Camping giver charterferie baghjul

af Bjarne Søby
adria presse charter 01

Efter sidste års solrige sommer og et varmt forår er danskerne nu mere end klar til camping, og det giver et øget pres på charterbranchen. Så det er helt forståeligt at de er nervøse hos arrangørerne af charterrejser, og derfor nu langer ud efter de campingglade danskere.

Charterbranchen er nervøs

Stig Elling landets ukronede rejsekonge langer ud efter danskerne i en pressemeddelelse. Da de i år ikke i samme grad som tidligere, flår bureauets standardferier ned af hylderne.
Som han udtaler i pressemeddelelsen frygter han at fremfor en pakkeferie syd på, vælger danskerne at blive under de hjemmelige himmelstrøg for at tage på campingferie.

adria presse charter 02Charterferien bliver fravalgt fremfor campingferien

– Helt ærligt – vi kan godt forstå rejsebureauernes frygt, for camping kan bare noget, som ingen anden ferieform eller – produkt kan, siger Per Højgaard fra Danmarks førende caravan mærke ADRIA.

Vær din egen herre og bestem selv

Ofte sidder man flere måneder sammen med familien inden campingferien start, og undersøger og planlægger hvor campingferien skal gå hen. Man lærer den valgte destination mere indgående at kende.

Man er som campist 100 % herre over sin egen ferie, og kan man ”ikke lide lugten i bageriet” eller er oplevelserne i området udtømte. Ja så er det bare at skrue støttebenene op, og rejse videre til næste spændende destination. Med campingvognen spændt efter bilen, er du fri som fuglen.

adria presse charter 04Kør hvor hen du vil på din campingferie

Som Per Højgaard fra Adria Danmark fortæller ”Når du er din egen rejsearrangør, har du fuld kontrol over hvad du vil opleve, og du kommer kun til at betale den reelle pris for dine oplevelser”.

Du får også mulighed for at skabe mere autentiske oplevelser sammenlignet med udflugterne til de kommercielle turistmagneter der typisk sælges via rejsearrangøren i hotellets foyer.

Man ønsker ikke discountferie, men gode oplevelser

Den store kamp om feriegæsterne, har fået charterrangørene i de tidlige sommermåneder til at sænke priserne på familieferien syd på. Men der må de fleste familier melde fra, da de er bundet pga. skolegang og arbejde.

Man har i samme åndedrag sammenlignet charterferien med campingferie – som for begge parter er blevet noget af et vildskud.

Den danske familie vælger heldigvis ferien med hjertet – og hvor ferien giver mest værdi og samvær. Og lige nøjagtig der, er campingferien den suveræn bedste ferieform!

Udnyt din campingvogn til andet end 14 dages ferie

“Med en campingvogn forlænges din ferie fordi vognen kan bruges året rundt. Man lader f.eks. vognen stå på en dansk campingplads i forårsmånederne og nyder alle små-ferierne, mens vognen kommer med ud på oplevelse i sommerferien”, forklarer Per Højgaard og fortsætter.

“Typisk er der også flere minder forbundet med ferien i en campingvogn set i forhold til en charterferie, der jo typisk kun har en levetid på et par uger.”

adria presse charter 03Skøn campingferie med mange skønne minder

Adria Danmark, som er et af de førende mærker indenfor camping, mærker tydeligt at danskerne har genvundet kærligheden til campingferie.

Dels er der et større salg af både nye vogne, men også af reservedele til de vogne som allerede er ude at kører. Og sammenlignet med tidligere, er der stigende efterspørgsle hos forhandlerne.

Hvis man tænker på økonomien til hvad en ny campingvogn koster, skal der faktisk ikke mere end 3-4 charterferier i højsæsonen til, før den er betalt.

Med udgangspunkt i en familie på 4-5 personer. Hvor man sammenligner et ophold på en charterferie med en campingferie i den dyre periode, er campingferien meget billigere. Og er det en skræddersyet charterferie som i virkeligheden bedre kan sammenlignes med en campingferie, er der endnu større prisforskel.

Gratis campingferier

Per Højgaard fra Adria Danmark slutter af med at fortælle – Som krymmel på toppen af lagkagen giver vi nye campister 12 miniferier med når man har købt en ny 2014 model. Så har man mulighed for at prøve verdens bedste ferie af i den nye vogn på nogle af Danmarks lækreste campingpladser.

Om Adria Danmark

Campingvogne fra Adria Danmark er med næsten hver tredje indregistrerede campingvogn, førende inden for campingvogne. Med deres 6 forskellige vognserier og op til 36 forskellige indretninger og designs, er der priser fra knap 94.000 kr. og opefter. Adria forhandles i 21 lande verden over, og hører til i den europæiske top 5 inden for produktion af fritidskørertøjer.

Klik her hvis du vil læse mere om Adria Danmark og deres store udvalg af campingvogne og autocampere

 

Prøv også at læse disse indlæg