Adria Alpina 2016: Redesignet og campingvogn på 9 meter

af Ann Karina
Var det noget med en campingvogn med indvendig længde på 9 meter?

Adria lancerer til sæson 2016 en helt re-designet Alpina serie. Alpina serien er som sådan ikke nogen nyhed, men til kommende sæson har den fået en stor overhaling og fremstår nu som en tip top moderne campingvogn. Samtidigt kommer der bl.a. en campingvogn i 9 meter klassen.

Alpina er Adrias mest luksuriøse campingvognsserie og er designet til at blive brugt året rundt. Alpina leveres som standard med Alde centralvarme og vandbåren gulvvarme. De største modeller leveres med Alde Smart Control.

De nye 2016 modeller har fået Adrias nye konstruktion, Adria Comprex, der gør dem stærkere og endnu bedre isoleret. Adria giver nu 7 års vandindtrængnings garanti. De enkeltakslede campingvogne leveres på Al-Ko chassis og de dobbeltakslede leveres på BPW chassis. Adria Alpina er stadigvæk med både glasfibertag og glasfiber sider.

Der er masser af plads i denne New Yorker lejlighedDer er masser af plads i denne New Yorker lejlighed

Alpina serien har fået nye smarte multimedialøsninger i form af USB stik til opladning af telefoner m.m., Flere TV placeringer og et smart Bluetooth system hvor du direkte fra din telefon, tablet eller andet kan streame direkte til lydanlægget.

Vinduerne er Seitz vinduer og Alpina serien har nu også fået det flotte panorama vindue i fronten, samt I-Shape modulopbygget front og bagende.

Adria Alpina fås i ni forskellige indretninger, fra 6 til 9 meter. Og her er tale om indvendige mål.

Næsten større end køkkenet derhjemmeNæsten større end køkkenet derhjemme

Designmæssigt har Alpina-serien fået en kæmpe overhaling. Den er blevet totalt redesignet indvendigt. Alt er nyt. Der er nye cremefarvede højglans overskabe med et helt unikt design hvor de er svungne – indad. Trædecoren er moderne med tydelig trælook og alle overflader er lyse og højglans.

Køkkenerne er top moderne med Adrias Smart Kitchen med 3 gasblus samt vask ud i et og indbygget gasovn. Der er masser af opbevaringsplads i de store skuffer. Køleskabet er et Thetford Tower på 140 l.

Årets største Adria nyhed

Adria Alpina 903 må siges at på flere måder være Adria største nyhed til sæson 2016. For første gang laver Adria en campingvogn med en indvendig længde på over 9 meter. Det skal nævnes at denne campingvogn nok ikke er beregnet til at køre med – selv om det selvfølgelig er muligt hvis man ønsker det.

Her kan børnene rigtigt hygge sigHer kan børnene rigtigt hygge sig

Adria Alpina 903 er den perfekte campingvogn til den store børnefamilie, eller til dem der bare kan lide god plads. Den er indrettet med stort køkken i forenden med masser af både skabs og bordplads, stort køleskab, indbygget gasovn, gasblus, emhætte og alt hvad man har brug for, for at udfolde sig i køkkenet.

Børnenes egen siddegruppe der også kan redes op til en ekstra sengBørnenes egen siddegruppe der også kan redes op til en ekstra seng

Stor tværstillet dobbeltseng giver god sovekomfort da der ikke er noget afskåret hjørne. Bemærk også skabspladsenStor tværstillet dobbeltseng giver god sovekomfort da der ikke er noget afskåret hjørne. Bemærk også skabspladsen

det store badeværelse er næste flottere end campingpladsens badeværelserdet store badeværelse er næste flottere end campingpladsens badeværelser

Midtersiddegruppe med chaiselong overfor har god plads til hele familien. Stort børneværelse i midten med to køjer og stor dinette. Forældresoveværelset har fritstående dobbeltseng og i bagenden er der stort tværstillet badeværelse.

Perfekt som både rejse og fastligger campingvogn

En anden nyhed i Alpina-serien er Adria Alpina 663 HT. 663 HT har stort endekøkken, midtersiddegruppe med chaiselong over for, soveværelse med fritstående dobbeltseng og stort badeværelse i bagenden af vognen.

Adria Alpina 663 HT er også en spændende nyhedAdria Alpina 663 HT er også en spændende nyhed

Det store køkken indbyder til de store kulinariske udfoldelser. Der er oceaner af både bord og skabsplads. Der er stort køleskab, gasovn, gasblus og emhætte, så der mangler ikke noget.

I Alpina 663 HT er der også masser af pladsI Alpina 663 HT er der også masser af plads

Med det store badeværelse kan man være fuldstændig uafhængig af campingpladsens badefaciliteter. Man har nærmest bedre faciliteter i campingvognen end der er på campingpladsen.

Den store fritstående dobbeltseng har selvfølgelig udstigning til begge sider og en bredde der gør at to mennesker uden problemer kan sove der.

Tværstillet dobbeltsengTværstillet dobbeltseng

Sort badeværelse med separat brusernicheSort badeværelse med separat bruserniche

Masser af plads i køkkenetMasser af plads i køkkenet

adria alpina 2016 13De nye Alpina modeller har mange gode detaljer

Adria Alpina 663 HT er bygget på et Al-Ko chassis og er kun på en aksel. Det gør den meget velegnet som en stor rejsevogn, eller som fastliggervogn.

Lys med gulvetLys med gulvet

Praktisk nakkestøtte i siddegruppenPraktisk nakkestøtte i siddegruppen

Smart læsespot der kan drejes alle retningerSmart læsespot der kan drejes alle retninger

Der ses i artiklen to forskellige låger. En med en sølvstribe og denne. Vi er lige blevet informeret om at det er denne der bliver den låge der kommer i den nye Adria Alpina.Der ses i artiklen to forskellige låger. En med en sølvstribe og denne. Vi er lige blevet informeret om at det er denne der bliver den låge der kommer i den nye Adria Alpina.

Adria Alpina serien er efter vores mening blevet rigtig flot. Den minder nu mere om en luksus New-Yorker lejlighed end en campingvogn. Der er mange smarte løsninger og der er tænkt over detaljerne. Adria er gode til at lytte til de input de får fra campisterne og det ses også tydligt på Adria Alpina serien. Den er blevet flot, praktisk og moderne.

Information fra Adria: De viste modeller er prototyper, så der kan forekomme mindre ændringer. Tekniske specifikationer er endnu ikke klar fra fabrikken.

Klik her for at besøge Adrias hjemmeside

Prøv også at læse disse indlæg