Adria Alpina udfordrer Kong Frost

af Bjarne Søby
Adria Alpina udfordrer Kong Frost

Adria’s flagskib – vintervognen Alpina – er meget mere end ”bare” luksus og selvforkælelse – den er også den idéelle feriepartner på skituren eller vinterferien.

»Kom bare an Kong Frost!« Ordene kunne komme fra familiens yngste mens de trykker næserne flade mod vinduerne i Alpina’en og kigger ud på sneen der drysser stille ned. Termometeret viser minus 10?15 grader, men det kan ikke mærkes inde i Alpina – her er behageligt varmt og hyggeligt. Scenariet er tænkt men slet ikke urealistisk, for Alpina-serien hører blandt markedets ypperste når det kommer til vinterbrug – bygget med nogle af de bedste elementer markedet p.t. kan byde på inden for isolering og opvarmning.

Kong Frost skal inviteres indenfor
Både gulv, vægge og loft har fået mellem 5 og 9 millimeter ekstra isolering i Alpina i forhold til andre Adria modeller, og det giver en stor fordel både sommer og vinter.  Om sommeren holdes varmen ude, mens isoleringen holder på varmen i de kolde måneder.

– Kombinerer man isoleringen med vinteroptimerede vinduer, og det ypperste inden for varme?systemer, får man et produkt som er idéel til helårscamping – en Alpina, lyder det fra den danske importør af Adria campingvogne, Helmer Schmidt.

– Man oplever heller ikke kulde og træk, og hvis Kong Frost vil ind i varmen, er han nødt til at få en personlig invitation, smiler importøren.

Udstyret til tænderne
Fra fabrikken er Alpina blevet udstyret til tænderne med udstyr man ikke skal betale ekstra for ? blandt andet radio/CD-anlæg, TV-holder, elevationshovedgærde i sengene og hjulafdækning med integreret teltskinne. Herudover er der også elektronisk styret belysning, hvor størstedelen er af den energibesparende LED-type. Alt lys kan justeres i styrke for at sætte den helt rigtige stemning.

Adria Alpina udfordrer Kong Frost

Skal vognen med på skiferie, er der også gjort speciel plads til skiudstyret via en serviceluge i vognens side. Vinduerne – Seitz S4 fra Dometic – er i høj kvalitet og fremstillet til vintercamping bl.a. med »rigtig« vinduesramme og høj isolering.

ALDE varme er også standard!
Varmen i en Alpina leveres af det komplette ALDE?anlæg, der forsyner både beboelse og gulv med behagelig og ensartet varme.

– Det vandbårne varmesystem anses for værende noget af det ypperste man kan få som campist, og stadigt flere efterspørger det, fortæller Helmer Schmidt.

Adria Alpina udfordrer Kong Frost

Via et kontrolpanel med touchskærm kan man styre ALDE anlægget og bestemme præcis den temperatur man ønsker. Varmen afgives via små ”radiatorer” der er placeret rundt i hele vognen, og naturligvis også via den vandbårne gulvvarme.

Prisen overrasker stadig!
Længe har en topisoleret »vintervogn« typisk haft et større prisskilt end andre gode campingvogne, men det har Alpina?serien lavet om på. På trods af at serien går ind i  sin tredje sæson, er der stadig mange der bliver overraskede over prisen – men heldigvis positivt. En komplet udstyret Alpina starter på den rigtige side af 200.000 kroner mens den største og dyreste model beløber sig til godt 240.000 kroner – men så er den også udstyret med lækker læder.

Bestil i dag – få vognen i næste uge
– Som den eneste har Adria et lager af campingvogne i Danmark som forhandlerne kan trække på. Det betyder, at kunden i mange tilfælde vil kunne få sin nye campingvogn  leveret i løbet af kort tid, slutter Helmer Schmidt. Man kan med andre ord bestille vognen nu, og med stor sandsynlighed allerede nyde den første vinterferie i vognen i den forestående vinter.

Links:
Relevante Link(s) : Adria

Prøv også at læse disse indlæg