye tekstil er flot og praktisk. Den passer stort set til alle farver, så det er nemt at sætte sit personlige præg på campingvognen med pynt og puder
Som noget nyt til sæson 2016 er der kommet en ny tekstil i en flot varm gråbrun farve. Den populære model, 563 PT der er indrettet med fast dobbeltseng, side siddegruppe, stort badeværelse og 3 køjer, er blevet opgraderet med nyt badeværelse og Trumavent blæsevarme.

Adria Aviva 563 PT er blevet opgraderet og der er god plads til børnefamilienAdria Aviva 563 PT er blevet opgraderet og der er god plads til børnefamilien 

Adria Action

Adria Action er nok en af Adrias mest solgte modeller. Den lille smarte campingvogn er særpræget i sin udformning og er gået hen og blevet en af danskernes ”darlings” inden for campingvogne. Den er let, kompakt og ser smart ud bagved stort set alle biler.

Den nye skørteskinne på Adria ActionDen nye skørteskinne på Adria Action

Til sæson 2016 er der kommet et par små forbedringer. Udvendigt er der kommet en ny skørteskinne på undervognen der bliver implementeret på alle Adria Actions produceret fra december og frem. Indvendigt er der kommet en ny tekstil, ”Panama”. En flot varm ensfarvet mørk grå tekstil.

Adria Altea

Adria Altea startede med at være Adrias begyndervogn og deres mest prisbillige serie uden en masse ekstraudstyr. Det er det på ingen måde mere. I dag er Adria Altea en mellemklasse campingvogn med masser af ekstraudstyr og komfort.

Jubilæumsmodellerne er allerede blevet meget populæreJubilæumsmodellerne er allerede blevet meget populære
Der følger rigtigt meget ekstraudstyr med jubilæumsmodellerneDer følger rigtigt meget ekstraudstyr med jubilæumsmodellerne

Til sæson 2016 er der en del nyheder i Adria Altea serien. Den kommer i 8 forskellige grundrids/modeller så der er en model til både den lette rejsende campist samt til den større børnefamilie. Til sæson 2016 kommer Adria Altea som noget nyt standard med Elevations sengebunde og elektrisk gulvvarme. Der er også kommet en ny flot tekstil, ”Belize” i brun og beige.

Det er også i denne serie der er to stærke kampagnemodeller.

Læs også: Adria jubilæumsmodeller er spækket med ekstraudstyr

Adria Astella

Adria Astella var benebrydende i sit indvendige design da den blev præsenteret for nogle år siden. Den ligner mere en New Yorker lejlighed med sit moderne design, end en campingvogn. Den fås i tre forskellige indretninger.

Til sæson 2016 er der kommet nyt læder i en mørkere nuance. Der er også kommet AL-KOs selvjusterende bremser.

Adria har arbejdet med frivægten og det er lykkedes dem at reducere vægten med 5 %. Dette er gjort ved brug af lettere møbeldele.

Adrias nydesignede Alpina vil uden tvivl blive en stor sællert. Her er det flagskibet, Adria Alpina 903 HT som der kan læses meget mere om i en anden artikel her på AltOmCamping.dkAdrias nydesignede Alpina vil uden tvivl blive en stor sællert. Her er det flagskibet, Adria Alpina 903 HT som der kan læses meget mere om i en anden artikel her på AltOmCamping.dk

Læs også: Adria Alpina 2016: Redesignet og campingvogn på 9 meter

Læs også: Adria Alpina 903 HT: Luksus campingvogn på 9 meter

Adria har efterhånden positioneret sig i top 3 som caravan brand på det Europæiske marked. Adria har igennem finanskrisen været innovative og lyttet til deres kunders ønsker. De har hele tiden været i tæt dialog med de enkelte markeder, og på den måde kunne tilpasse produktionen til at passe til de forskellige markeders ønsker. Derfor er det nok også at Adria nu kan positionere sig som en af de førende producenter på det Europæiske marked.

Klik her og læs mere om Adria

Prøv også at læse disse indlæg