Camping på Rügen, Tysklands ”Nordkap”

af Clara og Jan
Der var en rigtig flot udsigt fra broen til øen Rügen

Rügen ligger i det nordligste Tyskland. Her er smuk natur i Nationalparken, og så er det her at Hitler opførte 5 km. lange ferieboliger

Fra grænsen er der ca. 600 km. til Rügen. Med færgen fra Sjælland noget mindre.

Turen kan sagtens deles op over flere dage. Der er flere små campingpladser på vejen, der er et besøg værd.

Der er også flere valgmuligheder med veje til målet.

Vi tog den sikre og hurtigste (måske) vej, så vi kunne nå at være fremme inden lukke tid om aftenen på campingpladsen.

Til Kolding, E45 (7) over grænsen indtil Neumünster, ad 205 mod Bad Segeberg, via vej 21 mod Lübeck på vej 20. Ind på E 22 (1) mod Rostock videre til Süderholz hvor E22 også bliver E251 og 96 mod Stralsund.

Vores tur gik videre ad E 22 mod Jasmund, gennem Glowe, en lille by med masser af brosten, så tingene i vognen holdt lidt flyttedag.

jan clara rugen 2015 02

Videre til, lige før Alteenkirchen hvor campingpladsen ligger ind til venstre.

Selvom det er en remse af vejnumre, var der rigtig meget at se i den skønne natur, der skifter fra bakketopper med fantastiske udsigter til masser af skov og vådområder. Storken mødte vi flere gange, både i søgning efter mad, på de mange enge områder, og på vingerne.

jan clara rugen 2015 03

Vi boede på campingplads Freizeitcamp am Wasser der ligger i den nordlige del af Øen Rügen. (Wittower vej 1-2, 18556 Ostseebad Juliusruh)

Ved ankomst en lidt kedelig plads, men det er lige før starten på den store sæson, så der var gang i klargøringen. Meget positiv overrasket når man kommer ind i den lidt kedelige service bygning, her er alt tip top. Billederne på deres hjemmeside er ikke overdrevet.

Selve pladsen ligger i rigtig godt læ fra alle verdenshjørner, og det er rart, da der jo er kyst på næsten alle sider. Få hundrede meter til flot sand badestrand ved Østersøen. www.freizeitcampamwasser.de

Første oplevelse på vores tur var Nationalpark-center Kônigsstuhl. Tysklands mindste nationalpark på 30 km2. Et landskab der har udviklet sig på og med kridtet              

Det var en helt særlig naturoplevelse i Verdenskulturarv-Nationalparken Jasmund med den berømte kridtklippe Kreidefelsen Königsstuhl (kongens stol)

jan clara rugen 2015 04

jan clara rugen 2015 05

jan clara rugen 2015 06

Nationalpark-centret byder på oplevelser hver dag, uanset vejret. Her kan de besøgende udforske en hel verden fuld af hemmeligheder på et 2.ooo m2 stort udstillingsareal og et 28.ooo m2 udendørsarela for derigennem at opdage nationalparkens budskab: Lad naturen forbliver natur.

En oplevelses og informative udstilling.

Vi fik høretelefoner på og hver gang vi gik til et nyt område, på den fantastiske tidsrejse gennem øen Rüggens opståen, fik vi en rigtig god information, på engelsk, tysk eller svensk efter eget valg. Det var svært at forstå, Rüggen og Stevns klint har været sammen. Men efter turen i oplevelsescentret, forstod vi det meget bedre dette, samt en masse andre ting i forhistorien. Der var også en film på ca. 20 min. Som vi desværre ikke nåede at se. Men så er der noget til gode til næste gang vi kommer.

Da vi ikke kunne køre til Königsstuhl, Tog vi en bus fra parkeringspladsen og op til nationalparken centret. Men der også muligt at gå gennem skoven ca. 3 km. på fin vej.

jan clara rugen 2015 07

(Grosspakrplatz Hagen, Stubbekammer 18546 Sassnitz (N 54.56228 Ø 013.62442))

http://www.nationalpark-jasmund.de/

Vi ville gerne nå at se så meget som muligt i vores Kr. Himmelfarts ferie, så allerede næste dag gik turen til Kap Arkona, Tysklands NordKap.

Fra p-pladsen er der fin vej, gennem den lille hyggelige by, på 2 km., hvor der mange muligheder for spændende souviniers. Fin vej for kørestole/elscooter. Men vi betalte 7 euro for at komme med Kap Arkona Expressen op til toppen.

jan clara rugen 2015 08

Her var vi oppe i det ”nye” fyr fra 1902 på 35 m.

jan clara rugen 2015 09

Det gamle fyrtårn nøjedes vi med at se neden fra.

jan clara rugen 2015 10

Der var marine bunker og museum, som vi også ”sprang” over.

jan clara rugen 2015 11

I stedet blev det turen ud til udsigtspunktet. Vi var ikke helt enige om hvor langt der var at gå men fra ½ – 1½ km. ca. deromkring. Turen gik gennem skoven, hvilket var dejligt i den stærke sol. Helt ude ved udsigtspunktet var en rigtig flot træskulptur med motivet ørnen.

jan clara rugen 2015 12

I det flotte klare vejr var der en fantastisk udsigt mod nord. Kan godt forstå de kalder det Tysklands Nordkap.

jan clara rugen 2015 13

(Arkona 18, 556 Potgarden) http://www.kap-arkona.de/

Rüggen har også sin miniby, Rügen Park i Gingst.

Her var der, i flotte omgivelser miniature, modeller af 100 kendte bygninger og skibe.

jan clara rugen 2015 15

jan clara rugen 2015 16

jan clara rugen 2015 17

jan clara rugen 2015 18

Hele øen Rügen var også opført i miniformat med dens berømte kirker og huse. På et bestemt punkt kunne man se miniaturemodellen af Gingst kirke og lige bag ved den rigtige.

jan clara rugen 2015 19

(Mülenstrasse 22B 18569 Gingst.) http://www.ruegenpark.de/

På vej til Minibyen benyttede vi en lille færge fra Wittower Fähre. Vi kunne være kørt denne vej, da vi skulle til campingpladsen og kunne nu se, at der ikke ville være nogen problemer med at få campingvognen med.

jan clara rugen 2015 20

Heller ikke på de små veje, der i sig selv er en seværdighed for Ryggen.

jan clara rugen 2015 21

En sejltur langs kysten fra Sassnitz og til ud for Königsstuhl. (Hafenstrasse 12, 18 546 Saxxinitz). (til 13 euro) blev til en rigtig flot tur. Rügens berømte kridt kyst set fra vand siden blev en oplevelse for sig. Sikke en natur, vi skal tage vare på.

jan clara rugen 2015 22

jan clara rugen 2015 23

Hitlers 5 km. lange ferieboliger Prora, i det syd østlige af Rüggen, var specielt at se.

jan clara rugen 2015 24

Noget af bygningen benyttes til et stort museum med rigtig meget fra krigen bl.a. en 18 m. lang model af Prora.

jan clara rugen 2015 25

Meget fra eftertiden, hvor bl.a. Sverige var med til genopbygningen af stedet og omegnen.

jan clara rugen 2015 26

Ind i mellem udstillingen var der 70 restaurerede motorcykler, cykler, en samling af kameraer, symaskiner og 370 sølv mønter og medaljer. Et sted hvor der hurtig går en hel dag. http://www.dokumentationszentrum-prora.de/

Når vi kørte rundt kunne vi stadig se en del bygninger fra DDR tiden, en del stod tomme andre er blevet benyttet i fin sammenhæng med nutiden.

jan clara rugen 2015 27

jan clara rugen 2015 28

jan clara rugen 2015 29

Men vi fik absolut ikke tid til at se alle Rüggens seværdigheder, for her er rigtig meget. http://www.ruegen.de/dk/start.html

Rügen er et sted der virkelig kan anbefales til en forlænget weekend eller helst længere tid.

Prøv også at læse disse indlæg